Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevim co mam delat,zacinam byt hodne zoufala.Tenhle tyden je to uz po druhy co mi zacal monitor dechu signalizovat,ze se nejspis neco deje i kdyz prvni co mi blesklo hlavou bylo ze jde o plany poplach.Hned jsem vyletela z postele a sahla si zda se ji nadzveda hrudnicek-nenadzvedal.Zacala jsem s ni trast a nic:-(.V hlave sem zacala pomalu panikarit.Jedine co me napadlo bylo zvednout ji a poradne zatrast.Chytla jsem ji pod hlavickou a prdelkou,zvedla ji a v te chvilce se nahlas nadechla.Nevim co mam delat aby nespala tak tvrde a nezapominala dychat?!Doporucuje se dudlik na spani ale ji vzdy vypadne:-( ![]()
Asi bych šla k dr. Možná by vás poslala na nějeká vyšetření.
Jinak bych strachem u ní pořád seděla.
Taky jsem pak u ni sedela a koukala zda dycha.Poprve jsem ji probrala v pohode a dnes uz to byl docela problem:-(tak se bojim toho co bude priste…
mě se to stalo taky v týdnu asi třikrát mi řval monitor. U pediatra jsem mu to říkala a on, že to nanny občas dělají a ptal se jestli mi modrá, kdyby se to ještě opakovalo poslal by mě do nemocnice. Nechali by si malou na novorozeneckým, kde jsou stejně celou noc vzhůru a tam by jí pohlídaly pak by se vidělo. No určitě je moje rada jít k doktorovy. U nás to byla opravdu naštěstí jen porucha
![]()
a neboj se myslím, že by tě tam s ní nechaly, když ještě kojíš, asi by sis musela pobyt asi zaplatit ale za ten klid to stojí. určitě jdi za doktorem
Já si toho poprvé všimla ještě v porodnici.Tam mi každej tvrdil že je to normální.Když mu bylo 13 dní tak v noci začala nanny houkat.Dítě už bylo promodralé kolem pusinky,nenadechlo se ani po zvednutí.Volali jsme rychlou,s dítětem sem třásla .Po položení na postel jsme začli s umělim dýcháním než do něj maminka stačila fouknout tak otevřel oči a dýchal.Nic se nezjistilo.kdyby nebylo nanny tak ![]()
K dr bych šla
Kamča.dalmatinka píše:
Já si toho poprvé všimla ještě v porodnici.Tam mi každej tvrdil že je to normální.Když mu bylo 13 dní tak v noci začala nanny houkat.Dítě už bylo promodralé kolem pusinky,nenadechlo se ani po zvednutí.Volali jsme rychlou,s dítětem sem třásla .Po položení na postel jsme začli s umělim dýcháním než do něj maminka stačila fouknout tak otevřel oči a dýchal.Nic se nezjistilo.kdyby nebylo nanny tak
K dr bych šla
ježiš to je hrozný, nedokážu si představit že by nás mělo něco podobného potkat..
Zakladatelko- určitě zajdi k dr.A nezapomínej zapínat monitor.
My máme taky bohužel takovou zkušenost. Syn měl skoro 7 měsíců. Po kojení spal u mne v posteli. Probudila jsem se, že ho dám do postýlky, a nedýchal, byl promodralý kolem pusinky (viděla jsem to, protože svítila lampička) a jak hadrová panenka. Strašně jsem se lekla, zatřásla s ním, propleskala ho a pak se probudil. Druhou noc se to opakovalo. Šli jsme k dr., ta nás hned poslala do nemocnice na dětskou JIP.
Dělali mu snad všechna vyšetření. Naštěstí všechno negativní. Spali jsme tam dvě noci. První noc opět spustil alarm. Vyděšeně jsem běžela pro sestru v okamžiku, kdy varovného pípání před spuštěním alarmu. Chtěli ho totiž pozorovat, jak reaguje. Těsně po tom, co přiběhla, se syn probudil. Dr. se ke mně chovala, jako bych si vše vymyslela. Nejvíc ji vadilo, že jsem syna ještě nepřikrmovala. Celou dobu spoléhala na to, že mu diagnostikuje epilepsii, ale bohužel (díkybohu pro nás) jí to pořád nevycházelo.
Nic se nezjistilo, máme používat monitor dechu (což používáme od narození doteď) a chodíme na kotroly na neurologii. Naštěstí se to už neopakovalo. Ale syn má 15 měsíců a ještě nespal v kočárku na dvoře. Spává zásadně v postýlce se zapnutým monitorem. Mám úplně panickou hrůzu a dodnes ho pořád kontroluju. Kolikrát jsem se v noci s křikem probudila vyděšená, že nedýchá. Sny mě pořád pronásledují.
Doporučuji určitě zajít k dr. (teda jako s dítětem, ono to podle popisu vypadá, že bych si tam měla spíš zajít já
)
Tak tady bych nehledala rady na emiminu, ale letěla k doktorce a nechala se objednat k odborníkovi......
určitě jdi k lékařce, pro jistotu,
známý to tak měli, a asi na po páté holčičku neprobudili, začali dávat umělé dýchání, rychlý převoz do nemocnice, tam byli asi 14dní.
Jejich malá měla nějaký zdr. problém se srdíčkem, ale už je OK. Nanny jí zachránila vlastě život. Lepší jít k MUDR. a být za pitomce a radši nechat dítě zkontrolovat.
Nám se to jednou stalo taky. Malé byly asi tři týdny, měla silnou novorozeneckou žloutenku, kterou jsme řešili v porodnici, potom ještě v nemocnici..
Navíc taky hodně promodrávala..Bydleli jsme v chladném bytě, tak k tomu přispěl i chlad.
Jednou se kolem poledne monitor rozeřval, malá byla promodralá u pusy, já jsem ji vzala, zatřásla s ní a ona se nadechla(zvedla hrudníček).
Coby kdyby, jsem raději nepřemýšlela. Vše jsem řešila s dětskou lékařkou, malou vyšetřila, podotýkám, že má i kardiologické vyšetření, protože já jsem kardiak, takže cyanoza nesouvisí s nemocným srdíčkem..
Už se potom nikdy nic podobného nestalo. Nanny byla po revizi, když později houkala, tak jen proto, že se malá odkulila. Ale tenkrát nemohla. Měla necelé 3 týdny a měla ji pod matrací pod sebou..
Snad to byla apnotická pauza. Dr. říkala, že u novorozenců jsou normální i delší pauzy, než toleruje nanny, že by se pravděpodobně probrala, SIDS je vzácný..Přesto neodrazovala od dalšího používání monitoru. Vím, že jsou lékaři, kteří proti tomu brojí, že matky jsou díky chybě monitorů „hysterické“ ![]()
Být tebou tak zajdu k lékařce a vše jí povím.Tohle není legrace. Jasně, nektěré děti se nadechnou po delší době a je to v pořádku, ale někdo může mít i apnou centrální a to se musí řešit.
zvedni telefon a volej dr. udělej zatím konzultaci po telefonu! a uvidíš co ti poví… ![]()
je to nepříjemné byla bych vyděšená k smrti! a spala tak hodně blbě nebo vůbec, ale to se vydržet nedá!!
tak snad to vyřešíte!