Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@palapa píše:
@araw to zni ironicky
jé, to vůbec, ale fakt mám k cukroví které je na mrazu největší důvěru
mě děsí cukroví z chladna, kdy je v ložnici, kde se míň topí, i tak ho holt někdo uskladní. takže to mělo být povzbuzení, že tak je to fakt nejlepší, opravdu je k jídlu dřív, než si sedneš
![]()
@Kopretinnka prášek do perníčků mají snad v každém krámě kde jsem zatím kdy byla… Ty jsi nikdy nepekla perník na plech jako buchtu?
Je to obyčejný prášek do perníku a mají ho opravdu všude. ![]()
Holky, tak tu smutním, celý listopad se těším až začnu péct a hlavně zdobit no a ve střebu jsem si pohmoždila zápěstí takže mám útrum…
né že bych vůbec nepekla, ale moc to nevypadá
zato o to větší sranda se mnou je ![]()
Ahojky. Už pečete cukroví: Já jsem ještě nezačala. Nemám upečené kam uskladnit( nemám komoru). Tak to ještě odkládám, protože se bojím, aby mi v kuchyni nechytlo třeba plíseň ![]()
Prosím, potřebuji poradit, udělala jsem hmotu na medové kuličky podle internetu (100 g mletých lískáčů, 2 lžíce medu, šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce rumu. Povařit, po vychladnutí tvarovat kuličky, obalit ve strouhané čokoládě… Vůbec mi to ale nechutná. Nenapadá někoho, jak to vylepšit? Blbka jsem to zrobila z dvojité dávky a teď nevím, kdo to bude žrať ![]()
Co myslíte… mám upečené kávové kolečka a ještě napeču medové trubičky, dle receptů se obojí plní karamelovým krémem, ale já udělám do jednoho karamelový a do druhého nutelový jen nevím co jde k čemu líp? ![]()
@Dabera aco ti na tom nechutná? je to chuti nevýrazné? možná nakrájet kandovanou pomeranč. kůru? nebo je to moc žvýkací - možná nadrobit piškoty? nevím nikdy jsem nedělala… ![]()
Ahoj, holky poraďte, nejsem moc zdatná v pečení cukroví… Chtěla bych udělat vanilkové rohlíčky, ale protože kojím, tak nechci dělat s ořechama. Prý je dobré dát místo ořechu kokos. Ale v jakém množství a má se nějak namáčet??? Mám tento recept: 720g hl. mouky,480g Hery, 150g moučk. cukru, 300g vlašských ořechů, 3 žloutky…Teď mě napadá, proč se to jmenuje vanilkové rohlíčky
?
@valkil píše:
@1pipa @Martinabr
Protože se to po upečení obaluje ve vanilkovém cukru? Že by?
Přesně tak ![]()
@valkil @Lucmic Bez chuti to nebylo, spíše takové nakyslé lepkavé cosi… Nakonec jsem do toho navalila máslo, mouku, cukr, vajíčko a teď dopékám poslední várky. Krásně to voní a dokonce mi to teď i chutná
Naplním to ořechovým krémem, ozdobím a bude ![]()