Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky,malá má 8,5m a od 7M si stoupe sama k nábytku. Koupily jsme pro ni aktivní chodítko chicco,ke kterému si sama doleze,postaví se,chytne se madla a táhne ho před sebou…ale…ona u toho nechodí,ale spíš utíká
Jenže nožičky jí nesměřují rovně,ale každá na jinou stranu (pravou nožičku vytočí úplně doprava,levou do leva). Chodítko jsem zabrzdila,ale i přesto s ním „utíká“. Tak jsem jí ho schovala,ale teď si vezme jídelní židli a dělá to samé…pošouvá ho dopředu a zase ty nožičky ji směřují do boku
. Nechci aby měla nějaké špatné chození…nemám jí radši koupit chodítko - pavouka , aby přišla na to,že mají nožičky směřovat do předu? Já fakt už nevím… židle jsem musela dát na stůl ![]()
No tak chodítko určitě ne, to by jí nepomohlo, jak taky…
Zajdi k dr. a když tak na neurologii, rehabilitaci… Může mít třeba nějaké špatné napětí ve svalech na nožce a spraví to cvičení ![]()
Ne!Rozhodně Ne!
Jinak se podívej,je tu souběžná diskuse:
https://www.emimino.cz/…ditko-72468/
Pipet píše:
No tak chodítko určitě ne, to by jí nepomohlo, jak taky…
Zajdi k dr. a když tak na neurologii, rehabilitaci… Může mít třeba nějaké špatné napětí ve svalech na nožce a spraví to cvičení
souhlasím,tady by navíc chodítko mohlo i uškodit.
V žádném případě chodítko „pavouka“ !!! Plánují stažení z celosvětového trhu! Protože jsou až moc škodlivé pro dětský správný vývoj ![]()
Já byla před měsícem u mudry a říkala jsem jí,že malá furt vytáčí špičky dolů,když si stoupne…ona říkala,že to nic není,ale myslím že je to stím spojeno. Říkala,že se ty děti pak naučí správně chodit,že to vytáčí kvůli tomu,že si třeba nejsou jisti když stojí… ![]()
M+M+S píše:
Já byla před měsícem u mudry a říkala jsem jí,že malá furt vytáčí špičky dolů,když si stoupne…ona říkala,že to nic není,ale myslím že je to stím spojeno. Říkala,že se ty děti pak naučí správně chodit,že to vytáčí kvůli tomu,že si třeba nejsou jisti když stojí…
Doporučovala bychti ortopedii,tam by ti měli říci co a jak.
A zkus se tam zmínit o tom chodítku,a uvidíš,co ti řeknou!
Já jsem dostala velkej pucunk kvůli lehátku,a to v něm malej nebyl nijak dlouho,a měl ho jen na rovno.
momi33 píše:M+M+S píše:Doporučovala bychti ortopedii,tam by ti měli říci co a jak.
Já byla před měsícem u mudry a říkala jsem jí,že malá furt vytáčí špičky dolů,když si stoupne…ona říkala,že to nic není,ale myslím že je to stím spojeno. Říkala,že se ty děti pak naučí správně chodit,že to vytáčí kvůli tomu,že si třeba nejsou jisti když stojí…
Já jsem dostala velkej pucunk kvůli lehátku,a to v něm malej nebyl nijak dlouho,a měl ho jen na rovno.
Monny89 píše:MarkyM píše:třeba tohle
Jak vypadá chodítko pavouk?
Áááha jsem nevěděla že se mu tak říká,díky
Verunka kdysi taky vytáčela jednu nohu do strany víc než druhou. Ptala jsem se dr. a ta mi říkala, že se to ještě srovná a pokud ne, tak pak se to bude řešit.
Samo se to opravdu srovnalo a teď chodí normálně.
Ale sleduj to dál.
cancerka píše:
Verunka kdysi taky vytáčela jednu nohu do strany víc než druhou. Ptala jsem se dr. a ta mi říkala, že se to ještě srovná a pokud ne, tak pak se to bude řešit.
Samo se to opravdu srovnalo a teď chodí normálně.
Ale sleduj to dál.
a za jak dlouho se to u vás srovnalo?
momi33 píše:M+M+S píše:Doporučovala bychti ortopedii,tam by ti měli říci co a jak.
jojo, já nemám ani chodítko, ani lehátko, ani nic takového neplánuji.. Nejlépe je mu v postýlce ![]()