Vánoční pečení cukroví

MarkétkaBeruška
20.11.13 08:40

Vánoční pečení - cukroví

Ahoj holky začínají se tu objevovat různé dotazy na různá cukrovíčka a tak proč nezaložit diskuzi o cukroví? Všechny osvědčené dobré recepty sem a klidně i fotky jak pečete. :):*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
20.11.13 08:41

Perníčky

65dkg hladké mouky
25 dkg práškového cukru
10 dkg medu
5 dkg másla
4 vejce
koření: anýz, badyán, hřebíček, skořice, zázvor
1 prášek do pečiva
jedlá soda na špičku nože

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
20.11.13 08:47

Čokoládovo-pomerančové placičky

Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepší

na 70 placiček
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
2-3 PL pomerančové šťávy

čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší) :)

Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:35

• Citovat
  • Upravit
4099
20.11.13 09:02

Podělím se o nejlepší recept na Vanilkové rohlíčky a Linecké cukroví, který se dědí z generace po generaci- jsou nesmírně křehké a rozpouštějí se v pusině -prostě luxusní orgasmus :jazyk:

60dkg Hladké mouky 8dkg Cukru moučky 40dkg Másla 20dkg Mletých vlašských ořechů 4 žloutky 2 vanil. cukry Na obalení:moučk. cukr a skořice ml.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaděláme těsto ze všech uvedených surovin a necháme ho min.na hodinu odležet- já nechávám přes noc horké obaluji v moučk. cukru se skořicí.
Garantuji že jiné nikdy dělat nebudete- úplně se rozplývají na jazyku!!!
DOBROU CHUŤ a KRÁSNÉ VÁNOCE HOLKY!!!

Linecké cukroví:

75dkg Hladké mouky, 50dkg másla, 25dkg Mlet. cukru,3 žloutky a citronová kura -až ze dvou citronů(neošidit)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaděláme těsto necháme min. hodinku odležet ale já nechávám přes noc. Vykrajujeme jakékoliv tvary a slepíme lineckou nebo rybízovou marmeládou. Babička ještě zdobí čokoládou taky skvělé!!!
Linecké po babičce je křehké a velmi šťavnaté!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
20.11.13 09:11

Mám na blogu celou sekci cukroví, nechce se mi to tady vypisovat :
 http://umlsnychlisek.blogspot.cz/…Cukrov%C3%AD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.11.13 09:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
20.11.13 09:16
@Sati píše:
Mám na blogu celou sekci cukroví, nechce se mi to tady vypisovat :
http://umlsnychlisek.blogspot.cz/…Cukrov%C3%AD

Sati, to je prostě fantazie, určitě se inspiruju. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.11.13 09:21

@Sati super děkuji…

• Citovat
  • Upravit
1949
20.11.13 09:35
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepší

na 70 placiček
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
100g práškového cukru
2-3 PL pomerančové šťávy

čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší) :)

Rozumím tomu dobře, že se po uležení těsta vyválí placka, a pak si vykrajujou kolečka?
Vypadá to lákavě. Každý rok zkouším jeden druh nový, tak letos vyzkouším tento, děkuji za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.11.13 09:37

@Hvězdinka jo přeně tak já je pak ještě po upečení zdobím čokoládou…rychleji tak zvlhnou :) snad Ti to bude chutnat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4099
20.11.13 09:48
@Hvězdinka píše:
Rozumím tomu dobře, že se po uležení těsta vyválí placka, a pak si vykrajujou kolečka?
Vypadá to lákavě. Každý rok zkouším jeden druh nový, tak letos vyzkouším tento, děkuji za tip :palec:

jo taky nad nimi přemýšlím že bych je udělala já osobně miluji tady ten druh cukrovíčka, marokánky a podobné věci ale manžel s dcerkou moc nee ty musí mít vše plněné, marmeládové a nejlépe jen kokosové, čokoládové a přeslazené no jsou šílení labužníci. Musím dělat každý rok Marlenku kterou nakrájím na kostičky jako cukroví a mizí rychlostí blesku, letos mám nakázanou tu kakaovou -měli jsme ji z obchodu a je užasná asi lepší než ta klasická, zkoušeli jsme koupit i ty kuličky a taky užasné- stále přemýšlím jak je udělat doma :think: ale něco vymyslím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
20.11.13 09:51

@MarkétkaBeruška A ta pomerančová šťáva může být jako sirup, nebo z vymačkaných pomerančů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.11.13 09:52

@Hvězdinka já dávám vymačkanou z pomeranče. :)

• Citovat
  • Upravit
1949
20.11.13 09:58

Já dělala vloni poprvé toto, Moc to chutnalo, sice to nevypadalo moc pěkně, placičky je třeba dělat menší /je tam prášek do pečiva a nabydou/, ale fakt dobré.

METEORITY
60g čokolády, nejlépe hořké
60g cukru moučky
60g másla špetka skořice špetka mletého hřebíčku
1 van. cukr
1 vejce
120g nahrubo nasekaných mandlí nebo lísk. oříšků
70g polohr. mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
70g bílé nebo jiné čokolády nakrájené na malé kostičky /doporučuji bílou, hezky to vypadá/

Do misky se dá rozlámaná čok., máslo, cukr, ml. hřebíček a skořice. Rozpustíme ve vodní lázni. Necháme zchladnout. Pak do této směsi dáme vejce, van. cukr, nasekané oříšky, mouku smíchanou s práškem do peč. a nakonec kousky bílé čok. Lžičkou tvoříme na plech malé hromádky a zvolna pečeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
20.11.13 10:04

@MarkétkaBeruška Maruško a jak dlouho uležet ty čokoládovo pomerančové placičky? Jako třeba dva týdny?:)

Díky moc za radu, recept vypadá skvěle, tak to zkusím taky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport