Recept na vánočku v pekárně

226
20.12.10 09:35

Recept na vánočku v pekárně

Holky, zaděláváte si někdo těsto na vánočku v pekárně?Jaký recept a program používáte?Napadlo mě, že by mi to tam hezky vykynulo a pak bych jí jen upletla.Bojím se,ale aby nepřekynula. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
20.12.10 09:40

Můj recept zděs.

https://www.emimino.cz/…nocku-57566/

Ale můžeš použít každé těsto - na dno nádoby tekuté (žloutek/vajíčko, rozpuštěné máslo, příp. vlažné mléko), na to mouku se špetkou soli a kořením, nahoru cukr a kvasnice - akorát já to mléko neleju dolů, ale zadělám normálně kvásek a ten naliju až navrch (aspoň vím, že mám ty kvasnice dobré).
Program na těsto mám na hodinu a půl a za tu dobu mi akorát vyplní nádobu. Ale můžeš chodit kontrolovat a vytáhnout, když se Ti to bude zdát dost nakynuté.
Ručně už kynuté vůbec nezadělávám, protože to tak dobře prostě neudělám.

Otravuju s těma vánočkama, protože už se zase těším :oops: :lol: .
(Mmch jednou jsem to zkusila v té pekárně rovnou i upéct, jakože něco na způsob mazance, ale to bylo teda fuj :lol: .)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
20.12.10 09:51

Díky za takový dotaz :kytka: , chtěla bych zkusit vánočku poprvé a pekárnu doma využívám hodně.
Len-til-kah tvoje vánočka je luxusní :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Já jen mám strach z toho pletení ze čtyř, nějak ho nemůžu vykoumat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
20.12.10 10:05

Lentilko a prosím tě na kolik stupňů pečeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.12.10 10:10
chaala píše:
Díky za takový dotaz :kytka: , chtěla bych zkusit vánočku poprvé a pekárnu doma využívám hodně.
Len-til-kah tvoje vánočka je luxusní :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Já jen mám strach z toho pletení ze čtyř, nějak ho nemůžu vykoumat. :nevim:

Já bych klidně vytvořila video na pletení ze čtyř, jenže peču bezlepkovou a strašně se to trhá a tak, takže to pletení z BLP těsta je takové přibližné. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.12.10 10:13

LucoLuco mě by teda BZL vánočka zajímala :)

Hlavně postup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.12.10 10:14
chaala píše:
Já jen mám strach z toho pletení ze čtyř, nějak ho nemůžu vykoumat. :nevim:

Já jsem to i nafotila , ale nevím, jestli to z toho odkoukáš.
Překřížíš si na začátku ty vnitřní dva, a pak už jedeš „logicky“ - když jde vedle „nad“, dáš v tom místě „pod“ (no, to asi takhle nevysvětlím :lol: ).
Peču na málo, 150-160, ale to je podle trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.12.10 10:17

Lentilko, ještě drobný dotaz, žloutek z receptu přijde do vánočky a mezipatra se mažou šlehaným vajíčkem? Tzn. potřebuju 2 vejce?
PS: nepekl jste někdo bezmléčnou, tedy rýžové mléko + margarín? Jak to dopadlo? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.12.10 10:30
Nelisa píše:
Lentilko, ještě drobný dotaz, žloutek z receptu přijde do vánočky a mezipatra se mažou šlehaným vajíčkem? Tzn. potřebuju 2 vejce?
PS: nepekl jste někdo bezmléčnou, tedy rýžové mléko + margarín? Jak to dopadlo? :-D
Neliso - jojo, ale kdybych měla už jen poslední vejce, tak to prostě potřu tím bílkem s mlékem, ono se to nezblázní.

Gabinko - nějaká bezlepková je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?….
Já teď chtěla pro návštěvu zkusit koláče, ale opustila mě odvaha, udělala jsem jenom celkem jednoduché bezlepkové zákusky, tohle bude vyšší level (bojím se, že to nebude moc k jídlu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
20.12.10 10:39

Lentilko, moc děkuju…fotky jsem potřebovala. Vypadá to, že jsem to pochodpila.Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
20.12.10 10:41

holky tak já budu vánočku plést s noťasem v kuchyni :lol: snad to zvládnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.12.10 10:50

Pak dejte fotky :wink: .

Ještě mám jedno moc pěkné videjko:
http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.12.10 11:01
Len-til-kah píše:
Nelisa píše:
PS: nepekl jste někdo bezmléčnou, tedy rýžové mléko + margarín? Jak to dopadlo? :-D
Neliso - jojo, ale kdybych měla už jen poslední vejce, tak to prostě potřu tím bílkem s mlékem, ono se to nezblázní.Gabinko - nějaká bezlepková je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?….
Já teď chtěla pro návštěvu zkusit koláče, ale opustila mě odvaha, udělala jsem jenom celkem jednoduché bezlepkové zákusky, tohle bude vyšší level (bojím se, že to nebude moc k jídlu).

díky!

Já zatim nezkoušela ani normální (ale myslim, že postup z tvého popisu pletení jsem pochopila), ale s pekárnou by to jít mohlo. Na bezlepkovou zvážím, zda to zkusim nebo zda prubnu nějaký mazanec.

Leč u bzl nemam moc na výběr, mam jednu doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.12.10 11:03
chaala píše:
Lentilko, moc děkuju…fotky jsem potřebovala. Vypadá to, že jsem to pochodpila.Díky. :kytka:

Přidávám se, fotky jsou super, dá se to z nich dobře pochopit. Akorát si asi dám noťas vzhůru nohama, abych měla ruce jako Lentilka. :mrgreen: To je jako s mapou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.12.10 11:08
Nelisa píše:
Přidávám se, fotky jsou super, dá se to z nich dobře pochopit. Akorát si asi dám noťas vzhůru nohama, abych měla ruce jako Lentilka. :mrgreen: To je jako s mapou. :lol:

Jsem blbá, no :lol: . Mi to tehdy nedošlo. (To je ale klišé, s tou mapou, nikdy neotáčím, mrknu a vidím :lol: .)

Gabinko - jsem samozřejmě šťastná, že naše děti takové omezení nemají (ťuk ťuk), pro mě je to jenom rozšíření obzorů kvůli někomu z rodiny. Taky jsem si někam uložila bezlepkový medovník, na ten se docela těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí