Recepty pro 10měsíční mimi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.7.14 14:13

Recepty pro 10měsiců

Ahoj, můžete mi prosím poradit, co vařit pro 10měsíční mimi :nevim: Myslím napsat pár receptů. Vařim pořád dokola zeleninu rozmixovat, přidám maso…díky.
A jestli už může jíst rozvařená jablka zahuštěná pudinkovým práškem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
25.7.14 14:15

@milaculinečka Co zapojit trochu fantazie? Ono se to taky bude odvíjet od toho, co už dítěti chceš dávat za další potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.7.14 14:16

@milaculinečka stačí si prohlídnout tady pár diskuzí a receptů najdeš mraky.
Proč chceš jablka zahušťovat pudingovým práškem? Vždyť je to zvytečný (teda pokud nechceš dělat piškotovo jablečný dort). Ale v tomhle věku už mi kluk jedl i přílohu a začínali jsme s kouskama. Ovoce jedl vždy čertsvé.

• Citovat
  • Upravit
17
25.7.14 14:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.7.14 14:27

V tomhle věku jsem už dělala dětskou svíčkovou (bez pepře a soli), hovězí na mrkvi s bramborem (maso mixlé v omáčce, mrkev a brambor pomačkaný), těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem (polévkové nudličky nebo hvězdičky), kuře na paprice s rýží…
Nám dospělým jsem vařila ze stejných surovin dospělou verzi solenou, s kořením typu pepř, česnek.
Jabka s pudinkem by moje děti asi nepozřely :lol: Od mala jsou zvyklé na čerstvé ovoce, jablíčka jsem strouhala na jemném struhadle nebo menším naskleněném struhátku (tam to jde na kaši)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.14 14:28

Dávám mu i čerstvá jablka, přesnídávky a chtěla jsem změnu. Jo myslela jsem jablečný dort :D Akorát jsem to naházela do skleniček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.14 14:29

Zkouším mu dávat skoro všechno. Jen rajcata ještě neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.14 14:33

Dík svíčkovou zkusim :) A sýr můžou, není moc slaný? Mám první dítě, tak mám asi trapné otázky. Asi to moc prožívám :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.7.14 14:46
@milaculinečka píše:
Dík svíčkovou zkusim :) A sýr můžou, není moc slaný? Mám první dítě, tak mám asi trapné otázky. Asi to moc prožívám :D :lol:

ta trošička sýra mu neuškodí, když je to jednou za čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
25.7.14 14:55
@milaculinečka píše:
Zkouším mu dávat skoro všechno. Jen rajcata ještě neměl.

klidne dej i ty rajcata (ne cerstve). ziju v zahranici a tady se pridavaji od 4. mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
25.7.14 15:01

Kuře v rýži, rizoto, maso v mrkvi/kapustě/zelenině, zapečená brokolice, polívky (zeleninové, vývary, kmínová, vločková, hrstková, květáková, brokolicová), těstoviny na 1000 způsobů, rajská omáčka… Místo cibule dávám pórek. A už bych určitě nemixovala, jablko strouhám syrové a míchám s jogurtem, rozvařený bych nezahušťovala vůbec nebo do něj hodila pár piškotů případně bych přimíchala trochu třeba jáhlové kaše ;) Malej má 8 měsíců a kousky baští jedna báseň :lol:
Já inspiraci hledala v obchodě, koukala jsem na příkrmy, co s čím mají a pak dělala domácí variace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.7.14 15:13

Mám taky 10 měsíčního prcka ;). Jídlo už nemixuju, poradí si s kousky. Ovoce jí jen čerstvé. Jinak k obědu je to ale taky pořád to samé dokola: zelenina s masem a bramborama, zelenina s rýží, zeleninová polívka… Teď začnu dávat i těstoviny. Taky už jí chleba s lučinou.

Ale přidám se s dotazem :). Když vaříte prckům dětské verze dospělých jídel, přidáváte většinu surovin klasicky? Třeba jestli můžu dát do omáčky normálně zakys. smetanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.7.14 18:08

@Plomba Už jsem dávala všechno, normální smetanu, mlíko, vajíčko třeba do polívky, kde bylo jedno na litr polívky. Když to dítě nedostává každý den po velkých množstvích, tak to podle mě nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 19:22

A muzu mu dat syrovou nastrouhanou mrkev s nastrouhanym jabkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 23:40

A detskou krupicku nebo konflejksy-kukuricne lupinky, to muzu davat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí