Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Viděli jste dnes téma o Hemangiomu v Sama doma? Byla zde lékařka z Laserové kliniky, nevíte z které kliniky? Děkuji.
Neviděla, ale jdu to pohledat na netu, docela mě to zajímá, teda hlavně u dětí (10m dcera).
Ja to ted zkoukla, spis by to chtelo najit ten starsi dil… nevite, kdy sel?
Tak já nevím, mě zatím všichni MUDři říkali že z nějakým zásahem mám počkat, že se to může časem vstřebat. Tak čekám a hemangiom malé stále roste a roste, zatím o nějak vstřebávání nemůže být ani řeč.
Beruško, právě že dnes se tam neřeišlo nic, jen řekli že tam už ta paní byla kdysi (nedávno) a přinesla na ukázku fotku dětí u který to odstranili, jak jsem pochopila laserem. Nic víc tam nebylo, jak psala Anielkha, chtělo by ten díl předtím. ![]()
dcera má hemangiom těsně nad čelem,taky přemýšlím o laseru nebo jestli počkat jestli se to nestřebá…/6m/
Nemáte někdo zkušenost s nějkaou klinikou? Ústí,Praha či Brno?A kolik to tak zhruba stojí.
Ebika píše:
dcera má hemangiom těsně nad čelem,taky přemýšlím o laseru nebo jestli počkat jestli se to nestřebá…/6m/
Nemáte někdo zkušenost s nějkaou klinikou? Ústí,Praha či Brno?A kolik to tak zhruba stojí.
https://www.emimino.cz/…giomu-58842/
Tady paní byla s holkou v hradci.
PetkaK píše:
Tak já nevím, mě zatím všichni MUDři říkali že z nějakým zásahem mám počkat, že se to může časem vstřebat. Tak čekám a hemangiom malé stále roste a roste, zatím o nějak vstřebávání nemůže být ani řeč.
Peti, ale dle moji doktorky hemangiom do roka roste… resila bych to az pak. Viky uz se to zacalo zmensovat, ale jeji vypada jinak.
Anielkha píše:PetkaK píše:Peti, ale dle moji doktorky hemangiom do roka roste… resila bych to az pak. Viky uz se to zacalo zmensovat, ale jeji vypada jinak.
Jojo, to mi Dr taky řekla že to poroste buď jenom jak jí poroste noha, anebo poroste i ten útvar. Mění se jí i ten útvar, zvětšuje se, ale stále si myslím že má čas na nějaké radikální řešení.
Jen třeba teď když nosí kraťasy je to takové na houby, ale šikovná babička upletla dva návleky 10cm dlouhé a další dva ušila z bavlněné látky a tím jí to zakryju a jdeme ven, nic jiného se s tím dělat nedá. I u moře to tak budeme řešit.
Klučík (20 měsíců) má taky hemangiom na čele. Je dost velký a vystouplý, ale už začal světlat
Prý je to první známka toho, že se s tím něco děje. Tak pořád čekám, kdy se začne vstřebávat a stále nic
Po vstřebání bychom pak měli jít na laset, na dovyladění, tak kdybyste našli ten díl, tak budu taky ráda ![]()
Moje dcerka měla hemangiom vpravo na boku měla tam volnou tekutinu,která se vstřebala asi do 3 let a druhý měla, na zádech v okolí ledvin,ale to byl jen červený flek a taky už zmizel.Pokud najdu fotku kde to jde dobře vidět tak je sem dám, jinak taky nám říkala, že by to laserem odstranili,ale k tomu naštěstí už nedošlo.