Vánoční pečení cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanney
22.11.15 09:51

@Voltiček aha, tak se v klidu do toho pusť  :palec:

• Citovat
  • Upravit
1382
22.11.15 12:17

@Voltiček Ahoj, muzu te poprosit o recept na tu stolu? Dekuju :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
22.11.15 12:23

Dobrý, už jsem ten recept objevila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
22.11.15 14:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33223
6.12.20 16:42

Zázvorky

Obnovuji diskuzi.
Nepečete někdo zázvorky? Chci je letos zkusit poprvé a asi ve 3 receptech jsem našla, že se mají nechat přes noc zaschnout (v chladu).
Pochybuji, že se mi 2 plechy vleze do lednice a nějak se mi to nechce překládat (i tak vyvstává problém s místem). Stane se něco, pokud je strčím do trouby upéct hned? nebo to „zaschnutí“ je z technologického pohledu opravdu nějak důležité? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4045
6.12.20 17:14

Vubec nevím, ale nemůžeš je dát na balkon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33223
6.12.20 17:16

@Platanka Ne, balkon nemám, na chodbě je moc provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.12.20 17:25
Babička rovnou peče. Ale je to takov
@Svistice píše:
Obnovuji diskuzi.
Nepečete někdo zázvorky? Chci je letos zkusit poprvé a asi ve 3 receptech jsem našla, že se mají nechat přes noc zaschnout (v chladu).
Pochybuji, že se mi 2 plechy vleze do lednice a nějak se mi to nechce překládat (i tak vyvstává problém s místem). Stane se něco, pokud je strčím do trouby upéct hned? nebo to „zaschnutí“ je z technologického pohledu opravdu nějak důležité? :think:

Babi to rovnou peče. Ale je to takové tvrdé, peče to vždy dopředu, aby se rozleželo. Ale nedavno jsem viděla ve Všechno, co mám ráda, že plech s cukrovím dali do lednice. Že lépe studené drží tvar. Já se a tím nechci crcat do půlnoci, takže se stane, že plech není ještě vychladlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.12.20 17:26

Ale všechna těsta mám den dopředu udělaná v lednici, líp se s téstem pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33223
6.12.20 17:39

@Russet To ja si taky nechavam testa den dva odlezet v lednici a pak z nich delam finalni produkt. Ale tady je v postupu, ze to mas vyvalet, vykrajet a nechat vykrajene na plechu do druheho dne v chladu zaschnout. A az pak pect.
Ale plech se mi proste do lednice rozmerove nevejde, i kdyby byla uplne prazdna. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
6.12.20 18:29

Opravdu je to dost znát, jak vyschnou líp pak vyskočí, ale proč to tak je, netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
6.12.20 20:16

@Svistice A nemuzes je dat zaschnout na neco jinyho nez plech? Nebo to dat na pecici papir, prenest do lednice… proste vyklidit jedno patro a na papire dat do lednice, ten nasledne prendat na plech. Pisu jak tatar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33223
7.12.20 12:40

@Smothi Ok, tak to nechám přes noc zaschnout.
Asi to strčím na plechu přetažené potravinářskou fólií do kufru auta. Nic lepšího mě nenapadá.

@MadGirlNancy Přenadavacích manévrů se chci právě vyvarovat. Aktuálně nemám doma ani žádné tácky, co by se vlezly do lednice. Krom toho tam mám pořád dost našlapáno, jak jsme s mužem na HO a musím furt vařit + do toho zásoba jogurtů a ovozelu pro čtyřčlenou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí