Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@MarkétkaBeruška moc promiň!
jak jsem četla MarkétkaBeruš, tak jsem si asi představila Maruš!:))
Já mám právě strašnou chuť péct už teď, ale to je asi ještě opravdu brzo. Nenapadá mě nic jiného než perníčky na ozdobu ![]()
@Luminel v poho ještě sem vložím recept na taková srdíčka madová…jen co to najdu ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepšína 70 placiček
čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší)
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukrušpetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
100g práškového cukru
2-3 PL pomerančové šťávy
Ještě k tomu receptu - tam je 2× cukr?
@Luminel už to mám–jen jsem slepá
na 120 srdíček
450g medu
250g cukru
100g másla
2 vejce
1 ČL skořice mleté
1/2 ČL mletého hřebíčku
1 kg hladké mouky
2 sáčky kypřícího prášku
já teda dělám poloviční dávku
uděláte se z toho těsto necháte odpočinout a pok vykrajujume srdíčka která se při 220 stupních 15 min pečou po vychladnutí slepíme výraznou marmeládou a pokapeme čokoládou, já vždy do čokolády namočím půlku toho srdíčka.
u mě je to jeden z nejoblíbenějších receptů
![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepšína 70 placiček
čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší)
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
100g práškového cukru
2-3 PL pomerančové šťávy
Jak je to s tim cukrem presne.mas jednou 125g a jednou 100g.To jako znamena, ze 125g krupicoveho a 100g mouckoveho
?Dekuji za objasneni ![]()
@Haku píše:
Jak je to s tim cukrem presne.mas jednou 125g a jednou 100g.To jako znamena, ze 125g krupicoveho a 100g mouckoveho?Dekuji za objasneni
jé děkuji za upozornění dává se těch 125g to druhé mi nějak ulítlo.
@MarkétkaBeruška píše:
jé děkuji za upozornění dává se těch 125g to druhé mi nějak ulítlo.
Takže 125g moučk. cukru?
@MarkétkaBeruška ja si to myslela, diky za upresneni
Recept je mi sympaticky, uz ho mam napsany a i ta medova
![]()
@MarkétkaBeruška Moc děkuji. Až upeču a ochutnáme, pošlu SZ
Ale peču až kolem Mikuláše. Hezké pečení přeji ![]()
@Hvězdinka píše:
Já dělala vloni poprvé toto, Moc to chutnalo, sice to nevypadalo moc pěkně, placičky je třeba dělat menší /je tam prášek do pečiva a nabydou/, ale fakt dobré.METEORITY
Do misky se dá rozlámaná čok., máslo, cukr, ml. hřebíček a skořice. Rozpustíme ve vodní lázni. Necháme zchladnout. Pak do této směsi dáme vejce, van. cukr, nasekané oříšky, mouku smíchanou s práškem do peč. a nakonec kousky bílé čok. Lžičkou tvoříme na plech malé hromádky a zvolna pečeme.
60g čokolády, nejlépe hořké
60g cukru moučky
60g másla špetka skořice špetka mletého hřebíčku
1 van. cukr
1 vejce
120g nahrubo nasekaných mandlí nebo lísk. oříšků
70g polohr. mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
70g bílé nebo jiné čokolády nakrájené na malé kostičky /doporučuji bílou, hezky to vypadá/
To vypadá skvěle. Letos to vyzkouším ![]()
@andreabul Fakt je to chutné a kdo má rád čokoládu, tak si přijde na své. Jen dělat malilinké hromádečky. Ještě se to může pocukrovat, ale myslím, že to je sladké až dost. Tak ať chutná ![]()
@Luminel já nejsem Marie ale Markéta, ale to neva. Já začínám péct na advent, nebo když jsou čerti a tak dva týdny a mám vše hotovo, jo dvy týdny stačí ikdyž čím dýl tím líp.