Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@MarkétkaBeruška Ahoj Markétko, ty tvoje čokoládovo-pomerančové placičky jsem dělala minulý týden, teď o víkendu jsem je namočila ještě do čokolády a už jsme jich půlku snědli. Budu muset udělat ještě jednu várku. Jsou skvělé!:))
@Luminel jé tak to jsem moc ráda že chutnají, hned jsi mi zlepšila náladu ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepšína 70 placiček
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
2-3 PL pomerančové šťávyčokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší)
Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:35
To bude tutove chutnat manzelovi a me mamce, miluji marokanky ![]()
Jsem ted nemocna, myslite, ze by se stihly placicky ulezet i za cca. tyden + par dni? Kdyz by mi bylo lip a vrhla bych se na to o vikendu..?
Ahoj, posílám recept na štolu, jak tu někdo chtěl, není to můj recept, ale peču ji už hodně let podle Mikori. Je rychlá a výborná.
TVAROHOVÁ ŠTOLA
1 měkký tvaroh-kostka
15dkg másla
12dkg cukru krupice
1 lžíce rumu
37 dkg hlad. mouky
1,5 prášku do peč.
2vejce
hrst sušených meruněk překrájených
1/2 vaničky kandovaného ovoce
2 hrsti ořechů, nebo z části dát mandle
hrst hrozinek
Smíchat sypké směsi, přidat ostatní, na pečící papír na plech udělat váleček, dát ho šikmo na plech - z rohu do rohu, péct při 170°C asi 40 min. Horké potřít rozpuštěným máslem a posypat hodně cukrem, to samé po vychladnutí.
@baruspol vzala jsem pár kousků těch pomerančových o víkendu k našim a mýmu tátovi neuvěřitelně chutnaly, nejdřív jich sněd asi půlku co jsem dala na talíř, pak řek že jsou moc dobrý ale když si začali brát ostatní, tak říkal, že to tak nemyslel, aby si ostatní brali a dojed je skoro sám:) když jsem pak přinesla zbytek tak je do sebe naházel neuvěřitelnou rychlostí. Asi mu je začnu píct jako dárek:))
My je jíme i neuleželý (ale teda namočený v čokoládě), jsou taky skvělý:)
@MarkétkaBeruška @Luminel dekuju
uz se tesim, az je vyzkousim.. ![]()
@Anelaba to vypada taky dobre
ja sama sice na kandovany ovoce a rozinky moc nejsem, ale zbytek rodiny to ma rad. a stola bez nich by byla dost divna, ze? ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Tohle je uplně úžasné čím víc se uleží tím lepšína 70 placiček
100 g hořké čokolády
125g másla
125g cukru špetka soli
1 vejce
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
200g hladké mouky
1 čajová lžička kypřícího prášku
2-3 PL pomerančové šťávyčokoládu si nastrouhám nahrubo a smícháme s ostatními surovinami. 2 hod uležet v ledničce. pečeme na 200 stupňu 8-10 minut a kolečka mají být 1/2 tlustá a průměr 5 cm (tak je to v receptu já dělám menší)
Příspěvek upraven 20.11.13 v 10:35
Ahojky, chci se zeptat jaké to těsto má být, pevné hladké nebo „řidší“? Mám ho trošku lepivé tak přemýšlím jestli se nic nestane, když tam ještě prsknu mouku?!..ale už teď ve fázi příprav je chuťově výborné
díky
@Reia Ahoj, když tam dáš mouku podle mě se nic nestane, já to těsto mívám pevnější, rozhodně ne řídké. Přeji hodně štěstí a dej vědět jak bude chutnat…? M ![]()
@MarkétkaBeruška ahojky,ty placicky se vykrajuji nebo se tvori hromadky? Diky
@MarkétkaBeruška tak jsem ted zadelala testo na ty placicky, zitra je upecu.Jen jsem se nejak spatne koukla a nedala tam prasek do peciva a tu pomerancovou stavu
To se mi jeste nestalo, abych nco zapomela z receptu
No jo, no dcery do me hucely kazda z jedne strany a do toho prisel manzel domu z prace. Takova normalni rodinka ![]()
@Haku Taková normální rodinka - ne ještě aby se začal pes dožadovat pozornosti…no s tím práškěm do pečiva bych se netrápila, to podle mě nebude vadit, a s tou šťávou no uvidíš, když tak o bude víc čokoládové než pomerančové…doržím palce a pozdravuj dcerky a že jim vzkazuji ať vezmou tatínka do bazénu a maminka si může odpočinout ![]()