Pečeme cukroví 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5199
12.11.13 13:36
@lenna1810 píše:
Já peču ořechové rohlíčky - ty máme nejraději, linecké, kokosky, perníčky, pracny, plněné košíčky, o Vánocích pak nějaké nepečené. S cukrovím moc neexperimentuju, u nás jede osvědčená klasika ;)

No zrovna o tom mluvím, mohla bys když tak nahodit recept? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.11.13 13:37

Mně se linecké podařilo jen jednou, jinak mi přišlo strašně moučnaté. Letos mám knihu receptů od Romana Vaňka, myslím, že linecké je tam taky, tak vyzkouším něco ověřeného.
Jinak peču perníčky, vanilkáče, išelské dortíčky, tím to hasne, on to stejně nikdo moc nejí (všem by stačily vanilkový rohlíčky). Miluju ořechy, možná letos udělám ještě je. Každý rok jsem zkoušela cukroví, které jsem nikdy nepekla ani nejedla, ale nikdy se mi nepovedlo (nebo povedlo? Těžko říct, když nevím, jak mělo chutnat). :-)

• Citovat
  • Upravit
Lindsay15
12.11.13 13:38

@ježourek x.x.x Já dělala včera a jsou hned krásně měkké :palec:

• Citovat
  • Upravit
3400
12.11.13 13:39

@Pinkie A na co přesně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.13 13:41
@Pinkie píše:
Ahoj holky, já peču vždycky hodně cukroví, mám osvědčené recepty, ale vždy přidám i něco nového. Letos jsem si pořídila strojek, tak chci zkusit něco z toho. Kdsi jsem někde ochutnala vynikající ořechový a kokosový kolečka ze strojku, ale nemám recept. :zed:

Jinak spoustu inspirace i s receptama je tady, spadla mi čelist: :mrgreen:

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/…vyrobku2.htm

Tak to je bomba, dííík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
12.11.13 13:48

@lenna1810
Na ty ořechový kolečka. Děkuju moc! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.11.13 13:49

Jinak recept na perníčky má Vaněk taky, a Vaněk vybral samé generacemi ověřené recepty. Kdyby měl někdo zájem…

• Citovat
  • Upravit
5199
12.11.13 13:50
@ncc1701 píše:
Mně se linecké podařilo jen jednou, jinak mi přišlo strašně moučnaté. Letos mám knihu receptů od Romana Vaňka, myslím, že linecké je tam taky, tak vyzkouším něco ověřeného.
Jinak peču perníčky, vanilkáče, išelské dortíčky, tím to hasne, on to stejně nikdo moc nejí (všem by stačily vanilkový rohlíčky). Miluju ořechy, možná letos udělám ještě je. Každý rok jsem zkoušela cukroví, které jsem nikdy nepekla ani nejedla, ale nikdy se mi nepovedlo (nebo povedlo? Těžko říct, když nevím, jak mělo chutnat). :-)

Vaňkovu kuchařku si přeju pod stromeček. Neměla bys chuť sem nahodit jeho recept na linecký? Já mám sice leta jeden rodinnej, ale zajímalo by mě porovnání množství a surovin. Děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
12.11.13 13:51
@ncc1701 píše:
Jinak recept na perníčky má Vaněk taky, a Vaněk vybral samé generacemi ověřené recepty. Kdyby měl někdo zájem…

Co tam má ještě Vaněk za recepty na cukroví? Já jak to dostanu od Ježicha, tak mi to cukroví už bude k prdu, potřebuju ty recepty teď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.11.13 13:59
@Pinkie píše:
Vaňkovu kuchařku si přeju pod stromeček. Neměla bys chuť sem nahodit jeho recept na linecký? Já mám sice leta jeden rodinnej, ale zajímalo by mě porovnání množství a surovin. Děkuju ;)

Co si pamatuju, tak množství surovin na linecké by mělo být 1:2:3. To Vaněk dodržuje :-)

• Citovat
  • Upravit
Aasss
12.11.13 14:02

Ja loni delala linecke od Vanka a nic moc nebo jestli se mi to nepovedlo, tak letos urcite jine linecke.

• Citovat
  • Upravit
11560
12.11.13 14:02
@Pinkie píše:
Ahoj holky, já peču vždycky hodně cukroví, mám osvědčené recepty, ale vždy přidám i něco nového. Letos jsem si pořídila strojek, tak chci zkusit něco z toho. Kdsi jsem někde ochutnala vynikající ořechový a kokosový kolečka ze strojku, ale nemám recept. :zed:

Jinak spoustu inspirace i s receptama je tady, spadla mi čelist: :mrgreen:

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/…vyrobku2.htm

to jsou super stránky. Díky za ně. Letos poprvé budu dělat cukroví sama a dlouho jsem přemýšlela co krom lineckého a rohlíčků udělat. Doma jsme toho moc nedělali. Tyhle stránky mi pomohou. Díky. :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
12.11.13 14:03

HOlky tak já budu péct jen linecký, rohlíčky, ale hlavně medové kornoutky! Neskutečná lahoda, plněná krémem ze salka a vršek máčený v čokoládě. Akorát je to pracný jak blázen. Peče se to max. po 4 kolečkách, a jakmile se to vyndá, musí se to hned zkroutit v kornoutek, stačí aby to trochu vychladlo a už to jde mizerně :-( takže zase budu mít opálené konečky prstů, ale je to táááák dobrý, že to stojí za tu dřinu :palec:. Jinak holky, myslíte že je nějaké cukroví, nebo sušenky co by se mohlo upéct pro prtě 8 měsíců? Jakože spíš na žužlání a tak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
12.11.13 14:03

@Pinkie 250 g hladké mouky, 175 g másla, 125 g moučkového cukru, 200 g mletých ořechů, 2 žloutky. Vypracovat těsto, nechat zchladit, já tedy nedělám kolečka, ale rohlíčky, pak se musí vyrobit fakt rychle, jinak je z toho těsta blátíčko ;) Pečou se zhruba 10-15 minut při 220°C. A pak je pěkně zatepla obalím v moučkovém cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.11.13 14:04
@Pinkie píše:
Co tam má ještě Vaněk za recepty na cukroví? Já jak to dostanu od Ježicha, tak mi to cukroví už bude k prdu, potřebuju ty recepty teď. :lol:

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy: kokosky, pusinky, perníčky, zázvorky. Pak tam má několik zákusků typu větrník, věnečky, punčový řezy, několik koláčů a asi osm druhů chleba, rohlíky, bagety, veku…

Poklady klasické české kuchyně: linecký, vanilkový rohlíčky, pracny. Pak ještě vánočku, velikonoční pečivo (beránek, jidáše, boží milosti) a dál štrůdl, bublaninu, bábovku, koláče, buchty (nejlepší), vdolky a koblihy (nejlepší) atd.

Nemá tam kategorii pro cukroví, má všechno sladké ve sladkém, takže tam jsou i palačinky (nejlepší!!) :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii