Noční usínání

819
7.6.11 15:52

noční usínání

Jsem unavená a zoufalá :-( Máme doma měsíčního chlapečka, přes den moc nespinká dopoledne tak hodinku a pak odpoledne tři hodinky v kočárku a dvě hodinky doma, málokdy se podaří, že by spinkal celý den v kuse jak slyším od kamarádek. Ale nebrečí, kouká kolem sebe.
Večer usne v osm hodin a spí minimálně do půlnoci někdy až do dvou a pak začíná noční směna :-( Někdy usne hned po baštění a spí další tři hodky, ale někdy se nabaští a leží neklidně v postýlce, kňourá a ne a ne zabrat, nezabírá ukolíbavka,když si ho vezmu do náruče tak sice nekňourá, ale zase čumákuje, pak na chvíli zavře oči a když si lehnu a během pěti minut zaberu tak zase začne kňourat a takhle to trvá dvě hodiny až do dalšího kojení a pak teprve usne. Teplo ani zima mu není, dost to kontroluju, protože máme dost vyhřátej byt.
Už nevím co s tim, jsem v noci dost unavená a podrážděná, hlava mě třeští. Musim si na to zvyknout a vydržet nebo máte nějakej recept co zabírá?
Bohužel máme byt před rekonstrukcí takže postýlka se mi nevejde ani k posteli ani ke gauči abych nemusela vstávat a do naší postele ho brát nechci.

A ještě by mě zajímalo co je pravdy na tom, že po šestinedělí většina miminek spinká celou noc nebo se budí jenom jednou na papání, přijde mi to jako moc krásná představa na to aby to byla pravda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
7.6.11 16:07

ahojky já mám 3-měsíčního a taky to není žádnej med. Rozhodně není pravda, že po šestinedělí miminka spinkaj celo noc. Záleží prostě na miminku. kamarádce třeba spinkal celou noc už v porodnici, ale teď je mu rok a půl a budí se v noci zhrba 3×. Můj male taky přes den moc nenaspí. Kolikrát nenaspí ani to co ten tvůj, když má svůj den, tak spí třeba dvakrát po 20 minutách. V noci to vždy bylo že usnul kolem osmý, budil se v půlnoci a pak ve tři a v šest vstával. Kolem drhého měsíce se mi v noci začal budit každou hodinu, tak jsem na radu doktorky začala přikrmovat UM a zase se to vrátilo na obvyklou půlnoc atd. Když mám kliku, tak se vzbudí 2× za noc a jednou jedinkrát se mi podařilo, že se vzbudil jen jednou. NIKDY mi nespal celou noc. Asi jsem tě nepotešila co? :nevim: holt záleží na miminku. Ale neboj, zvykneš si na to :palec: :mrgreen: a nebo ti prostě začne spinkat, i to je možný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
7.6.11 16:11

neporadim, snad jen ,ze se o urcite brzy zmeni… :nevim: muj syn nespal jako mimino skoro vubec pres den, max.3× 20min, v noci usinal v 11 a budil se co 3,5hod…jinak rval a rval… ted ma rok a usne v 9, a nocni sichta mi zacina v 0,30 -od te doby se budi nekdy co hodinu aaz hodinu a pul, nebo i co 20 min, predminulou noc mi nespal od 3 hod......, jen pres den spi 1× 1,5-2hod…

kazda to mame jinak, taky nechapave kulim oci na deti, ktere spi celou noc, ci se budi jen obcas :nevim: takze ja rady nemam, jen jsem chtela napsat, ze v tom nejsi sama…a jsou na tom nekteri i hur/ted nemluvim o sobe :-) /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
7.6.11 16:15

jééé koukala jsem, že máš taky Dominika jo? :srdce: :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
7.6.11 16:45

Ahoj,nezbývá nic než vydržet.Ale chápu tě,vím jaký to je,člověk pak je druhý den jak bačkora.Já to řešila tak že jsem hned jak malej usnul si šla lehnout.Odpočívat hodně přes den.A nevím každý mimčo je jiný,třeba se mu to změní po tom šestinedělí.Já mám teď půlroční holčičku a spí nám krásně celou noc,ale začla teprve asi před měsícem a půl.Snad se to brzy upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.6.11 17:33

Můj malej byl to stejný, taky jsem pak už byla protivná. Nevyspala jsem se, půl noci jsem se ho snažila uspat a když už to vypadalo, tak dostal hlad a muselo být další kojení :zed: Pomohlo mi to, že jsem si ho dala k sobě do postele. Upozorňuju, že jsem byla odpůrce dětí v posteli, ale v zájmu zachování mýho duševního zdraví jsem povolila. A nakonec úplně super. Vyspím se celou noc. První část noci spí v postýlce, první noční kojení ho většinou ještě uspím a vrátím do své. Pak už většinou nemám sílu a v polospánku vrazím k sobě, on se napije a oba spíme dál. Jsem v klidu a hlavně mi to pomohlo po návratu z porodnice vytvořit si s malým vztah a být v pohodě. nebyla jsem euforická matka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
7.6.11 17:51
Pájinka25 píše:
jééé koukala jsem, že máš taky Dominika jo? :srdce: :palec: :mrgreen:

jj taky Domča :-D naivně jsem si myslela, že to je málo častý jméno a pomalu zjišťuju, že se s Domčama roztrhnul pytel. Jen v porodnici jsme byli tři :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
7.6.11 17:51
Elisabetka píše:
Můj malej byl to stejný, taky jsem pak už byla protivná. Nevyspala jsem se, půl noci jsem se ho snažila uspat a když už to vypadalo, tak dostal hlad a muselo být další kojení :zed: Pomohlo mi to, že jsem si ho dala k sobě do postele. Upozorňuju, že jsem byla odpůrce dětí v posteli, ale v zájmu zachování mýho duševního zdraví jsem povolila. A nakonec úplně super. Vyspím se celou noc. První část noci spí v postýlce, první noční kojení ho většinou ještě uspím a vrátím do své. Pak už většinou nemám sílu a v polospánku vrazím k sobě, on se napije a oba spíme dál. Jsem v klidu a hlavně mi to pomohlo po návratu z porodnice vytvořit si s malým vztah a být v pohodě. nebyla jsem euforická matka:)

no takhle nějak to taky aplikuju, v osm malej usne, spí do půlnoci, pak ho nakojím a ještě se mi podaří ho uspat a spí tak do tří, pak ho nakojím a ještě se pokouším o postýlku, ale to vydrží tak max. hodinku, takže většino kolem čtvrtý pátý hodiny si ho beru k sobě a spíme spolu takhle skoro až do osmi :mrgreen: mimochodem, při kojení jsem to většinou já, kdo usne první a pak když se probudím, malej už je puštěnej a chrupká spokojeně vedle mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
7.6.11 17:52
Elisabetka píše:

já se bojím, že když si ho dám k nám do postele, že si na to zvykne a pak bude problém s tím aby spinkal ve svý postýlce a taky že bych ho zalehla 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
7.6.11 17:53
Pájinka25 píše:
Elisabetka píše:
no takhle nějak to taky aplikuju, v osm malej usne, spí do půlnoci, pak ho nakojím a ještě se mi podaří ho uspat a spí tak do tří, pak ho nakojím a ještě se pokouším o postýlku, ale to vydrží tak max. hodinku, takže většino kolem čtvrtý pátý hodiny si ho beru k sobě a spíme spolu takhle skoro až do osmi :mrgreen: mimochodem, při kojení jsem to většinou já, kdo usne první a pak když se probudím, malej už je puštěnej a chrupká spokojeně vedle mě :mrgreen:

u kojení usínám pravidelně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
7.6.11 18:00

smajlicku malýho určitě nezalehneš neboj, taky jsem se bála, ale spala jsem s ním takhle i v porodnici a určitě víš, jaký tam jsou postele :mrgreen: já teda nevím jak ty, ale já tak tvrdě nespím, abych si neuvědomila, že jsem si na „něco“ lehla (kdyby náhodou) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
7.6.11 18:34
Pájinka25 píše:
smajlicku malýho určitě nezalehneš neboj, taky jsem se bála, ale spala jsem s ním takhle i v porodnici a určitě víš, jaký tam jsou postele :mrgreen: já teda nevím jak ty, ale já tak tvrdě nespím, abych si neuvědomila, že jsem si na „něco“ lehla (kdyby náhodou) :mrgreen: :mrgreen:

no je pravda, že co se malej narodil tak mám hodně slabý spaní :-? a teď si tak vybavuju, že jsem ho v porodnici u sebe v posteli taky jednou měla :wink: jen aby si nezvyknul 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.6.11 08:16
smajlicek90 píše:
Pájinka25 píše:
smajlicku malýho určitě nezalehneš neboj, taky jsem se bála, ale spala jsem s ním takhle i v porodnici a určitě víš, jaký tam jsou postele :mrgreen: já teda nevím jak ty, ale já tak tvrdě nespím, abych si neuvědomila, že jsem si na „něco“ lehla (kdyby náhodou) :mrgreen: :mrgreen:
no je pravda, že co se malej narodil tak mám hodně slabý spaní :-? a teď si tak vybavuju, že jsem ho v porodnici u sebe v posteli taky jednou měla :wink: jen aby si nezvyknul 8-o

njn taky se bojím, aby si nezvyk, ale jak už jsem psala, kámošce spinkal malej od narození celou noc a pak se začal budit, teď je mu rok a půl a spí s nima, takže ono je to stejně fuk u takovýhle miminek :nevim: může ti spát v postýlce klidně celou noc, ale až se pak dostane do toho věku, kdy bude chtít k vám do postele, tak s tím asi nic moc neuděláte :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.6.11 09:06

Ahoj, tak ja mam 5m kluka, ktery pres den taky moc nespi. A takovy ty „pohadky“, ze jim miminko spi celou noc jsem taky slysela a dokonce mam jednu kamaradku, jejiz syn spi od 19h az do 5h! to je proste stesti. My jsme to meli ze zacatku taky hodne bourlivy - nocni kojeni po 2h - desny a pak jsem rekla dost - driv jak ve 2h nekojim! Malej mi krasne usina ve 20h, ja chodim spat hodku potom. Je pravda, ze mame dny, kdy se mi do 2h probudi i 2×, ale snazim se ho uspat - pres dudlik. No a pred par dny jsem se domluvila s manzelem, ze kdyz se Ondra vzbudi driv, tak k nemu pujde on ho utisit, (nebot u me vidi jidlo).Nevim, zda to zabralo ale posledni 2noci se mi probudil vzdy ve 2:07h, jeste musime nejak upravit to dalsi buzeni, vzbudil se ve 4h. Manzel ho 2× uspaval a pak v 5h jsem ho nakojila, taky si ho nechavam pak u sebe, abych dele spala, ale i tak jsme vstavali v 6:15.
Myslim, ze to je individuali, ale da se v tom obcas neco udelat, jen clovek musi chtit, mit trpelivost a byt zasadovy a nepovolit. Oni totiz i takhle mala miminka jsou uz „dost“ chytra na to, co se jim libi,to se snazi prosadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
8.6.11 09:24

To se neboj, pokud nebudeš pod vlivem nějakých prášků nebo alkoholu, tak by se nemělo nic stát. Jak vytuhnu u kojení, tak jsem vždycky čelem k němu na boku, a to jsem v takové poloze, že nějaký zalehnutí fakt nehrozí. I kdybych byla sebeunavenější, tak se na něj prostě neskulím, protože se de facto nemůžu hnout:)ALe zvykla jsem si a teď tak často spím, i když malýho u sebe nemám:D A co se týče toho zvyknutí, taky jsem to dost řešila, měla jsem furt pocit, že bych si ho do té postele neměla dávat, protože si zvykne a protože to není správně atd. Nakonec jsem dospěla k názoru, že dokud budu kojit a malej se bude budit tak často, tak se radši vyspím a kašlu na to. Přeučovat ho budu až po ukončení kojení. Teď má 3 měsíce a nevypadá to, že by byl nějak extra naučenej, ale každým dnem má víc rozumu, tak to velmi brzy očekávám:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí