Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KackaDoup a necháváš jen při pokojové teplotě, žádné ohřívání v troubě, v peřinách atd?
@Katerina38 píše:
@KackaDoup to v láhvi převařuješ taky?
ja neprevaruje jen zahreju, hlidam si to teplomerem
ale kamoska i vic a nema to vliv zadny ![]()
@Jůlinka T. no mají, ale to by ses divila byla jsem u tří sedláků a neprodávají ![]()
@kolozubka Pokud tím myslíš čerstvé neupravené mléko, tak to byla asi souhra nešťastných náhod. Pokud si nepřevařovala, mohlo být kontaminované jinými bakteriemi a kvasinkami a místo jogurtu došlo k mikroválce. Taky mohlo mít málo bílkovin a bakterie neměly co žrát. Nebo bylo moc tučné a ty si měla špatnou kulturu. Prostě popípnout se může hodně věcí.
@Katerina38 píše:
@Jůlinka T. no mají, ale to by ses divila byla jsem u tří sedláků a neprodávají
klidne pouzij cerstve pasterovane z obchodu, klidne treba bio…ale i normalni, doporucuji plnotucne ![]()
@kotyk píše:
@kolozubka Pokud tím myslíš čerstvé neupravené mléko, tak to byla asi souhra nešťastných náhod. Pokud si nepřevařovala, mohlo být kontaminované jinými bakteriemi a kvasinkami a místo jogurtu došlo k mikroválce. Taky mohlo mít málo bílkovin a bakterie neměly co žrát. Nebo bylo moc tučné a ty si měla špatnou kulturu. Prostě popípnout se může hodně věcí.
Myslím nehomogenizované z obchodu, třeba Amálka atp.
@kotyk píše:@KPKristy V nějakých testech se laktobacili množili snad i při 200 stupních, ale předpokládám, že to asi nebylo na jogurtSpíš to bylo pár extra odolných kousků. Většinou se přestávají množit a začínají chcípat kousek nad padesátkou. Jinak activia jogurt je a není to tak děsně, jako to kdysi bývalo. Bílý jogurt má celkem jasně definovanou a přísnou normu.
No jasně, však píšu, že na jogurt to nebylo. Tohle dělali nějakej pokus, že kvasinky nezabije ani vysoká, ani nízká teplota ![]()
@KPKristy Kvasinky ale v jogurtu bejt nemaj
To by sis moc nepošmákla.
@kotyk píše:
@KPKristy Kvasinky ale v jogurtu bejt nemajTo by sis moc nepošmákla.
Ovšemže byhc si nepošmákla! Ježíši, až budu mít čas, tak nastuduji všechny správné termíny. Tohle chytání za slovíčko… ![]()
Jo a mám v příspěvku překlep. Místo byhc má být bych, kdyby něco…
Já dělám takto http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a vždy je tuhý