Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vyprala jsem vše, na té zavinovačce to bylo i napsáno, že se to má před použitím vyprat.
A navíc mě to bavilo ![]()
Billi píše:
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Velice brzy čekáme první přírůstek a já uvažuju o tom, co vše pro malého vyprat. Většina věcí mi je jasná a peru (oblečení, povlečení, látkové plíny…), ale včera jsem koupila rychlozavinovačku a deku (z mikrovnlákna). Taky jsem je chtěla šupnout do pračky a zarazila mě mamka, že jsem přecitlivělá, že to prát nemám. Tak nevím. Ten samý problém mám i se zavinovačkou do autosedačky. Co všechno jste praly vy?
Asi to je hloupý dotaz a mělo by mi to být jasné, ale opravdu nevím.
Díky za odpovědi.
Já jsem prala úplně všechno.
ja prala jen dupacky a tricka a bodycka (to co slo primo na telo)…zbytek ne (kabatky kombinezky bundy deky zavinovacky) to me prislo zbytecny..ale jestli te to uklidni tak to klidne vyper! ![]()
ahoj já vyprala všechno na pračce mám dokonce program na ruční praní tak ty věci co maj na cedulkách že se smí prát jen v ruce tak to nastavím na ten program a v pohodě stejně to jednou budeš muset vyprat když ti mimi třeba blinkne
Ahoj, já prala taky všechno. Ale já peru před prvním použitím všechno i nám a starší dceři natož miminku ![]()
Tak já prala taky vše, zvlášť, když je to pro miminko, tak bych to určitě vyprala. Nikdy nevíš, kde se to válelo, co po tom lezlo nebo kdo na to šlahal.
Prala jsem všechno, jenom přece to napouštějí svinstvy aby to na skladě nesežrali moli či jiné brebery. Vše nové co koupím peru vždy i mě, dceři i manželovi. A když to bude ještě pro miminko tak bych to určitě vyprala i dvakrát ![]()
Příspěvek upraven 27.10.11 v 10:58
Holky, díky. Vidím to stejně jako na začátku před rozhovorem s mámou: vše kromě fusaku projede pračkou ![]()
Tak já prala i ten zimní fusák
, Nevíš kde to jak dlouho leželo a kolik prachu pochytalo ![]()
vyprala jsem skoro všechno ale tu rychlozavinovačku nechám…bude dlouho schnout a myslím, že ji budu prát brzo, až si tam mimi třeba ublinkne
no jo…lenost
jinak jsem vyprala deku i kombinézku, fusak mám vyčištěného beránka …
ale já prala všechno už kvůli tomu, že často to nebylo nové, ale nakonec jsem do pračky přihodila i úplně nové věci
Saroya píše:
vyprala jsem skoro všechno ale tu rychlozavinovačku nechám…bude dlouho schnout a myslím, že ji budu prát brzo, až si tam mimi třeba ublinkneno jo…lenost
jinak jsem vyprala deku i kombinézku, fusak mám vyčištěného beránka …
ale já prala všechno už kvůli tomu, že často to nebylo nové, ale nakonec jsem do pračky přihodila i úplně nové věci
Právě ty nové věci se musí taky vyprat, protože z výroby obsahují zbytky barviv a jiných chemických látek a novorozenecká pokožka je citlivá.
Já jsem prala vše, kromě fusaku, který mám péřový
. A zavinovačky jsem vyprala taky, protože tak je dost kontakt s hlavičkou dítěte
. Taky mě to bavilo - skoro dojímalo.
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Velice brzy čekáme první přírůstek a já uvažuju o tom, co vše pro malého vyprat. Většina věcí mi je jasná a peru (oblečení, povlečení, látkové plíny…), ale včera jsem koupila rychlozavinovačku a deku (z mikrovnlákna). Taky jsem je chtěla šupnout do pračky a zarazila mě mamka, že jsem přecitlivělá, že to prát nemám. Tak nevím. Ten samý problém mám i se zavinovačkou do autosedačky. Co všechno jste praly vy?
Asi to je hloupý dotaz a mělo by mi to být jasné, ale opravdu nevím.
Díky za odpovědi.