Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@MarkétkaBeruška tak upeceno, placicky jsou opravdu suprovni
Recept si pisu a ukladam ![]()
@MarkétkaBeruška ja nemam rada neplnene cukrovi, mam rada se kremem a nebo marmeladou, jedine neplnene co mi chutna jsou zazvorky a rohlicky. A tyhle tve placicky jsem udelala jen kvuli manzelovi, on zase jen neplnene. A byla jsem mile prekvapena protoze mi chutnaji taky a ne malo
Budu je delat kazdy rok ![]()
@MarkétkaBeruška jo,a trochu se na tebe zlobim, protoze se drzim a z kazdeho druhu ochutnam jen kousek a vcera jsem tech placicek sezrala asi 10
![]()
@Hvězdinka právě jsem dělala Tvé Meteority a rozlily se mi a ztvrdly. Možná jsem měla moc silnou troubu. Na kolik stupňů to pečeš?
@andreabul Aj jaj. Já letos také dělala, dělala jsem je maličké a také se rozlily.
Jsou tvrdé jen na začátku, teď po týdnu už jsou ok. Peču okolo 175 a dost hlídám. Ale záleží na troubě.
@Hvězdinka já to pekla na 180 asi 10 minut. Ale chutnají mi i tvrdé. Jsou výborné ![]()
@andreabul Uffff, jsem si oddychla, že jsou nepoživatelné
Nám moc chutnají, i když vypadají poněkud hůř. ![]()
Holky, máte nějaký osvědčený recept na kokosovou roládu? Mluvím o cukroví, ne o zákusku
Díky
@March7 mám.
Kokosová roláda
1. těsto - náplň
10 dkg kokosu
10 dkg cukru
10 dkg másla
2. těsto
10 dkg mletých piškotů
5 dkg cukru
5 dkg kakaa
2 lžíce rumu
15 dkg másla
2. těsto vyválím na tloušťku asi 3 mm a na něj položím vyválené 1. těsto (je to rovnoměrné
) Pak stočím do rolády, zabalím do alobalu a nechám v ledničce.
U nás ji děláme každý rok. Já ji ale letos vynechám. S malou to moc nestíhám. ![]()
A máte nějaký recept na karamelový krém do košíčků, prosím?
@andreabul píše:
@Hvězdinka na vzhledu nezáleží. Hlavně, že chutnají
To je fakt ![]()