Pečeme cukroví 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
802
21.11.13 08:34

Holky zkuste místo moučkového cukru dávat krupici nebo krystal, perníčky a cukroví bude křehké a měkké :roll: moučkový když už jen korunní neobsahuje škroby :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.13 11:20
Ty mi nevěříš ty potvoro chlupatá růžová :cert: :mrgreen:
@Pinkie píše:
@Sati
A děláš z toho i krémy?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
21.11.13 12:58

@Zuzee87 Recept není těžkej, doma ho někde vyhrabu a napíšu, z hlavy ho nevím- Ale hlavně jsem na to musela pořídit takovou tu ploténku, na které se to peče. Možná by se to dalo i na pánvi, ale to jsem nezkoušela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.13 13:14
,myslíš do těsta dát stejný poměr krupice místo moučky? I do perníčků?
@mapav píše:
Holky zkuste místo moučkového cukru dávat krupici nebo krystal, perníčky a cukroví bude křehké a měkké :roll: moučkový když už jen korunní neobsahuje škroby :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.11.13 13:18

@terinka4444
Ale to víš, že věřím. Jen jsi třeba geniální a ten krém ti šel a já bych ho mohla zkazit. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli měl někdo podobnou zkušenost. Dneska to máslo zamrazím. ;)

Kdy začneš péct? Já už bych nejradši o víkendu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.13 13:42
Hele, já asi taky, prubnu dvě dávky perníčků, vedle na diskuzi je prý zaručený recept na ty hned měkký, tak je zkusím oni to snědí, mám perníkovou rodinu. Jediné štěstí, ýe ani jeden na tom nesnese tu bílkovou polevu, takže je nezdobím, páč to nesnáší. Na zbytek je ještě čas. Pak se to v prosinci vždycky tak navalí, že nestíhám.
@Pinkie píše:
@terinka4444
Ale to víš, že věřím. Jen jsi třeba geniální a ten krém ti šel a já bych ho mohla zkazit. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli měl někdo podobnou zkušenost. Dneska to máslo zamrazím. ;)Kdy začneš péct? Já už bych nejradši o víkendu… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
21.11.13 13:54

No právě! Já mám na seznamu asi 16 druhů! A peču toho kvanta. Tak mám bobky, abych to stíhala, protože to musím ještě rozeslat poštou rodičům strejdovi a dalším. A jak je štědrej den v úterý a víme, jak pošta může blbnout, tak to musím poslat nejdýl ve středu 18.! No a do tý doby musím mít hotovo sakum prdum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.11.13 14:02

16 druhů, no počkej, co budeš péct? Já linecký, to asi z deseti dávek, to je jediné, co mi doma jedí krom perníčků, pak vanilkový, to mám ráda já, a manželovi takový plněný linecký rohlíčky, to má od maminky, jeho nejmilejší. A zbytek nikdo nejí, tedy já bych mohla, ale zase si nezasloužím :mrgreen: tak pak vždycky dopeču něco, jako aby bylo víc druhů a pak to vyhodím. Mamka kdysi taky vyšilovala a pekla 20 druhů a víc, jenže je to stejně všechno na jedno brdo. Já jen to linecký peču týden, toho mi fakt sežerou kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.13 14:07

Holky v okolí už pečou, některý mají i nazdobíno :D. Já si dnes zadělala na linecké a hodím do trouby zítra, je to sice brzo ale doma je celkem nuda tak se aspon něčím zabavím, však by se tomu nemělo nic stát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
21.11.13 14:07

Poslední roky peču cca 15 druhů. Ale dělám od každého pár kousků. Takže je to jedno a cukroví je aspoň trochurůznorodé. Budu už muset začít péct, protože chtějí cukroví do školky (dílničky a pak na nadílku). Takže aby se aspoňt trochu uleželo. Udělám nějaké neplněné a nepolévané. Maximálně slepené marmeládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
21.11.13 16:42

@terinka4444 nepoužívá moučkový cukr na pečivo ani na krémy :nevim:
jelikož mám dítě bezlepáka tak i v cukru je lepek a škroby :zed:
zkusila jsem do medových řezů jednu dávku s krupicí krásně se vyvalovalo. druhá várka s moučkovým a nešlo to vyválet tak do tenka jako s krupicí :nevim:
takže stejný poměr jako moučkového :palec: ve starých receptech píšou tĺučený cukr :dance: asi na tom něco je :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
22.11.13 22:12

Zensky, prosim o radu. Chtela bych upect takove ty linecke bananky nebo jak se tomu nadava, coz je testo tvarovane strojkem - JAKYM? A pak bych vas chtela poprosit o overeny recept na kakaovy krem, vsude se doctu jen „slepujeme kakaovym kremem“, ale bez receptu, nebo to nekdo nahrazuje nutelou (nechci). Jednou jsem nejaky recept vygooglila a byl to blivajz. Diky vsem za odpovedi. ;)

• Citovat
  • Upravit
6363
23.11.13 07:54

Banánky můžeš dělat na masovém strojku, kde použiješ nástavec na cukroví.
Nebo můžeš dát do formiček.

Krém dělám takový:
3 celá vejce, 150 g cukru krupice, 3 polévkové lžíce kakaa. Ušlehat ve vodní lázni. Nechat vychladnout. Studené postupně zamíchat s 250 g másla. Vejce se teplem upraví, krém vydrží. Lze ušlehat i bez kakaa a dochut dle potřeby - káva, ořechy apod.
Nebo lze udělat pudinkový krém. Uvaříš pudink, necháš vychladnout. Vymícháš máslo s cukrem (250 g másla a 170 g cukru) do pěny. Studený pudink zašleháváš postupně do másla. Když tam šoupneš kakao nebo uvaříš kakaový pudink, máš kakaový krém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
23.11.13 09:16

@Hořec
Diky :) Mlynek na maso mam nejakej muzejni padesat let starej, no uvidime, co s nim svedu :)

• Citovat
  • Upravit
5199
23.11.13 09:26

Koupila jsem si mlýnek na maso s nástavcem (komplet za 399,–) a chci taky letos poprvé zkusit banánky, ořechové strojkové a jiný recepty.
Akorát receptů na banánky je tolik, že nevím, kterej bude ten nej a kterej vybrat. Některý jsou s pudingovým práškem, do jinýho se dávají údajně kvůli křehkosti vařený žloutky. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí