Pečeme cukroví 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lenka2518
23.11.13 15:55

Ahoj holky, chtela bych poprosit o radu,. Chci dělat linecké, ale ozdobit ho marcipánem. Různe postupy na kytičky jsem našla, jen se chci zeptat, jak dlouho je mám nechat sušit. Nebo kdy to můžu začit zdobit… Děkuji moc ;)

• Citovat
  • Upravit
1105
23.11.13 16:51

@Pinkie A kupuješ teda normální mléčnou Milku na polevy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
23.11.13 16:53
@Lenka2518 píše:
Ahoj holky, chtela bych poprosit o radu,. Chci dělat linecké, ale ozdobit ho marcipánem. Různe postupy na kytičky jsem našla, jen se chci zeptat, jak dlouho je mám nechat sušit. Nebo kdy to můžu začit zdobit… Děkuji moc ;)

Já si vykrojím z marcipánu tvary na zdobení a dám si to na tácek a dělám si něco dalšího a ono to trošku jakoby zaschne, je to pevnější a pak to dám na cukroví. Čas teda přesně nevím, cca hodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
23.11.13 16:54

Jo a na tácek s peč. papírem, jinak se to lepí k podložce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
23.11.13 18:42

@Martinabr
Ano, klasickou mléčnou Milku. Teď jí mají třeba v akci v Kauflandu za 12,–, což je ještě levnější, než čokoláda na vaření. Ta Milka je na tom cukroví mnohem chutnější, všichni se ptali, co je na tom cukroví tentokrát jinýho. ;) Používám fakt tak 3 roky a spokojenost. Dám to do vodní lázně rozpustit klasicky buď se ztuženým tukem nebo máslem, jak je kdo zvyklej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
23.11.13 18:45

@Martinabr
Chystám se letos zdobit marcipánem poprvé, koupila jsem si vykrajovátka s vločkou a hvězdičkou. Akorát moc nerozumím, jakej je rozdíl v marcipánu a fondánu, jestli můžu teoreticky použít obojí - např. když na slepený linecký, který namočím do čokolády chci dát vločku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
23.11.13 19:22

@Pinkie Ty jo tak to je super, by mě nikdy nenapadlo tam dát jinou než hořkou čokoládu, to určitě zkusím :pankac:
Mezi marcipánem a fondánem v použití není rozdíl, jenom v chuti a ve složení, s fondánem se většinou líp dělá, vyvaluje a tak, ale použít to můžeš stejně. I kombinovat se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
23.11.13 20:40

@Martinabr
Dík za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
23.11.13 21:02

@Pinkie Já taky, zítra jdu nakoupit Milky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka2518
23.11.13 21:06

Děkuji moc, skusim :)

• Citovat
  • Upravit
Lenka2518
23.11.13 21:08

Děkuji moc, skusim :)

• Citovat
  • Upravit
5199
24.11.13 10:25

Pečete už někdo cukroví, začali jste už? :mrgreen: - myslím cokoli mimo perníčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
24.11.13 13:41

@Pinkie Já na perníčky teprv nakoupila, jinak budu začínat ten víkend po Mikuláši. Vím že někdo už dávno začal, ale mě to prostě přijde brzo, taky bych už chtěla mít hotovo, ale děláme hodně krémových a s čokoládou - mám rozežraný chlapy a prostě mi to přijde víc čerstvý takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.13 12:30

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat kdy zacinate pect cukrovi? ja letos budu pect po druhe, jsem na materske, tak mam na to cas :)chtela bych delat medovnicky, ty jsou hned mekke, ma je vyzkousena kamaradka, pak linecky, vanil. rohlicky, zazvorky, vosi hnizda a rumove kulicky. rikala jsem si, ze bych zacla bud o vikendu na mikulase a nebo tak 9prosince to je na to me peceni akorat ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
25.11.13 12:52

@rorryandrejka31 Já mám v hlavě taky 9., jako týden mám na pečení, týden na plnění a zdobení a týden na nepečené - budu tvořit asi po večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí