Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zbylo mi při pečení hodně vaječných bílku,co s nimi?Mate někdo tip?
Ahoj Lukymaty, kdyz mi zbyde z vanocek a cukrovi bilky, tak delam rychle kokosky. 4 bílky, 4 lžíce mouckoveho cukru usleham do tuheho snehu, vmíchám 200 g strouhaneho kokosu a 1 lzici hrube mouky. Pak na pecici papir tvorim male kopecky a necham cca 10 min upeci v horkovzdusne troube na 200 st, jakmile jdou z peciciho papiru tak jsou hotove, nadherne krupou…
Nejlepší kokosky na světě:
Tvarohové kokosky
Klasickou troubu necháme předehřát na 150 stupňů, horkovzdušnou o 20 stupňů méně. Plech vyložíme pečicím papírem. Bílky vyšleháme v čisté nádobě s troškou soli do polotuha. Přidáme cukr krupice smíchaný s vanilkovým a pokračujeme ve šlehání. Na závěr opatrně, ale rychle přimícháme tvaroh a kokos.
Vzniklou směs nabíráme pomocí čajových lžiček a na plechu vyloženém pečicím papírem tvarujeme kokosky (vyplatí se dávat méně těsta a tvořit vyšší hrudky). Pečeme ve vyhřáté troubě 20 až 30 minut do zlatova.
Tip: Pokud budete kokosky péct prvních pět minut na vyšší výkon a poté ho snížíte, bude kokosové cukroví krásně křupavé.
Přísady: 4 bílky, špetka soli, 15dkg cukru krupice, 1 vanilínový cukr, 7dkg polotučného tvarohu, 20dkg strouhaného kokosu.
Jsem sem okopčila celý recept, tak je to takový nepřehledný. Ale jsou úžasný, nevysušený, měkoučký.
laskonky
http://www.recepty.cz/…ky-iii-11012
jsou vynikající ![]()
pepro píše:
laskonky
http://www.recepty.cz/…ky-iii-11012jsou vynikající
diky vyzkousim a pak podam info…
Když jsou čerstvé těsně před Štědrým dnem,tak je využiju na obalování kapra,pokud mám už cukroví hotové.
Bílkový chlebíček
9 bílků
32 dkg mletého cukru
16 dkg horkého másla (nebo Hery)
6 dkg ořechů
32 dkg hladké mouky se špetkou prášku do pečiva
Do sněhu z bílků zašleháme cukr a za stálého míchání přiléváme máslo. Pak přimícháme ořechy, kandované ovoce, čokoládu a mouku s pr. do peč. Záleží na tom, co máš ráda. My dáváme ořechy a nasekanou čokoládu. Kandované ovoce nemáme rádi. Vysypeš formu-např, srnčí hřbet-naleješ do ní a pečeš. Mňam-už se těším
my děláme indiánky, sníh s cukrem nad parou vyšlehat ručně, a pak dávat na piškoty a po ztuhnutí namočit do čokolády, mnam
Samé sladké - ale já přicházím se slaným receptem!
SÝROVÉ PLACIČKY
10 ušlehaných bílků
100 gr strouhané nivy nebo eidamu, (já jsem dala eidam i zbytek šunkového salámu z ledničky a špetku polévkového dochucovadla Vegeta)
1 polévková lžice hrubé mouky, troška strouhanky aby vzniklo těstíčko řídké jako na lívance.
Smícháme, a mokrou lžicí nabíríme a klademe na pánev, dáme trošku více oleje, je to rychle hotové, stůjte u toho.
Příloha bramborová kaše a zeleninkový salát
Příspěvek upraven 10.12.11 v 11:08
Teď jsem je dala do trouby ,snad se mi povedou.Mám ráda nové recepty,moc zdravím Marie