Recepty pro 10 měsíční miminko

168
10.6.11 15:14

Recepty pro 10 měsíční miminko

Ahoj holky, můžete mi napsat co vaříte vašim drobkům. Mám doma 10 měsíčního kloučka a doteď jsem mu dávala skleničky, ale chtěla bych mu už i něco uvařit, ale nějak mě nic nenapadá, aby neměl jenom zeleninu s bramborem :-) Tak moc děkuji za receptíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81482
10.6.11 15:21

Já v té době začínala pomalu klasická zeleninová jídla - na drobno nakrájené rizoto, zeleninu s kuskusem, těstoviny s rajčetem a cuketkou, špenát s vejcem a bramborem, hovězí v mrkvi a bramborem, hovězí vývar se zeleninou a nudlemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.6.11 15:30

To by slo, dik za napady. Jenom to mam komplikovane, protoze malej jeste nechce kousat, tak zatim mixujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
10.6.11 15:50
hankaniki píše:
To by slo, dik za napady. Jenom to mam komplikovane, protoze malej jeste nechce kousat, tak zatim mixujeme.

Tak se na to vyprdni, dělej zeleninu s různýma přílohama a normoš jídla zkus za měsíc. U nás to šlo taky postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.6.11 15:55

No uvidim, treba neco zkusim uvarit a trochu mu to namixuju :lol: Myslim si, ze vyvar s nudlema by mohl zvladnout, na tom jsem ucila kousat dceru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kackkka
10.6.11 16:31

Já bych se na mixování vyprdla, je už dost velký. Čím později zavedeš kousky ,tím budeš mít větší problémy. Já nikdy nemixovala, jen mačkala šťouchadlem a majda-taky 10 měsíců dneska jí celou rýži, čočku, menší těstoviny…prostě celkem velké kusy. Jiank já vařím a to -brambory s kouskama masa a nějakou zeleninu, rozmačkám to, popř z brambor udělám nejdřív kaši s kojenecký mmlékem. Dále milune těstoviny se špenátem - koupím mražený protlak, dám do něj trochu mléka (kojeneckého), žloutek a povařím. Pak touhle omáčkou zaleju těstoviny a mnam mnam. Nebo polívka - uvařím zeleninu ,někdy jen tak, někdy vývar, rozmačkám a zahustím krupičkou nebo ovesnýma vločkama. Dále klasika - brambory s mrkví, hráškem…Nebo rýže, do ní se dá zamíchat také cokoliv. :-)

• Citovat
  • Upravit
168
10.6.11 16:53

Ja mu zkousim davat kousky, ale ryze mu nejde. To se mu udelala v krku obrovska koule. A z brambor se mi malem pozvracel. Ja to kousani moc neresi, dcera byla uplne stejna a normalne kousat se naucila az skoro v roce a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
10.6.11 17:07

Mě se na kousky víc osvědčilo měkké ovoce. To jedl v pohodě už dávno před masozeleninou na kousky. Podle mě mu to špatně klouzalo do krku, ovoce jelo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.6.11 17:16

http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy pěkně popsaný recepty podle věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.6.11 17:53

dekuji za odkaz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
26.6.11 09:50

Zdravím !

Poslílám odkázek na receptíky, třeba využiješ hankaniki

zde je jeden http://www.miminkaavsekolemnich.estranky.cz/…prikrmy.html

a ještě tady ten..z tohodle kojeni.cz jsme zkoušela moc receptů a opravdu chválím :-)

http://www.kojeni.net/…y/recept.php?…

Jinak dcerce je 9 měsíců a kousky mi hravě zvládá, jahody, mrkve, banán, vše nastrouhané bu´d na hrubo a nebo nakrájené na kostičky a opravdu paráda, neplive to, pěkně si to žmoulá v papulce a pak spolkne, starší dcerka mi kousky bojkotovala a až skoro v 1.roce začal si snima hrát…
Tím chci říct aby jsi se zbytečně netrápila, když by ti hned kousky nechtěl, každé dítko je jiné a to je v naprostém pořádku♥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vreunka
14.7.11 09:13

Holce davame uz uplne vse. Je to teda vse upravene ze do jidla nedavame zadne bujony,koreni pouze kmin,paprika sladka, majoranka atd… Jidlo mirne osolene. Ji ponejvic jidlo takove jake uvarim i nam. A zadnej problem nemame.

Ale pro tebe - lze udelat ruznou zeleninku na masle (brokolice,kedlubna, mrkev, hrasek, kvetak) ruzne kombinovat
Bramborovou kasi, dusenou mrkev treba s bramborem, file, nejakou polevku s peknym vyvarem atd… je toho hodne

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure