Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, zaděláváte si někdo těsto na vánočku v pekárně?Jaký recept a program používáte?Napadlo mě, že by mi to tam hezky vykynulo a pak bych jí jen upletla.Bojím se,ale aby nepřekynula. Díky za rady.
Můj recept zděs.
https://www.emimino.cz/…nocku-57566/
Ale můžeš použít každé těsto - na dno nádoby tekuté (žloutek/vajíčko, rozpuštěné máslo, příp. vlažné mléko), na to mouku se špetkou soli a kořením, nahoru cukr a kvasnice - akorát já to mléko neleju dolů, ale zadělám normálně kvásek a ten naliju až navrch (aspoň vím, že mám ty kvasnice dobré).
Program na těsto mám na hodinu a půl a za tu dobu mi akorát vyplní nádobu. Ale můžeš chodit kontrolovat a vytáhnout, když se Ti to bude zdát dost nakynuté.
Ručně už kynuté vůbec nezadělávám, protože to tak dobře prostě neudělám.
Otravuju s těma vánočkama, protože už se zase těším
.
(Mmch jednou jsem to zkusila v té pekárně rovnou i upéct, jakože něco na způsob mazance, ale to bylo teda fuj
.)
Díky za takový dotaz
, chtěla bych zkusit vánočku poprvé a pekárnu doma využívám hodně.
Len-til-kah tvoje vánočka je luxusní
![]()
Já jen mám strach z toho pletení ze čtyř, nějak ho nemůžu vykoumat. ![]()
chaala píše:
Díky za takový dotaz, chtěla bych zkusit vánočku poprvé a pekárnu doma využívám hodně.
Len-til-kah tvoje vánočka je luxusní![]()
![]()
Já jen mám strach z toho pletení ze čtyř, nějak ho nemůžu vykoumat.
Já bych klidně vytvořila video na pletení ze čtyř, jenže peču bezlepkovou a strašně se to trhá a tak, takže to pletení z BLP těsta je takové přibližné. ![]()
chaala píše:
Já jen mám strach z toho pletení ze čtyř, nějak ho nemůžu vykoumat.
Já jsem to i nafotila , ale nevím, jestli to z toho odkoukáš.
Překřížíš si na začátku ty vnitřní dva, a pak už jedeš „logicky“ - když jde vedle „nad“, dáš v tom místě „pod“ (no, to asi takhle nevysvětlím
).
Peču na málo, 150-160, ale to je podle trouby.
Lentilko, ještě drobný dotaz, žloutek z receptu přijde do vánočky a mezipatra se mažou šlehaným vajíčkem? Tzn. potřebuju 2 vejce?
PS: nepekl jste někdo bezmléčnou, tedy rýžové mléko + margarín? Jak to dopadlo? ![]()
Nelisa píše:Neliso - jojo, ale kdybych měla už jen poslední vejce, tak to prostě potřu tím bílkem s mlékem, ono se to nezblázní.
Lentilko, ještě drobný dotaz, žloutek z receptu přijde do vánočky a mezipatra se mažou šlehaným vajíčkem? Tzn. potřebuju 2 vejce?
PS: nepekl jste někdo bezmléčnou, tedy rýžové mléko + margarín? Jak to dopadlo?
Gabinko - nějaká bezlepková je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?….
Já teď chtěla pro návštěvu zkusit koláče, ale opustila mě odvaha, udělala jsem jenom celkem jednoduché bezlepkové zákusky, tohle bude vyšší level (bojím se, že to nebude moc k jídlu).
Lentilko, moc děkuju…fotky jsem potřebovala. Vypadá to, že jsem to pochodpila.Díky. ![]()
holky tak já budu vánočku plést s noťasem v kuchyni
snad to zvládnu
Pak dejte fotky
.
Ještě mám jedno moc pěkné videjko:
http://www.youtube.com/watch?…
Len-til-kah píše:Nelisa píše:Neliso - jojo, ale kdybych měla už jen poslední vejce, tak to prostě potřu tím bílkem s mlékem, ono se to nezblázní.Gabinko - nějaká bezlepková je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?….
PS: nepekl jste někdo bezmléčnou, tedy rýžové mléko + margarín? Jak to dopadlo?
Já teď chtěla pro návštěvu zkusit koláče, ale opustila mě odvaha, udělala jsem jenom celkem jednoduché bezlepkové zákusky, tohle bude vyšší level (bojím se, že to nebude moc k jídlu).
díky!
Já zatim nezkoušela ani normální (ale myslim, že postup z tvého popisu pletení jsem pochopila), ale s pekárnou by to jít mohlo. Na bezlepkovou zvážím, zda to zkusim nebo zda prubnu nějaký mazanec.
Leč u bzl nemam moc na výběr, mam jednu doma ![]()
chaala píše:
Lentilko, moc děkuju…fotky jsem potřebovala. Vypadá to, že jsem to pochodpila.Díky.
Přidávám se, fotky jsou super, dá se to z nich dobře pochopit. Akorát si asi dám noťas vzhůru nohama, abych měla ruce jako Lentilka.
To je jako s mapou. ![]()
Nelisa píše:
Přidávám se, fotky jsou super, dá se to z nich dobře pochopit. Akorát si asi dám noťas vzhůru nohama, abych měla ruce jako Lentilka.To je jako s mapou.
Jsem blbá, no
. Mi to tehdy nedošlo. (To je ale klišé, s tou mapou, nikdy neotáčím, mrknu a vidím
.)
Gabinko - jsem samozřejmě šťastná, že naše děti takové omezení nemají (ťuk ťuk), pro mě je to jenom rozšíření obzorů kvůli někomu z rodiny. Taky jsem si někam uložila bezlepkový medovník, na ten se docela těším.