Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, když to tak čtu, tak zjištuju, že malá asi nějak málo spinká a moc jí. My máme režim asi tak, že vstává kolem osmé, pak papká co dvě hodiny, kolem sedmé koupando+papkání a pak bud kolem deváté usne, nebo ještě papká a pak se vzbudí v noci kolem 4.h ráno na jedno jídlo.. Jenže přes den mezi kojem skoro nespí, max tak hodku, ale jinak sotva půl hodiny, nebo vůbec.. Je to normální? Jsou ji dva půl měsíce.. Díky za názor..
jo ty svě hodky nedodržujem pravidelně, někdy so to protáhne na dvě a půl, mimořádně tři.. my vlastně vůbe žádnej režim nemáme ![]()
Hmm,některé to máte opravdu pestré
.Moje malá bude mít za 2 týdny 3 měsíce a spinká nádherně.V 19.30 jí okoupu , dám napapat,tak po 20.00 hodině jde spinkat a spinká až do 5.00 hodin pravidelně.Tak jsem zvědavá, kdy se to změní.
![]()
muj maly 4 mes. spi ve dne max. 15-30 min v kuse, nekdy ani to ne, ji pred spanim a po spani, tak ze klidne i 3× za hodinu, vecer usne tak v 9 a po pulnoci se budi po hodine, kolem seste je vyspano ![]()
Ahoj,
potrebovala bych poradit. mala je v noci zlata a spinka celou noc a pres den taky dopoledne prospi a odpoledne taky tak do 4 nebo 6 hodin a pak to zacina, je vzhuru cumakuje a nechce spat nebo usne jen na chvili a zase vzbudi takhle to je do pulnoci nekdy dyl u toho taky breci, houpeme ji v lehatku, kojim ji, zkousime zavinovat a poustet vysavac, ale moc to nezabira, poradite co s tim? jsou ji 2 mesice, a opakujete se to kazdy den. diky
No, nemůže spát pořád… už je velká, objevuje svět. možná spí moc přes den. malinka chodila spávat v 11, 12 v noci do 5 měsíců, pak spala do 10 dopoledne a to jsem ji musela budit. pak si ještě schrupla na hodinku, dvě odpoledne
@zelenaprisera to chapu, ale chtela bych ji to nejak otocit, aby pak vecer aspon okolo 22.00 sla spat normalne
@lovelytelle píše:
@zelenaprisera to chapu, ale chtela bych ji to nejak otocit, aby pak vecer aspon okolo 22.00 sla spat normalne
tak ji nenechávej spát přes den, odpoledne tak hodinu, max dvě a pak ji vzbuď a hraj si s ní a zkus ji dát spinkat v 9
@zelenaprisera ona toho prave odpoledne tolik nenaspi, mam jeste jedno ditko a je to trosku tezsi zkloubit
@lovelytelle promiň, já to pochopila, že spí hodně dopoledne i odpoledne
Ja jsem rezim zavadela tak, ze jsem si ze zacatku chodila cca 14 dni proste lehnout s malou. Zavinuti vetsinou nefunguje proto, ze je ditko zavinute nedostatecne. Me treba chvili trvalo, ńez jsem se to naucila vazat fakt napevno. Doporucuji uspavat co 2 hodiny, protoze nejhure jde uspat pretazene dite. Kamaradka ma 3mesicni mimi a maji to doted tak, ze vecer vyvadi, ale ona ji nechava i 6 hodin vzhuru a to je na tak male mimi moc.
@lovelytelle Asi Tě nepotěším, ale mně se nikdy nepovedlo s režimem dcery udělat nic. Takový to řádění do noci co popisuješ jsme měli do tří měsíců, a pak si sama nastavila spaní v devět (a to má doteď, 18 měsíců - mění se jen spaní přes den). Čili já bych vydržela a počkala. Holt večer mazlit, my uhoupávali v kolíbce, zpívat… a pokusit se přežít.
I když možná Ti tu někdo poradí něco lepšího - mně se ovšem osvědčilo tohle, a dcera je teď celkem v pohodě. I když uznávám, že to mám lepší, nemusím to koloubit s druhým děckem.
PS: Zavinování dcera od narození nesnášela (stejně jako spací pytel a jiný pohybový omezení), takže s tím neporadím.
@zelenaprisera nene odpoledne prave uz moc ne a pak proste nemuze poradne zabrat, nebo jen na chvili
@zrzana2 me to taky nekdy poradne nejde uvazat, jo to jsem taky premyslela, ze bych si s ni zkusila jit lehnout. ja ji takhle dlouho nechci nechavat ona nejak nemuze usnout.
@karolina_a_betuska ja si taky rikam, ze snad se to po tom 3 mesici nejak upravi, jediny stesti je ze syn jde spat v 7. to co popisujes prave delam, a uz je to docela vycerpavajici, jak clovek nema chvilku klidu