Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nejsem žádný profík, ale 1,5l mlíka je moc, dávám 1l na jeden malý kelímek hotového jogurtu.
60°C je taky moc… Tak 40°C max. řekla bych ![]()
Mám jogurtovač teda. A dělám z plnotučného mlíka.
Ohřívám v troubě na 50 stupňů, ale ohřívám to chvíli, pak nechám a po chvíli to zase trochu přihřeju na těch 50, aby to rychle nevychladlo. Takhle to opakuju párkrát a pak přes noc nechám. Je možné, že jsi to nejdřív ohřála moc, nebo že to pak rychle vychladlo. ![]()
Taky bych řekla, že 1,5l je moc. Dělám z jednoho litru, jednoho jogurtu a přidám lžíci sunaru. Tohle je dávka do jogurtovače, ale jde to dát přes noc na topení. Tam určitě není 60°C. A mamka dává do peřin, přes noc stačí a vznikne jogurt ![]()
Tak já delam jogurt taky z 1 litru, delam to v uzavíratelný nádobě a pak tu nádobu s víkem položím do nádoby s teplou vodou a tu vodu párkrát vyměním a jogurt se vždy povede, ale dětem delam spis coko termix, je rychlejší a dětem víc chutná ![]()
@Katerina38 píše:
@kolozubka a z jakého mlíka a jogurtu dělaš? a taky jen z litru?
Dělám z litru bio plnotučného. Dělala jsem z mléka z Billy. Jogurt dávám jeden malý. Nejlépe Holandie. Když jsem zkoušela z nehomogenizovaného mléka, tak se mi to nepovedlo.
@kolozubka píše:
Dělám z litru bio plnotučného. Dělala jsem z mléka z Billy. Jogurt dávám jeden malý. Nejlépe Holandie. Když jsem zkoušela z nehomogenizovaného mléka, tak se mi to nepovedlo.
To jsem právě chtěla napsat, ono určitě záleží na surovinách, tj. na mléku a na jogurtu
@Katerina38 píše:
@KPKristy @KPKristy prosím tě a mlíko plnotučné? a z jakého jogurtu dělaš?
Mléko polotučné, jogurt jsem dávala choceňský…
@Katerina38 je fakt výborný a rychlovka
250g polotučného tvarohu,250 ml parizske smetany, cukr podle chuti ( moučka) a vyslehat šlehačem, vychladit. Ale je fakt, ze u nás se ani vychladit nestihne ![]()
@Katerina38 píše:
@MartinaIrena a co z activie?
To snad ani není jogurt, ne? ![]()
Holky, porosím poradte, včera jsem dělala domácí jogurt…1,5l polotučného mléka jsem trochu ohřála, přidala 1 valašský malý jogurt a lžíci sušeného mléka, dala do předehřáté trouby na 60stupnů, na půl hodiny a pak tam nechala do rána a nic
nezhoustlo to…v čem jsem udělala chybu? a děláte někdo jogurt z lactobacilků kupovaných v lékárně? a jaké kupujete? děkuju moc za rady