Vánoční pečení cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21184
16.12.13 10:34

Já teda dala šťávu z pomeranče a asi 4 lžíce, aby to bylo víc cítít. Jsem se toho nebála :D A dobrý, nechala jsem to v lednici a pak se s tím pracovalo dobře, posypávala jsem jen trochu. Taky bych je klidně pekla jako sušenky pro malou třeba, ale ta cukroví vůbec nejí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
16.12.13 12:58

@tálinka, já bych to bokem nedělala, nemám přístup k nechemicky ošetřeným pomeračům. Sušená kůra pro mě není řešení, jednak taky nemám záruku, že tam nenasušili, co se jim namanulo, jednak jsem takto použila v minulosti citronovou a s vůní citronové kůry to nemělo vůbec nic společného, nevonělo to vůbec. Ale je to škoda, protože z pomerančové kůry bych já dělala ráda.

Na těsto jdu za chvíli, tak jsem zvědavá, jak se s ním bude pracovat, mám ho bez šťávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
18.12.13 19:26

Ahojte, právě jsem vyrobila přesně ty karamelové kuličky, co se u nás prodávají v čajovně, jsou naprosto famózní, jednoduché a na netu jsem ten recept zatím nenašla, což teda nechápu. Fakt doporučuju!!!
Potřebujete jen karamelové Salko (nebo si ho vyrobte z běžného Salka), 10dkg másla a sušené mléko (dle potřeby, myslím, že tak 200g, postupně jsem přisypávala).
Jak jsem to udělala:
Salko a máslo jsem smíchala, dala vychladit. Protože to pořád bylo „řídké“ a z kuliček se tvořily placky, tak jsem přemýšlela, jak to zpevnit. A přisypávala jsem sušené mléko, dokud to nebylo dost tuhé, myslím, že to bylo tak půl balení.
Pak se už kuličky dělají páradně, ani se nemusí v ničem obalovat, protože se nijak zvlášť nelepí, ale já to obalila právě ještě v tom sušeném mléku :jazyk: Je to prostě…nejde se toho „dožrat“ :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
19.12.13 01:59

@March7 a kolik kuliček jsi z toho asi udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
19.12.13 08:35

@andreabul no, docela hodně, tak 50? Možná víc..nepočítala jsem to, dělala jsem rovnou dvě várky, protože rozdávám po rodině, ale jedna várka pro jednu rodinku bohatě stačí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
20.12.13 18:03

@March7 Tak já dnes udělala ty karamelové kuličky, smíchala jsem to všechno podle oka. A výsledek? No teda, fakt mňamózní. Teď tuhnou v lednici, ale nevím, zda do Štědrého dne vydržej :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.12.13 18:35

@March7 @Hvězdinka ,můžu se zeptat, kolik toho sušeného mléka jste spotřebovaly? Já jsem totiž u nás nesehnala než pytlík se 130g a bojím se, aby to nebylo málo? :think: Ten sáček byl poslední, koupený v malém obchůdku, Billa beznadějně vybraná z krabic sušeného mléka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
20.12.13 19:01

@Kdoule Těžko odhaduji, ale já dělala jen z půlky kondenzovaného mléka, které mi zbylo a spotřebovala jsem asi 20dkg, použila jsem ho ale i na obalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
20.12.13 19:47

@Hvězdinka jé, tak to jsem ráda:) U nás to má taky problém vydržet, proto jsem dělala ze dvou Salk:) Syn to dnes nesl do školy a děti byly dle jeho slov „z toho celé zblázněné“ :jazyk: @Kdoule Vypatlala jsem na to celé sušené mléko, 400g :) Na dvě Salka…Kupovala jsem v Albertu, ale taky už to bylo hodně přebrané..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
20.12.13 20:15

@March7 Děkuji za recept a přeji krásné Vánoce :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.12.13 21:12

@March7, děkuju, u nás Albert nikde v dojezdu není, ale normálně Billa má, jenom je tu halt asi jediná, kdo to má. :?
@Hvězdinka, díky, takže jsi dělala z půlky - můžu se zeptat, kolik asi kuliček ti vyšlo? Možná by to taky stačilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
20.12.13 21:42

@Kdoule Dělala jsem je malé a je jich okolo 50. Toho kondenz. mléka byla menší půlka. Myslím, že to stačí, výživné jsou až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
21.12.13 08:22
@Hvězdinka píše:
@Kdoule Dělala jsem je malé a je jich okolo 50. Toho kondenz. mléka byla menší půlka. Myslím, že to stačí, výživné jsou až až.

Moc děkuju :kytka:, víc jich určitě nebudu potřebovat ani já, takže udělám z půlky, jde jen o pestrost chutí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronikalvickova
21.12.13 13:05

Pečeme klasické druhy, linecké, rohlíčky, ořechy, perníčky, pak i nepečené kokosové kuličky a tak. Letos jsme zařadili nový druh a to datlovo-ořechové pusinky, obrázek přikládám, ingredience jsou tu:

2 bílky
60 g sušených datlí
50 g mletých vlašských ořechů
50 g hrubě sekaných vlašských
ořechů
50 g hrubě sekaných mandlí
1 lžička nastrouhané kůry z bio
citronu
2 lžičky strouhaného kokosu

pozor jen na přípravu, dávají se tam jen bílky, které vyšleháme do sněhu, pak všecko smícháme (datle i ořechy na kousky) a pak do trouby na cca 150 stupnů, dokud mírně neuhědnou :)

• Citovat
  • Upravit
veronikalvickova
21.12.13 13:08

Tady je tak fotka :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení