Karamelovo-burizonové kuličky :-)

Hr4sek22
13.12.13 16:49

Karamelovo-burizonové kuličky :-)

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo děláte karamelový kuličky s burizonama nebo z toho takovej ten „špalek“ co se pak nakrájí na plátky. Je to jednoduchý jak facka.. to vím, ale zajímalo by mě jakej je postup když mám na to Salko už přímo karamelový a ne to klasický.

Poradíte mi, cukrářky? :mrgreen: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hr4sek22
13.12.13 16:51

Nechtěla jsem zakládat diskuzi, ale nikde na netu jsem to nenašla a mám nakoupenej „materiál“ :)

• Citovat
  • Upravit
1512
13.12.13 16:51

Já jsem to loni dělala tak, že do tohodle karamelovýho jsem jen nasypala pytlík burizonů, pak jsem to zabalila do alobalu, po zchlazení nakrájela na zhruba stejně velký kousky a protože to bylo dost matlavý, tak jsem z toho nakonec udělala kuličky. Aby to bylo sušší a šly z toho placky, musela bych tam dát asi víc burizonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
13.12.13 17:11

@Luminel Ok, díky. Udělám to taky tak :lol: Burizonů mám tři balení tak snad vyjde ten špalek.

• Citovat
  • Upravit
5644
13.12.13 17:17

Holky a recept by nebyl, pamatuju, ze jako detem nam to delavala mama a davala to srnciho hrbetu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
13.12.13 17:30

@bellezza Já mám recept od kamarádky, ale slyšela jsem, že s tím karamelovým salkem aspoň nezničím hrnec a je to rychlejší tak to vyzkouším.

Ve vodní lázni rozpustíme máslo s Toffo karamelkami, promícháme, přisypeme burizony a vše smícháme dohromady. Z hmoty tvoříme kuličky, který vkládáme do papírových košíčků nebo naneseme směs na potravinovou folii či alobal a smotneme jak štanglu salámu- pak nakrájíme na plátky :lol:

nebo:

Cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání prohříváme (bude to trvat dlouho, chce to trpělivost tak případné hrudky rozmačkáváme vařečkou). Přidáme salko, změklé plátky másla, burizony a promícháme.
Odstavíme z ohně a počkáme až hmota začne tuhnout. Mezitím si papírové košíčky rozložíme na tác a spodek naplníme čokoládou (jen asi 3 mm).
Poté tvarujeme kuličky, které vkládáme do košíčků. Necháme odležet v ledničce do druhého dne.

(foto není moje)

• Citovat
  • Upravit
5644
13.12.13 18:09

@Hr4sek22 dekuju, zkusim asi variantu c.2, snad nezapalim dum :mrgreen:
no vypada to krasne, nebudem si nic nalhavat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
13.12.13 18:18

@bellezza Já už mám smotlý dvě „štangle“ :D a udělala jsem i ty kuličky. To karamelový Salko je výborný 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii