Vánoční pečení cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1292
14.12.13 10:03
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepší

na 70 placiček
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
2-3 PL pomerančové šťávy

čokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší) :)

Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:35

Děkuji za recept :kytka:, když čtu jak holky tady vychvalují, tak je letos také vyzkouším, hledala jsem nějaký nový recept aby to letos bylo trochu jiné cukroví a právě jsem asi našla! Takže díky a já jdu péct :mrgreen: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
14.12.13 10:08

@Katschuska jé to potěší, já tu sedím a truchlím že nemůžu p=ct, ani nevíte jak Vám to holky závidám :)

• Citovat
  • Upravit
1949
14.12.13 11:06
@MarkétkaBeruška píše:
@Katschuska jé to potěší, já tu sedím a truchlím že nemůžu p=ct, ani nevíte jak Vám to holky závidám :)

Proč ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
14.12.13 11:07

@Hvězdinka má vykloubonou ruku, bolí to jak čert, sice trochu zdobím, ale nesmím tu ruku namáhat..

• Citovat
  • Upravit
1949
14.12.13 11:09

@MarkétkaBeruška Jejda, takhle před Vánocemi… tak ať jsi brzy fit!!!
Ten krém udělám z karam. Salka + máslo… to bude zasw kalorická bomba :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
14.12.13 11:11

@Hvězdinka děkuji, jo ono většina krémů jsou kalorické bomby… :-O

• Citovat
  • Upravit
21184
14.12.13 22:28
@Alka píše:
díky, a jak to chutnalo? bylo to dostatečně „šťavnaté“? Taky mě to napadlo jako varianta, protože předpokládám, že prcek bude chtít ochutnat, tak aby to nebylo s tím postřikem… :think:
Šťavnaté bych ani neřekla, možná ta normální kůra je na tohle lepší. Ale chutná mi to a až se to rozleží :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.12.13 22:28
@MarkétkaBeruška píše:
@Alka Já ty pomeranče vždy jen omyji, nějak jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale jestli máš strach, kup sušenou a máš jistotu, chápu že když máš malé dítě tak máš strach, u mě zatím prcek není, tak to tolik neřeším. :)

@tálinka jesem ráda, že chutná :kytka: :hug:

Jinak všem přeji moc pěkné Vánoce. :)

Tobě taky a ať je ruka brzo v pořádku :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.12.13 22:31

Teď jsem dopekla Šlehačkové cukroví, to dělám poprvé a je výborný :jazyk: Asi to není žádná novinka, ale já to nikdy nejedla a je to super, krásně se s tím pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
15.12.13 19:05

@MarkétkaBeruška, prosím tě, chci se zeptat, nezávisle na téhle diskuzi jsem našla recept na pomerančové cukroví s čokoládou ZDE a podle receptu tam se zdá, že do těsta nepatří ta pomerančová šťáva, že ta má přijít až do polevy spolu s cukrem, který se zezačátku v receptu taky psal a potom jste to upravovali.

Tak se chci zeptat, jestli tam dáváte tu šťávu, nebo pečete bez? Aby to nebylo lepivé, pokud tam tekutina být původně neměla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
15.12.13 22:10

@MarkétkaBeruška dělala jsem dnes tvé pomerančové, no teda, to je mňamózní :dance: :dance: Ale teda budu si to dělat i mimo Vánoce, to by bylo škoda jen jednou za rok :) Já to teda pak polila cik cak čoko polevou a posypala barevným zdobením, abych to udělala lákavější a teda musím říct, nemá to chybu a to jsem se toho bála :) Děkuji :palec:
@Kdoule v tomto receptu, co tu dávala @MarkétkaBeruška, se dává šťáva do těsta a můžu za sebe říct, že neprohloupí, kdo upeče! První várku jsem udělala zbytečně velkou- ty placky, tak jsem se poučila a další už byly menší.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8807
15.12.13 22:17

@Kdoule já myslím, že ta šťáva tam fakt nepatří, bylo to hrozně lepivé a řídké, musela jsem přidat hodně mouky, nešlo to vykrajovat. Jinak je ten recept totiž úplně stejný a když ho sem MarkétkaBeruška napsala poprvé, měla tam dvakrát cukr a pak to opravovala, myslím, že ten druhý cukr s tou pomerančovou šťávou už měl být do polevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
15.12.13 22:37

@marti81 ja jsem tam omylem tu stavu z pomerance nedala a prislo mi testo trosku tuzsi, jsem si rikala, ze ji tam priste nesmim zapomenout dat.Jsou teda suprovni i tak, fakt na nich ujizdime ;) Priste tam stavu urcite dam, ale dam tedy opatrne jen 1 polevkovou lzici misto 2.Prijdou nam skvele i bez nejake polevy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
15.12.13 23:03

Já jsem zrovna zadělala těsto bez šťávy a i tak je měkčí (z másla), tak si myslím, že se šťávou by bylo hodně lepivé a podsypávací při válení. Uvidíme, asi hodně ovlivňuje kvalita mouky, moc se na výsledek těším, jak to tu čtu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
16.12.13 06:42

@March7 to mě rěší, zrovna nedávno jsem přemýšlela že je také začnu dělat i mimo Vánoce, jako košíčky třeba s nějakou pomerančovou náplní, no uvidím. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii