Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
65dkg hladké mouky
25 dkg práškového cukru
10 dkg medu
5 dkg másla
4 vejce
koření: anýz, badyán, hřebíček, skořice, zázvor
1 prášek do pečiva
jedlá soda na špičku nože
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepší
na 70 placiček
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
2-3 PL pomerančové šťávy
čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší) ![]()
Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:35
Podělím se o nejlepší recept na Vanilkové rohlíčky a Linecké cukroví, který se dědí z generace po generaci- jsou nesmírně křehké a rozpouštějí se v pusině -prostě luxusní orgasmus ![]()
60dkg Hladké mouky 8dkg Cukru moučky 40dkg Másla 20dkg Mletých vlašských ořechů 4 žloutky 2 vanil. cukry Na obalení:moučk. cukr a skořice ml.
POSTUP PŘÍPRAVY
Zaděláme těsto ze všech uvedených surovin a necháme ho min.na hodinu odležet- já nechávám přes noc horké obaluji v moučk. cukru se skořicí.
Garantuji že jiné nikdy dělat nebudete- úplně se rozplývají na jazyku!!!
DOBROU CHUŤ a KRÁSNÉ VÁNOCE HOLKY!!!
Linecké cukroví:
75dkg Hladké mouky, 50dkg másla, 25dkg Mlet. cukru,3 žloutky a citronová kura -až ze dvou citronů(neošidit)
POSTUP PŘÍPRAVY
Zaděláme těsto necháme min. hodinku odležet ale já nechávám přes noc. Vykrajujeme jakékoliv tvary a slepíme lineckou nebo rybízovou marmeládou. Babička ještě zdobí čokoládou taky skvělé!!!
Linecké po babičce je křehké a velmi šťavnaté!!!
Mám na blogu celou sekci cukroví, nechce se mi to tady vypisovat :
http://umlsnychlisek.blogspot.cz/…Cukrov%C3%AD
@Sati píše:
Mám na blogu celou sekci cukroví, nechce se mi to tady vypisovat :
http://umlsnychlisek.blogspot.cz/…Cukrov%C3%AD
Sati, to je prostě fantazie, určitě se inspiruju.
![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepšína 70 placiček
čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší)
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
100g práškového cukru
2-3 PL pomerančové šťávy
Rozumím tomu dobře, že se po uležení těsta vyválí placka, a pak si vykrajujou kolečka?
Vypadá to lákavě. Každý rok zkouším jeden druh nový, tak letos vyzkouším tento, děkuji za tip ![]()
@Hvězdinka jo přeně tak já je pak ještě po upečení zdobím čokoládou…rychleji tak zvlhnou
snad Ti to bude chutnat ![]()
@Hvězdinka píše:
Rozumím tomu dobře, že se po uležení těsta vyválí placka, a pak si vykrajujou kolečka?
Vypadá to lákavě. Každý rok zkouším jeden druh nový, tak letos vyzkouším tento, děkuji za tip
jo taky nad nimi přemýšlím že bych je udělala já osobně miluji tady ten druh cukrovíčka, marokánky a podobné věci ale manžel s dcerkou moc nee ty musí mít vše plněné, marmeládové a nejlépe jen kokosové, čokoládové a přeslazené no jsou šílení labužníci. Musím dělat každý rok Marlenku kterou nakrájím na kostičky jako cukroví a mizí rychlostí blesku, letos mám nakázanou tu kakaovou -měli jsme ji z obchodu a je užasná asi lepší než ta klasická, zkoušeli jsme koupit i ty kuličky a taky užasné- stále přemýšlím jak je udělat doma
ale něco vymyslím ![]()
@MarkétkaBeruška A ta pomerančová šťáva může být jako sirup, nebo z vymačkaných pomerančů?
Já dělala vloni poprvé toto, Moc to chutnalo, sice to nevypadalo moc pěkně, placičky je třeba dělat menší /je tam prášek do pečiva a nabydou/, ale fakt dobré.
METEORITY
60g čokolády, nejlépe hořké
60g cukru moučky
60g másla špetka skořice špetka mletého hřebíčku
1 van. cukr
1 vejce
120g nahrubo nasekaných mandlí nebo lísk. oříšků
70g polohr. mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
70g bílé nebo jiné čokolády nakrájené na malé kostičky /doporučuji bílou, hezky to vypadá/
Do misky se dá rozlámaná čok., máslo, cukr, ml. hřebíček a skořice. Rozpustíme ve vodní lázni. Necháme zchladnout. Pak do této směsi dáme vejce, van. cukr, nasekané oříšky, mouku smíchanou s práškem do peč. a nakonec kousky bílé čok. Lžičkou tvoříme na plech malé hromádky a zvolna pečeme.
@MarkétkaBeruška Maruško a jak dlouho uležet ty čokoládovo pomerančové placičky? Jako třeba dva týdny?:)
Díky moc za radu, recept vypadá skvěle, tak to zkusím taky:)
Ahoj holky začínají se tu objevovat různé dotazy na různá cukrovíčka a tak proč nezaložit diskuzi o cukroví? Všechny osvědčené dobré recepty sem a klidně i fotky jak pečete.
M