Miminko a noční můry

1366
9.6.11 19:53

miminko a noční můry

ahoj maminky, mám dotaz: je možné, aby mělo miminko noční můry? Naší malé je 8 měsíců a snad denně v noci pláče ze spaní, vyloženě jako by se jí zdálo něco ošklivého (někdy je to i víckrát za noc). Je to možné? Přitom je to pohodový miminko, sic rarášek, ale přes den nejsou situace, které by ji mohly v noci děsit. tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
9.6.11 19:55

Holčička mojí známé začala mít noční můry od tý doby co začala lézt.Prý se to stává když děti začnou lézt.No moc jsem neporadila, tak aspoň přeji prdelce ať se těch nočních můr brzo zbaví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.6.11 20:05

máme to stejné když mu rostou zuby. Úplně zoufale brečí a je někdě v meziprostoru, ani nespí ani nebdí. Docela problém ho utišit. Jakmile vyrostou zuby, spí krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.6.11 20:10

Ahojky, no já nevím, já jsem se o tomhle bavila s doktorkou a i jsem na to četla nějaké články, když byla dcerka ještě malé miminko a noční můry může mít jakoby z porodu, že vstřebává šok…ale u 8měsíčního dítka bych asi zašla k doktorovi :nevim: malé děti můžou plakat a smát se ze spaní, protože mají sny, ale pokud je to každou noc a dokonce několikrát a malá nezažívá žádné stresové situace, tak bych fakt někam zašla, asi praktická Ti poradí :palec: Držím palečky, ať to princeznu brzy přejde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.6.11 20:13
MMartina1 píše:
máme to stejné když mu rostou zuby. Úplně zoufale brečí a je někdě v meziprostoru, ani nespí ani nebdí. Docela problém ho utišit. Jakmile vyrostou zuby, spí krásně.
:think: To je fakt, zoubky to taky můžou být, my jsme to teda nepoznali, pže malá růst zoubků přešla absolutně v klidu, ale myslím, že jsme jedni z mála :-) No ale vím, že noční můry by se neměli zanedbávat :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.6.11 20:17

my jsme celkem měli v pohodě spodní zuby, ale jak mu rostly ty horní, a to mu rostly 4 naráz, tak to teda bylo peklo. Jak popisuješ. Úplně žalostně plakal ze spaní, vzlykal, někdy se až pozvracel. Hrozné období :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.6.11 20:24
MMartina1 píše:
my jsme celkem měli v pohodě spodní zuby, ale jak mu rostly ty horní, a to mu rostly 4 naráz, tak to teda bylo peklo. Jak popisuješ. Úplně žalostně plakal ze spaní, vzlykal, někdy se až pozvracel. Hrozné období :roll: .

To je hrůza, chudáček malej, tak to vás teda lituju oba :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.6.11 20:31

no, už je to pryč, ale co budeme dělat až nám porostou stoličky, to fakt nevím :roll: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
9.6.11 21:37

Naše malá taky hodně plakávala ze spaní a narostly ji vrchní 4 zoubky.Teď ji zase rostou 4 stoličky najednou :roll: a přes den je chvílema nesnesitelná a k neutišení a v noci spí jak dudek kolem 9hodin v kuse :nevim:
Pokud to nejsou zoubky radši to řekni dr. Přeju ať vám to brzy přejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
9.6.11 21:39

Ahoj Jano,
radu pro Tebe bohužel nemám, ale naše malá má to samé. Zakládala jsem tu na toto téma minulý týden diskusi (jmenuje se tuším Usíná výborně - zbytek noci katastrofa). Myslím si, že přímo noční můry miminka nemají, noční děsy bývají až u starších dětí, ale že ten pláč je vlastně takový ventil všeho, co za den zažijí. Píšeš, že malá je šídlo - to moje dcerka taky a řekla bych, že ty noci jsou podobné jako u vás. Možná, že ty živější děti jsou i celkově vnímavější než nějaké lenivější miminko-flegmatik, kterého nic nerozhodí. :-) Gabka mi to takhle dělá už měsíc (teď je jí skoro 5,5 měs.) a začínám si myslet, že to prostě bude muset přejít, protože jsme zkusili snad vše (Nurofen a Calgel - kdyby to byly zuby, cvičení, nahřívání, trubičku, Sab - kdyby to byly prdy, zpívat, chovat, usínat s hudbou a oblíbenou hračkou a včera jsme stěhovali postýžlku na jiné místo v pokojíku).
Přeju pevné nervy a co nejmíň proplakaných nocí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
9.6.11 23:15

holky díky za příspěvky, když o tom tak přemýšlím začlo to asi v období kdy začala létz (někdo se tu o tom zmínil). S doktorkou se také poradím, zoubek nám taky leze. Tak možná to nebudou opravdu přímo nějaké noční můry, ale prostě se to nějak sešlo… no uvidíme.
Díky vám a hezký večer Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
22.1.13 20:51

Malej začal taky takto brečet v noci jako by se mu zdálo něco hodně ošklivého, je to šílený pláč, hned se zase uklidní když přijdu, začal mi lézt, tak to možná bude tím, ale i tak je to veselý chlapeček z čeho by měl noční mury?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.1.13 20:58

@sunnyho.motylek bohužel i miminka můžou mít noční můry a děsy, dost často je to prý z toho, že dítě za den zažije moc podnětů, neumí si to pak zpracovat a jak je jich tolik tak z toho má noční můry :| když je to pravidelné tak se doporučuje mít správnou spánkovou hygienu a přes den tolik „neblbnout“ mít klidnější průběh dne (a v žádném případě nevyhazovat dítě do vzduchu, to je tedy i kvůli otřesům mozku)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
22.1.13 20:58

Ahojky máme něco podobnýho. Malýmu teda za 5 týdnů budou už dva roky, takže přes den toho hodně zažije, nevím jestli to je tím. :nevim: nestává se to teda každý den, ale občas taky třeba ještě když sedím u televize, dejme tomu kolem jedenáctý, tak prostě najednou pláč, ale fakt nehoráznej a třeba 10 minut ho vůbec nemůžu uklidnit. Pořád jen pláče, pak ho to přejde a najednou se směje a chce si hrát :nevim: moc toho ještě nenamluví, takže mi neřekne, co se děje :nevim: zubama to podle mě nebude, u stoliček jsem ani nevěděla, že mu vyrostly, tak nevim, asi se mu občas taky něco zdá no…jsou to šíelný chvilky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
22.1.13 21:09

Být víc v klidu sním moc nejde on je moc živej, a když nespí tak nevydrží ani na klíně sedět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí