Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Děvčata máte některá OVĚŘENÝ recept na vanilkové rohlíčky bez ořechů? Potřebuju upéct pro kamarádku a ona je na ořechy alergická. Ale fakt dobrý vyzkoušený recept bych prosila, nemůžu riskovat nepodělky ![]()
Loni jsem dělala mandlový, takže otázka je, zdali je kamarádka alergická i na mandle. Byly dobré a povedly se mi napoprvé.
Mandlové rohlíčky
240 gr hladké mouky a mouka na vál, 200 gr másla, 110 gr mletých loupaných mandlí, 70 gr moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžička PDP, moučkový a vanilkový cukr na obalení
Na vál prosejeme mouku s PDP, přidáme změklé máslo, žloutek, moučkový cukr a mleté mandle a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu. Připravené těsto necháme ohřát na pokojovou teplotu (těsto se lépe tvaruje) a utvoříme z něj na pomoučeném válu několik válečků. Nakrájíme je na kousky, každý vytvarujeme do malého válečku a stočíme ho do rohlíčku. Rohlíčky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 10 – 12 minut. Ještě teplé rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (nebo v moučkovém ovoněném vanilkou) a necháme vychladnout.
Příspěvek upraven 13.12.13 v 16:27
Taky nesnáším ořechy. Místo ořechů tam namelu spařené oloupané mandle.
Díky holky, i mandle jsou tabu bohužel.
@Anael recept vypadá dobře, pustím se do něho
Já jsem dneska dělala tyhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a jsou fakt výborný.