Recepty na super cukroví

4243
14.12.13 08:51

Recepty na super cukrovi

Ahoj, mame pernicky, ořechy, plněné kosicky, ulky. Mamka má rohlíčky vanilkové, linecke a dalsi, chtela bych neco jeste udělat, ale mnoho receptu mi prijde si sobě podobných, akorát v jiném tvaru. Určitě mi poradite, diky za recepty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1839
14.12.13 08:57

U nás nejoblíbenější jsou karamelové kornoutky

dělám stejně, jako v tomhle receptu, jen když naplním, tak nechám pořádně zchladnout a pak až máčím v čokošce a v ml. ořechách obalím jen okraj kornoutku, vypadá to líp.

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

edit. do krému použít pravé máslo! já dávám cca 300g

Příspěvek upraven 14.12.13 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
14.12.13 08:57

https://www.emimino.cz/…rovi-170992/

Vkládala jsem tam recept na Čokoládovo-pomerančové placičky, co toto??? :)

• Citovat
  • Upravit
10185
14.12.13 09:04

Já jsem loni „vymyslela“ nový druh. Neodhadla jsem množství krému na plněné ořechy, takže mi jich docela dost zbylo nenaplněných. Z jiného druhu mi zase zbylo dost karamelového krému, co se dělá ze salka. Zdobičkou jsem stříkla do každého ořechu bobeček toho krému, nechala zatuhnout, pak jsem to polila (spíš namáčela) v čokoládě a na vrch lískovej oříšek. Byly to něco jako ořechovo-karamelové plněné minikošíčky. A každému to moc chutnalo, zmizelo to jako první. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
14.12.13 10:40

Mě chutná nejvíc ta klasika - linecké, rohlíčky a potom nepečené. Letos jsem dělala poprvé rafaelo kuličky a stále mi jich v krabici nějak ubývá. :nevim: Asi chlap na to furt chodí.
Recept:
20 dkg mletého cukru, 1 dcl vody, 1 tuk 100%, 1 vanilkový cukr. Vše smícháme a zahřejeme, aby se směs rozpustila (ve vodní lázni). Do vychladlého dáme 25 dkg sušeného mléka, 12 - 15 dkg kokosu a necháme ztuhnout. Děláme kuličky a do každé dáme mandli a obalíme v kokosu.

Kokosu se může dát klidně víc, tak aby se dobře tvořily kuličky. Dovnitř můžeme dát místo mandle lískový oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
14.12.13 10:44
@Denisa56 píše:
Já jsem loni „vymyslela“ nový druh. Neodhadla jsem množství krému na plněné ořechy, takže mi jich docela dost zbylo nenaplněných. Z jiného druhu mi zase zbylo dost karamelového krému, co se dělá ze salka. Zdobičkou jsem stříkla do každého ořechu bobeček toho krému, nechala zatuhnout, pak jsem to polila (spíš namáčela) v čokoládě a na vrch lískovej oříšek. Byly to něco jako ořechovo-karamelové plněné minikošíčky. A každému to moc chutnalo, zmizelo to jako první. :mrgreen:

Já jsem letos taky „improvizovala“. Nemám mlýnek na takové ty kokosové rohlíčky (tyčinky) co se ty konce máčí v čokoládě, ale už jsem měla udělané to kokosové těsto, tak jsem z toho udělala kuličky a upekla je. Pak jsem je dala do košíčků a zalila čokoládou, nahoru posypala kokosem. Půlku jsem zas udělala naopak - nejprve jsem dala do košíčků čokoládu, a na to tu kuličku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí