Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Voltiček Ahoj, muzu te poprosit o recept na tu stolu? Dekuju
![]()
Obnovuji diskuzi.
Nepečete někdo zázvorky? Chci je letos zkusit poprvé a asi ve 3 receptech jsem našla, že se mají nechat přes noc zaschnout (v chladu).
Pochybuji, že se mi 2 plechy vleze do lednice a nějak se mi to nechce překládat (i tak vyvstává problém s místem). Stane se něco, pokud je strčím do trouby upéct hned? nebo to „zaschnutí“ je z technologického pohledu opravdu nějak důležité? ![]()
@Svistice píše:
Obnovuji diskuzi.
Nepečete někdo zázvorky? Chci je letos zkusit poprvé a asi ve 3 receptech jsem našla, že se mají nechat přes noc zaschnout (v chladu).
Pochybuji, že se mi 2 plechy vleze do lednice a nějak se mi to nechce překládat (i tak vyvstává problém s místem). Stane se něco, pokud je strčím do trouby upéct hned? nebo to „zaschnutí“ je z technologického pohledu opravdu nějak důležité?
Babi to rovnou peče. Ale je to takové tvrdé, peče to vždy dopředu, aby se rozleželo. Ale nedavno jsem viděla ve Všechno, co mám ráda, že plech s cukrovím dali do lednice. Že lépe studené drží tvar. Já se a tím nechci crcat do půlnoci, takže se stane, že plech není ještě vychladlý.
Ale všechna těsta mám den dopředu udělaná v lednici, líp se s téstem pracuje.
@Russet To ja si taky nechavam testa den dva odlezet v lednici a pak z nich delam finalni produkt. Ale tady je v postupu, ze to mas vyvalet, vykrajet a nechat vykrajene na plechu do druheho dne v chladu zaschnout. A az pak pect.
Ale plech se mi proste do lednice rozmerove nevejde, i kdyby byla uplne prazdna. ![]()
Opravdu je to dost znát, jak vyschnou líp pak vyskočí, ale proč to tak je, netuším ![]()
@Svistice A nemuzes je dat zaschnout na neco jinyho nez plech? Nebo to dat na pecici papir, prenest do lednice… proste vyklidit jedno patro a na papire dat do lednice, ten nasledne prendat na plech. Pisu jak tatar.
@Smothi Ok, tak to nechám přes noc zaschnout.
Asi to strčím na plechu přetažené potravinářskou fólií do kufru auta. Nic lepšího mě nenapadá.
@MadGirlNancy Přenadavacích manévrů se chci právě vyvarovat. Aktuálně nemám doma ani žádné tácky, co by se vlezly do lednice. Krom toho tam mám pořád dost našlapáno, jak jsme s mužem na HO a musím furt vařit + do toho zásoba jogurtů a ovozelu pro čtyřčlenou rodinu.
@Voltiček aha, tak se v klidu do toho pusť