Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vánoce se pomalu blíží a začínám přemýšlet co dobrého letos upeču. Podělte se jaké druhy cukroví děláte a hoďte sem i nějaký ten receptík které cukroví děláte nejraději. Zatím se chystám tradičně na Linecké, vyzkouším Drdoletky, Klubíčka a Jeptišáky, dál se ráda nechám inspirovat ![]()
@lucikga Perníčky ty jsem už vzdala, každý rok jsem zkoušel x receptů a pokaždé bych s nimi mohla dláždit chodník ![]()
@ježourek x.x.x perníky, banánky, vanilkové rohlíčky, marokánky, sandokanovi oči, klasické slepované a víc nevim, musí vymyslet kluk ![]()
@ježourek x.x.x píše:
@lucikga Perníčky ty jsem už vzdala, každý rok jsem zkoušel x receptů a pokaždé bych s nimi mohla dláždit chodník
zkoušela jsi k nim dát jablko? tedy uložit je do krabice a dát k nim čtvrt jablka.. ony nasajou tu vlkost - samože ho tam nesmíš nechat, ale každý den dát čerstvé.
Užžžž???
![]()
Pečením se obvykle zaobírám až ke konci listopadu, ale ono to letí, takže…
hodlám dělat perníčky, vanilkové rohlíčky, strojkové, možná marcipáovou roládu ale to nevim nevim
No a pak klasika - vosí hnízda, kokosové kuličky, pracny…
![]()
@martina.se píše:
zkoušela jsi k nim dát jablko? tedy uložit je do krabice a dát k nim čtvrt jablka.. ony nasajou tu vlkost - samože ho tam nesmíš nechat, ale každý den dát čerstvé.
@ježourek x.x.x píše:
@lucikga Perníčky ty jsem už vzdala, každý rok jsem zkoušel x receptů a pokaždé bych s nimi mohla dláždit chodník
teta vždy peče perníčky už začátkem listopadu pak je dá do krabice na balkon aby do vánoc změkly a má je vždy vynikající letos už má napečený perníčky před dvouma lety pekla perníčky až ke konci listopadu a byli jak kámen ![]()
@matetka píše:potvrzuji, to opravdu funguje
jj, já to doporučovala už více lidem. Mi to tedy problém nedělá, perníky mám vždy měkké
ale vím, že to funguje.
@martina.se píše:
Mamka to prý zkoušela a taky žádná sláva. Možná bych mohla zkusit, při nejhorším budou mít Vánoce i slepice ![]()
@ježourek x.x.x píše:
Mamka to prý zkoušela a taky žádná sláva. Možná bych mohla zkusit, při nejhorším budou mít Vánoce i slepice
@martina.se Já mám tedy taky většinou měkké, ale už jsem to i jednou přehnala s cukrem a kámen byl proti nim měkouš!
Dala jsem k nim jablka a paráda ![]()
@ježourek x.x.x píše:
Mamka to prý zkoušela a taky žádná sláva. Možná bych mohla zkusit, při nejhorším budou mít Vánoce i slepice
Teda i kdybych si na nich měla vylámat zuby, tak perníčky nedám
![]()
Já peču ořechové rohlíčky - ty máme nejraději, linecké, kokosky, perníčky, pracny, plněné košíčky, o Vánocích pak nějaké nepečené. S cukrovím moc neexperimentuju, u nás jede osvědčená klasika ![]()
Ahoj holky, já peču vždycky hodně cukroví, mám osvědčené recepty, ale vždy přidám i něco nového. Letos jsem si pořídila strojek, tak chci zkusit něco z toho. Kdsi jsem někde ochutnala vynikající ořechový a kokosový kolečka ze strojku, ale nemám recept. ![]()
Jinak spoustu inspirace i s receptama je tady, spadla mi čelist: ![]()