Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Křehké mušličky plněné drcenými ořechy
Suroviny: 280 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce
Náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, špetka citronové kůry, lžíce rumu
Postup: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme ho v chladničce do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme na pomoučeném válu plát asi 2 mm silný. Vykrajujeme z něj kolečka, do středu dáme malý kopeček připravené náplně, kolečko i s náplní v půlce přehneme a okraje těsta k sobě po obvodu přitiskneme. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předem vyhřáté na 170° asi 10 minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli vychladnout a následně obalujeme ve vanilkovém či moučkovém cukru.
Stahla jsem to z netu, ted nekdy to bylo na Novinkach
@valkil píše:
@asha
díky, vypadá to, že by to mohlo být ono, já se nedokázala od ničeho odrazit, kdysi jsem to od nich koupila, vím, že tam byly ořechy, oříšky, mandlea bylo to moc dobré. Víc si nepamatuju
Jo, je to dobry, ja jak to videla, hned jsem ulozila
Ted jeste kdyby to nekdo udelal.
Holky a netusite - takovy ovalky hnedy snad ze sadla??? Vubec nemam tucha
co by to mohlo byt
A nepeceny piskotovy salam znate?? Kdy nejdriv ho muzu udelat?
@valkil píše:
POkud ho dáš někam do chladu (ledničky) vydrží dlouho.
Pokud mas na lednicce zamek
![]()
@palapa píše:
A nepeceny piskotovy salam znate?? Kdy nejdriv ho muzu udelat?
já tohle dělám tak dva dny před konzumací ![]()
@K-Black kdyz dva dny pred vanoci budu uplne zabita v praci
ach jo. Uz mam rohlicky a ted linecky. Tot vse
@valkil píše:
Chci se zeptat, nemáte někdo recept na to zakroužkoané cukroví, Nechce se mi ho kupovat a na stránkách pekařství není ani jeho název
Díky
já něco takového dělám, jsou to šátešky z listového těsta a plním to ořechou náplní, kterou si připravím a to máme neraději (recept od babi), který koluje po rodině a může se tam dát i maková náplň, ale ořechová je nejlepší
@palapa Tchyně vždycky říkala, že nepečený cukroví vydrží vždycky tak dlouho, jaká je trvanlivost másla (tuku), který do něj dáváte.
A že třeba přidáním marmelády se to malinko prodlouží.
@valkil píše:
Tak jsem si našla tohle a to se mi taky líbí. Možná zkusím, když zbyde čas o víkenduhttp://zdena1028.blog.cz/…hove-satecky
jo vzhledově je to co děláme, akorát dávám toršku jiné suroviny ![]()