Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ještě má otázku, já perníčkama nepolíbená netuším co je perníkové koření, pomoc, děkuji
@sarlota535
Smes koreni primo na pernik, najdes mezi korenim. Jinak anyz, badyan, skorice… Jsem si to pamatovala, uz nevim ![]()
@ncc1701 píše:
@sarlota535
Smes koreni primo na pernik, najdes mezi korenim. Jinak anyz, badyan, skorice… Jsem si to pamatovala, uz nevim
děkuju, to najdu ![]()
@Palina.zl přesně tento recept na perníčky dělám a jsou opravdu výborné a ihned měkké, nikdy se mi nestalo, že by byly tvrdé.
A také je určitě nedělám jen na vánoce, protože děti je milují, tak je děláme docela často během roku. ![]()
@ježourek x.x.x ty jo recepty sem!
to bude znit hlavne hodne huste az budu vykladat ze mam napeceny jeptisaky a tak
jen si to musim zapamatovat
.. pres lis na cesnek? O. o tyyy jo tak to sem vazne zvedava!
@ankasz drdoletky:
250g hl. mouky,150g cukru krupice,200g tuku,3 žloutky,150g mletých ořechů. Máslový krém: 3 žloutky,1 van. cukr,4 lžíce cukr krupice,2 kostky másla (po 250g). Na potírání a zdobení: marmeláda, čokoládová poleva. Ze surovin na těsto vypracujeme hladkou nelepivou hmotu a necháme přes noc v chladničce. Poté vyválíme tenký plát (cca 2mm) a vykrajujeme tvary dle libosti (na 1ks cukroví 3 části), pokládáme na pečící papír a dáme péct na několik minut do trouby na 160 C. Okraje musí být růžové, ne hnědé! Připravíme si krém. Přivedeme k varu na mírném ohni žloutky s oběma cukry a mícháme do zhoustnutí. Necháme zcela vychladnout a tuto hmotu zapracujeme do změklého másla. Mažeme upečené cukroví, jeden díl krémem, druhý marmeládou a třetím vše spojíme. Nakonec pocákáme čokoládou.
@Zuzee87 Klubíčka jsem psala, jsou na str.4.Před chvílí drdoletky a tady ty Jeptišáky: 160g másla, 80g cukr krupice,80g lískových ořechů,200g hl. mouky,1 van. cukr, půl sáčku prášku do pečiva, 100g másla na krém, 100g cukr moučka,100g čokolády, lískové ořechy na zdobení. Máslo necháme změknout, přidáme cukr krupice, najemno namleté lís. ořechy, mouku, van. cukr, prdopeč a propracujeme těsto (těsto je hodně křehké a lepivé!).vyválíme placku (2mm) nejlépe mezi igelitem a vykrájíme stejné tvary, půl na půl s tvary s dírkou uprostřed. Opatrně přenášíme na pečící papír a pečeme při 180 C asi 12-15 minut (do růžova).Rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout aby byla vlažná ale trochu ještě tekutá. Třičtvrtě čokolády zašleháme s máslem a mouč. cukrem, Tvary cukroví mažeme krémem, přiklopíme druhým kolečkem s dírou. Pak už jen na vrch naneseme trošku čokolády a na tu přilepíme půlku lís. oříšku.
Chystám se na ořechy (mám fakt výborný recept, žádné jiné mi nikdy tolik nechutnaly), pak dělám vynikající vanilkové rohlíčky dle babiččina receptu, pak se chystám na pracny, klasické slepované linecké. Moje mamča dělá sladké škvarkové cukroví, zní to divně, ale je moc dobré.
Kdyby tu někdo měl recept na vosí hnízda.. ale chci něco, aby to mohly s čistým svědomím i malé děti (takže ne se syrovým bílkem). Náplň mám ze zkaramelizovaného Salka, ale to těsto na vlastní hnízda furt ne a ne trefit to pravé ořechové (a to doslova)
Tento rok si udelam presny rozpis kolik čeho abych toho nemela hodne kokos mam jeste z lonska? to uz vyhodim a musim tento tyd. nakoupit jsou ruzne akce, ty pernicky super recept, ja delam a jsou skvele, ![]()
@martina.se píše:
Tááákže:
10 dkg medu, 12 dkg moučk. cukru, 1 vajíčko, 1 lžička sody, 32 dkg hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce perníkového koření, 10 dkg másla - smíchat, den odležet, pak 4 mm placka, péct 180 st, cca 12 minut
recept dle babi a nikdy se mi nestalo, že by byly tvrdé
@lekarnicka28 a nehodíš nám sem ten recept na ořechy? prosííím.
Holky a kdy tak začnete péct?
Nebo spíš bych potřebovala radu co třeba začít pomalu péct už teď, nebo teda ke konci měsíce
15. 12. mám TP a tak abych taky něco napekla, ať z toho mám radost
Kdo ví jak to potom bude ![]()
Jak ty perniky skladujete?