Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky zkuste místo moučkového cukru dávat krupici nebo krystal, perníčky a cukroví bude křehké a měkké
moučkový když už jen korunní neobsahuje škroby ![]()
@Zuzee87 Recept není těžkej, doma ho někde vyhrabu a napíšu, z hlavy ho nevím- Ale hlavně jsem na to musela pořídit takovou tu ploténku, na které se to peče. Možná by se to dalo i na pánvi, ale to jsem nezkoušela ![]()
@mapav píše:
Holky zkuste místo moučkového cukru dávat krupici nebo krystal, perníčky a cukroví bude křehké a měkkémoučkový když už jen korunní neobsahuje škroby
@terinka4444
Ale to víš, že věřím. Jen jsi třeba geniální a ten krém ti šel a já bych ho mohla zkazit. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli měl někdo podobnou zkušenost. Dneska to máslo zamrazím. ![]()
Kdy začneš péct? Já už bych nejradši o víkendu… ![]()
@Pinkie píše:
@terinka4444
Ale to víš, že věřím. Jen jsi třeba geniální a ten krém ti šel a já bych ho mohla zkazit. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli měl někdo podobnou zkušenost. Dneska to máslo zamrazím.Kdy začneš péct? Já už bych nejradši o víkendu…
No právě! Já mám na seznamu asi 16 druhů! A peču toho kvanta. Tak mám bobky, abych to stíhala, protože to musím ještě rozeslat poštou rodičům strejdovi a dalším. A jak je štědrej den v úterý a víme, jak pošta může blbnout, tak to musím poslat nejdýl ve středu 18.! No a do tý doby musím mít hotovo sakum prdum.
16 druhů, no počkej, co budeš péct? Já linecký, to asi z deseti dávek, to je jediné, co mi doma jedí krom perníčků, pak vanilkový, to mám ráda já, a manželovi takový plněný linecký rohlíčky, to má od maminky, jeho nejmilejší. A zbytek nikdo nejí, tedy já bych mohla, ale zase si nezasloužím
tak pak vždycky dopeču něco, jako aby bylo víc druhů a pak to vyhodím. Mamka kdysi taky vyšilovala a pekla 20 druhů a víc, jenže je to stejně všechno na jedno brdo. Já jen to linecký peču týden, toho mi fakt sežerou kila.
Holky v okolí už pečou, některý mají i nazdobíno
. Já si dnes zadělala na linecké a hodím do trouby zítra, je to sice brzo ale doma je celkem nuda tak se aspon něčím zabavím, však by se tomu nemělo nic stát ![]()
Poslední roky peču cca 15 druhů. Ale dělám od každého pár kousků. Takže je to jedno a cukroví je aspoň trochurůznorodé. Budu už muset začít péct, protože chtějí cukroví do školky (dílničky a pak na nadílku). Takže aby se aspoňt trochu uleželo. Udělám nějaké neplněné a nepolévané. Maximálně slepené marmeládou.
@terinka4444 nepoužívá moučkový cukr na pečivo ani na krémy ![]()
jelikož mám dítě bezlepáka tak i v cukru je lepek a škroby ![]()
zkusila jsem do medových řezů jednu dávku s krupicí krásně se vyvalovalo. druhá várka s moučkovým a nešlo to vyválet tak do tenka jako s krupicí ![]()
takže stejný poměr jako moučkového
ve starých receptech píšou tĺučený cukr
asi na tom něco je ![]()
Zensky, prosim o radu. Chtela bych upect takove ty linecke bananky nebo jak se tomu nadava, coz je testo tvarovane strojkem - JAKYM? A pak bych vas chtela poprosit o overeny recept na kakaovy krem, vsude se doctu jen „slepujeme kakaovym kremem“, ale bez receptu, nebo to nekdo nahrazuje nutelou (nechci). Jednou jsem nejaky recept vygooglila a byl to blivajz. Diky vsem za odpovedi. ![]()
Banánky můžeš dělat na masovém strojku, kde použiješ nástavec na cukroví.
Nebo můžeš dát do formiček.
Krém dělám takový:
3 celá vejce, 150 g cukru krupice, 3 polévkové lžíce kakaa. Ušlehat ve vodní lázni. Nechat vychladnout. Studené postupně zamíchat s 250 g másla. Vejce se teplem upraví, krém vydrží. Lze ušlehat i bez kakaa a dochut dle potřeby - káva, ořechy apod.
Nebo lze udělat pudinkový krém. Uvaříš pudink, necháš vychladnout. Vymícháš máslo s cukrem (250 g másla a 170 g cukru) do pěny. Studený pudink zašleháváš postupně do másla. Když tam šoupneš kakao nebo uvaříš kakaový pudink, máš kakaový krém. ![]()
@Hořec
Diky
Mlynek na maso mam nejakej muzejni padesat let starej, no uvidime, co s nim svedu ![]()
Koupila jsem si mlýnek na maso s nástavcem (komplet za 399,–) a chci taky letos poprvé zkusit banánky, ořechové strojkové a jiný recepty.
Akorát receptů na banánky je tolik, že nevím, kterej bude ten nej a kterej vybrat. Některý jsou s pudingovým práškem, do jinýho se dávají údajně kvůli křehkosti vařený žloutky. ![]()