Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky schanim recept na hanacke pusinky (ze sadla) je to recept po babicce a nemuzu ho nikde najot ani na netu chjo. nemate jej nektera?
@Lucmic píše:
Co myslíte… mám upečené kávové kolečka a ještě napeču medové trubičky, dle receptů se obojí plní karamelovým krémem, ale já udělám do jednoho karamelový a do druhého nutelový jen nevím co jde k čemu líp?@Dabera aco ti na tom nechutná? je to chuti nevýrazné? možná nakrájet kandovanou pomeranč. kůru? nebo je to moc žvýkací - možná nadrobit piškoty? nevím nikdy jsem nedělala…
Karamel-med kava-nutela
@aspagi neznám ten název, tak nevím, co to má přesně být, ale nějaké sádelničky jsou tady http://www.cukrovi.kvalitne.cz/…vyrobku2.htm
Pravidelně dělám sádlové:
250 g sádla
300 g hladé mouky
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Je možné dělat bochánky s důlkem nebo dávat do formiček. Dělám druhou variantu.
Hledám radu na kávovou polevu. Když jsem ji kdysi dělala, tak mi pak popraskala, jakoby vykrystalizovala. Ztratila barvu. Zdálo se mi, že se cukru od kávy oddělil.
Nějaký tip na dobrou kávovou polevu? Vymíchala jsem cukr moučku s kávou.
@valkil píše:
Proč nemůžeš oříšky, máš alergii?
Kokosu bych asi dala stejně, jako těch oříšků.Edit: To jako kojíš toho dvouletého, a proto nechceš jíst ořechy?
ne, já mám teď čerstvé miminko (nemám ho v metříku) a má šílené problémy s bříškem, protože má zdravotní problémy a bere udržovací dávku atb. Nechci riskovat to, že bych mu těma ořechama nějak přitížila. První kluk měl z toho břichabol. A navíc kokos mám moc ráda.
@Hořec píše:
250 g sádla
300 g hladé mouky
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukrJe možné dělat bochánky s důlkem nebo dávat do formiček. Dělám druhou variantu.
Hledám radu na kávovou polevu. Když jsem ji kdysi dělala, tak mi pak popraskala, jakoby vykrystalizovala. Ztratila barvu. Zdálo se mi, že se cukru od kávy oddělil.Nějaký tip na dobrou kávovou polevu? Vymíchala jsem cukr moučku s kávou.
Dekuji hele a to cukrovi se ma vyaouset v troube ze? A na kolik asi tak stupnu?
@aspagi píše:
Dekuji hele a to cukrovi se ma vyaouset v troube ze? A na kolik asi tak stupnu?
Teda vysouset pisu pres mobil
@Hořec píše:
250 g sádla
300 g hladé mouky
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukrJe možné dělat bochánky s důlkem nebo dávat do formiček. Dělám druhou variantu.
Hledám radu na kávovou polevu. Když jsem ji kdysi dělala, tak mi pak popraskala, jakoby vykrystalizovala. Ztratila barvu. Zdálo se mi, že se cukru od kávy oddělil.Nějaký tip na dobrou kávovou polevu? Vymíchala jsem cukr moučku s kávou.
Kavova poleva kupuju kavove aroma a je to uzasny
@aspagi, peču na 180 °C cca 12 minut. Dělám ve formičkách. Je to takovýto typ cukroví. Vlastní fotku nemám. Nějak ho nemám vyfocené. Někdo dává do důlku marmeládu, oříšek, mandli, čokoládu (tu až po upečení). Já nedávám nic. Líbí se mi tvary z formiček. Tak jen už pocukruji.
@aspagi, kávové aroma kupuješ kde? Jak se ta poleva připravuje?
Holky, rychlej dotaz: čím cákáte čokoládu (polevu) na cukroví? Chci jen takový dlouhý čáry, cákance. Mám doma x zdobiček (určených na čokoládu!!!), ale ucpávají se a to mám čokoládu horkou a ruce skoro popálený. A jde to blbě. Nemáte někdo osvědčený tip???
@Manonka Fakt? A jak to, že to máš tenounký? To čokoládu máš tak tekutou, nebo jak to? Mě to lžičkou nějak nejde, dělalo mi to včera spíš kapky, než čárky. Nevím, co dělám blbě ![]()
@Pinkie právě že tekutou docela dost, z úplně husté by to asi nešlo… A tu čokoládu pouštím jakoby víc z výšky. No a když se ti to nepovede, tak i ty kapky vypadají hezky, to neřeš ![]()
@Hořec píše:
@aspagi, peču na 180 °C cca 12 minut. Dělám ve formičkách. Je to takovýto typ cukroví. Vlastní fotku nemám. Nějak ho nemám vyfocené. Někdo dává do důlku marmeládu, oříšek, mandli, čokoládu (tu až po upečení). Já nedávám nic. Líbí se mi tvary z formiček. Tak jen už pocukruji.@aspagi, kávové aroma kupuješ kde? Jak se ta poleva připravuje?
Ja prave je delam s mandli ok zkusim to na tech 180stupnu 12minut kavove aroma mi koupil chlap aj ste rumove tusim v kauflandu a normalbne jej rozmichas v cukru a muzes pridat trosku vody nebo i kafe instantni co nejjemnejsi a melo by to drzet pri sobe