Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,chci se zeptat,mám tří měsíční miminko,s tím,že si režim tak nějak udělal sám,ale zdá se mi trochu divný.Takže by mě zajímalo,v kolik přibližně jedí vaše mimča a jak dlouho spinkají.Můj malej papá v 7,10,13,16 a pak poslední papání má kolem 20-21 hod,podle toho jak se vzbudí,ale pak právě spí až do 7h.do rána.Asi jsem divná,ale mám blbý pocit s toho,že ho v noci nebudím na jídlo,takže spí cca 10 hodin.Chtěla bych mu to trochu pozměnit,ale on si to tak udělal asi sám,a jde mi to koupání,že když se nají kolem 17-18 hod,tak se pak koupe až kolem 21 hod a bojím se,aby si tak na to nezvykl a už mu to nezůstalo na dobro.
určitě ho nebuď
Vzbudil by se, kdyby měl hlad.. Mě v porodnici strašili, že musím malinkou budit každé 4 hodiny a už po dvou týdnech si malá pěkně vychrupávala až do rána a když jsem se pak ptala dr, tak mi řekla, že naopak mám být ráda, že spí celou noc, pokud teda přibývá samozřejmě
No a jinak režim si asi každý stanoví sám, já jsem to teda ve 3 měsících neřešila, prostě jsem to brala jak to přišlo ![]()
Proč by jsi ho v noci budila? Buď ráda, že spí
Ten náš se do dneška vzbouzí 1× za noc
Takže závistníček ![]()
Já bych ho vykoupala před tím jídlem v 18 hod. nebo po jídle a pak ať se ti na jídlo v těch 21 vzbudí. Mám kluka 8 měsíců a koupe se v 18 hod. a jí hned po koupačce, někdy to vyjde blbě a tak dostane před koupáním a v 19 hod. už spí. A na jídlo se vzbudí, až když chce.
Buď ráda že ti spí
Koupala bych v těch 18 hod.Taky tak koupem a jsme živý ![]()
Jé jak ti závidím, že ti takhle krásně v noci spinká já chci taky
a to koupání tak ho vykoupej kolem té 17-18hodiny a je to
a vůbec se netrap máš vzorné miminko ta naše „Keliška“ přes den spát nechce a v noci se budí 2-3× za noc a vstává za svítání ![]()
když spí celou noc, proč budit ? mě si miminko už od porodnice budí co 2 hodiny a od 3 měsíců co hodinu
… a to teprv řešíme co s tím. velká závist…
Příspěvek upraven 09.06.11 v 20:29
Daanca píše:
Jé jak ti závidím, že ti takhle krásně v noci spinká já chci takya to koupání tak ho vykoupej kolem té 17-18hodiny a je to
a vůbec se netrap máš vzorné miminko ta naše „Keliška“ přes den spát nechce a v noci se budí 2-3× za noc a vstává za svítání
JJ, tohle znám, přesně do 4 měsíců to bylo vzorné miminko, co se večer napapalo a ráno v 9 vstalo, ale pak přesně jak píšeš, přes den ani hoďku a v noci třeba i pětkrát vzhůru a chtěla mlíčko ![]()
Ahoj,
máš doma zlatíčko
Nebuď a buď v klidu, celkem ti závidím
Koupala bych klidně po tom jídle v 18 hod, ale i kdybyste koupali až v těch 21, tak se svět nezboří ![]()
Terrezka píše:Daanca píše:JJ, tohle znám, přesně do 4 měsíců to bylo vzorné miminko, co se večer napapalo a ráno v 9 vstalo, ale pak přesně jak píšeš, přes den ani hoďku a v noci třeba i pětkrát vzhůru a chtěla mlíčko
Jé jak ti závidím, že ti takhle krásně v noci spinká já chci takya to koupání tak ho vykoupej kolem té 17-18hodiny a je to
a vůbec se netrap máš vzorné miminko ta naše „Keliška“ přes den spát nechce a v noci se budí 2-3× za noc a vstává za svítání
Tak to buď ráda že aspoň do 4 měsíců ti spinkala to ti závidím já jsem ještě co se malá narodila nespala víc než 3hodiny v kuse ![]()
Taky závidím. Malej má občas noci kdy je vzhůru třeba 6× a to je na
, takže si toho užívej, pokud přibývá, tak nebudit ![]()
Taky bych se už ráda vyspala celou noc
Buď ráda, že ti spinká. Pokud prospívá, tak bych nebudila a užívala si klidné noci. ![]()
Ten režim se časem zase změní. Teď si užij spánku, dokud můžeš. Nám malá taky zpočátku pěkně spala…sice né až tak, jako tvůj brouček
Teď to je úplně děs. Tak ti přeji, ať vám pěkné spaní vydrží, co nejdýl. Určitě nebudit. ![]()