Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, prosila bych vás tímto o radu nebo o zkušenosti.. Mám tříměsíční miminko a občas mám pocit, že má raději babičku než mě. Myslela jsem si, že miminka mají největší pouto s maminkou a že k nim cítí největší lásku. Je pravdou, že u svých rodičů a prarodičů jsem často, chtěla jsem, aby si malá na ně začala zvykat, ale netušila jsem, že bych pak mohla mít pocit, že mě nemá ráda.. Přijde mi, že na všechny se směje a povídá si s nimi více než se mnou..a to jsem s ní, dalo by se říci, 24 hodin denně. Nevím, co ted dělat, jestli méně chodit k rodičům a trávit s ní více času úplně sama a s přítelem nebo vše nechat při starém, třeba se to samo upraví. Moc děkuji za vaše názory..
Smeje se vice na ostatni nez na tebe, prave proto ze jste spolu porad ![]()
Mama je rutina, vsichni ostatni jsou zajimavejsi ![]()
Myslim, ze je to jen tvuj pocit, ze ma radsi ostatni, ty jsi nejmilovanejsi - kazda maminka (pokud spravne funguje) je ta neujmilovanejsi!!!
Kdyz bude neco potrebovat, kdyz se bude bat, kdyz bude chtit utesit - ty budes ta prvni, ty budes jistota a bezpeci a od toho mamy jsou ![]()
Fakt se neboj, ty jsi pro ni cislo jedna ![]()
neboj, na tom neni nic zvlastniho. tebe zna, je s tebou porad a predpokladam, ze ty na ni cely den nedelas opicky a nedovadis s ni od rana do vecera, to ani nejde. uz i takhle male mimco vi, ze vidi znamou tvar (babicku), a ze zase bude sranda.
ja si take vsimla, ze muj maly (4 mes) je uplne nadseny, kdyz vidi manzela, krici a dorazi, aby ho hned vazal a delal s nim blbosti. mamu potrebuje hlavne kdyz ma hlad
To, koho má dítě radši, poznáš až bude větší. Jak se stane nějaká bolístka, běží pro utěšení a pofoukání za mámou
. Jinak se na ostatní směje víc, protože jsou „vzácnější“ a ty jsi ta stabilní jistota, že je všechno tak, jak má být.
tři měsíce není žádný věk, skoro bych řekla, že z toho ani nemá pořádně rozum a jak píšou holky, jiné tváře jsou mu zajímavější, tak se na ně culí. Podle psychologů se opravdové pouto tvoří kolem 8m a to věř, že se bude chodit mazlinkovat a tulit k tobě. Osobní zkušenost. Máma bude prostě máma. ![]()
MMartina1: pod to se můžu jenom podepsat… ![]()
Zakladatelko neboj, do tří let projde prcek ještě spoustou nálad a období - ale hodné a fungující rodiče by nevyměnil za nic na světě…
![]()
Jura007 píše:
MMartina1: pod to se můžu jenom podepsat…Zakladatelko neboj, do tří let projde prcek ještě spoustou nálad a období - ale hodné a fungující rodiče by nevyměnil za nic na světě…
![]()
![]()
Tak my máme taky extrém- směje se a reaguje na nás, ale u ostatních hned řve (už ve dveřích). Trvá to hodně dlouho, než si dá říct a je zase to zlatíčko, o kterém pořád vyprávíme
.
děkuji vám všem za rady
, jsem zřejmě ještě nezkušená maminka ![]()
S tim manzelem (u me teda pritelem) take souhlasim!!!
Kdyz prijdu k lezici dcerce ja, usmeje se, zakope nozickama a v lepsim pripade (ma pet mesicu) zacne vykladat!
Kdyz prijde pritel, muze se zvencnout pokud ji hned neprituli a nezvedne - povida o sto sest, jakoby mu chtela rict co jsme cely den delaly, trepe nozkama, rukama a vyska tak, ze ji slysi sousede!!! ![]()
Uz ted ale citim, ze kdyz ji neni dobre - po ockovani, kdyz je unavena, kdyz ji neco boli - je nejradeji u me, uklidi se u me nejrychleji… ![]()
Taky jsem tak do cca tří měsíců měla tenhle pocit
nyní o dva měsíce později je to hroznej mamánek, momentálně pláče na každýho, jen na mě a na manžela se usmívá ![]()
tříměsíční?
já mám stejně starého chlapečka a přijde mi, že je mu zatím totálně šumák, kdo ho chová, nebo kdo na něj dělá opičky
je to zaím takovej flegmoušek, prostě je mu dobře, že se chová, ale kdo ho chová je mu totálně šumák ![]()
Tak náš roční miluje dědečka, úplně bezmezně…oddaně na něj kouká jak věrný psík ![]()
Babička je v kurzu taky, ale děda vede - taky se někdy cítím mimo, ale na druhou stranu je to úleva - páč doma mi furt visí na noze
![]()
Neboj … malá tě má určitě ráda. A moooc!!! Akorát v jejím věku je pro ní všechno jiné zajímavější, než mamča, kterou může mít vždy po ruce ![]()
Moje roční dcera, je u našich taky ráda-dokonce odsud ani nechce jít domů a dělá scény. No, ale když je u nich na dýl, tak se mě nemůže dočkat ![]()
Mám úplně stejný pocit, dohání mě to k slzám, můj chlapeček tíhne k babičce, ona zavře dveře, on ječí, ona vejde, on se hned plazí k ní. ale u nás je problém ten, že my bydlíme s manželem u tchýně.
také se hrozně trápím