Přetáčení ze spánku

714
8.6.11 07:39

přetáčení ze spánku

Ahoj všem,
zde už úplně zoufalá a nevyspalá maminka. Moje 6ti měsíční dcerka se před 4dny začala ze spaní přetáčet na bříško. Asi si říkáte, co je na tom špatného. Ale jí to přetočení vždy probudí a když ji založím polštářkem nebo něčím, aby neměla možnost se přetočit, tak se vzbudí s pláčem, protože se nemůže přetočit. Je to začarovaný kruh. Jakmile usne, tak sebou začne strašně házet - na záda, na bok, pořád kroutí vztekle hlavičkou, jako kdyby se nemohla uvelebit (a to i když ji mám u sebe v náručí a usne) a potom se přetočí na bříško a vzbudí se. Takže uspím(cca. 20 minut) a za 2 minutxy je vzhůru a takhle pořád a pořád dokola. Už jsem zoufalá. Nevíte někdo jak tohle vyřešit? Je to ve dne v noci pořád to samé a malá už toho má evidentně taky plné zuby. Pořád si mne očička a je viděšt, že by strašně spala, ale prostě to nejde. :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
8.6.11 07:46

Vydržet!

U nás to bylo podobné, ze začátku se prostě přetočila na břicho a začala pást koníky a tím se vzbudila, neuměla tu hlavu prostě položit. Tak jsem jí zase přetočila na záda, ona šup na bok, zase na břicho atd atd. Trvalo to u nás 14-3týdny a je klid - přetočí se na břicho a usne, jinak než na břiše nespí. Když se jí to nelíbí naučila se přetočit i zpět :)

Radu nemám, jen jsem chtěla říct že u nás to taky tak bylo a sama přišla na to jak se přetočit zpět a spíme spokojeně už 3 měsíce :) a s naší malé je noční spící cestovatel :)

• Citovat
  • Upravit
17565
8.6.11 07:47

No a nemůžeš ji dát spát rovnou na bříšku a když by usnula, tak potom ji dát na záda? Já to takhle s mimi občas dělám, když ji bolí bříško, tak na zádech se kroutí a tlačí, na bříšku se vyprdí a usne a tak za půl hoďky ji dám na záda a spí krásně.
Zrovna jsem to včera probírala s mamkou a ta říkala, že já i ségra jsme na zádech odmítaly spát, i v kočáru nás vozila na bříšku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.6.11 07:54
Etcetera78 píše:
No a nemůžeš ji dát spát rovnou na bříšku a když by usnula, tak potom ji dát na záda? Já to takhle s mimi občas dělám, když ji bolí bříško, tak na zádech se kroutí a tlačí, na bříšku se vyprdí a usne a tak za půl hoďky ji dám na záda a spí krásně.
Zrovna jsem to včera probírala s mamkou a ta říkala, že já i ségra jsme na zádech odmítaly spát, i v kočáru nás vozila na bříšku :wink:

ona na bříšku neusne - jak psala petak, začne hned pást koníky. a tu hlavu prostě nepoloží. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.6.11 07:55

My mame ten problem porad a to tomu mladsimu uz tahne na 11m..pridal k pretaceni i sedani ze spani,kdyz si sedne,tak si i stoupne,za hrozneho revu.Kdyz se v noci pretoci na bricho,tak i v tehle mesicich proste na brichu neusne,kdyz ho necham,tak si z toho teda sedne; a stoupne.
Pamatuju,ze starsi to delal taky(to delaji asi vsechny deti)ale mel tu fazi kratsi a brzo se naucil,ze kdyz se pretocil,tak pak pokracoval ve spani na brise..
Takze ja nevim jak na to,jen ze je to asi hodne bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.6.11 07:56
PetkaK píše:
Vydržet!

U nás to bylo podobné, ze začátku se prostě přetočila na břicho a začala pást koníky a tím se vzbudila, neuměla tu hlavu prostě položit. Tak jsem jí zase přetočila na záda, ona šup na bok, zase na břicho atd atd. Trvalo to u nás 14-3týdny a je klid - přetočí se na břicho a usne, jinak než na břiše nespí. Když se jí to nelíbí naučila se přetočit i zpět :)

Radu nemám, jen jsem chtěla říct že u nás to taky tak bylo a sama přišla na to jak se přetočit zpět a spíme spokojeně už 3 měsíce :) a s naší malé je noční spící cestovatel :)

Aha.. no to moc potěšující zpráva není.. ale tak pokud to je jen dočasné :nevim: . Ale děkuji, aspoň, že v tom nejsem sama a naděje na lepší noci mě bude držet. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.6.11 08:03

Pak jak už kdosi psal, nastane další období - sedání a stoupání :) - u nás zatím jen stoupání, protože si neumí správně sednou z kleče, jen ze stoje.

Ale to už taky máme za sebou :) - a přešlo to samo, když už byla hodně unavená tak jí ty nohy prostě neudrželi.

Teď jsme v období cestování po celé postýlce a tím pádem je bez peřiny a já jí můžu přikrývat co 20minut :) - naštěstí jsou noci už teplé, tak to prdím :)

• Citovat
  • Upravit
9454
8.6.11 08:05

vydrz..to jsou takovy blby obdobi..jeste urcite na nejaky narazis casem…jen co se nauci sama otocit..coz urcite nebude dlouho trvat tak to bude zase dobry :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
8.6.11 08:08
PetkaK píše:
Pak jak už kdosi psal, nastane další období - sedání a stoupání :) - u nás zatím jen stoupání, protože si neumí správně sednou z kleče, jen ze stoje.

Ale to už taky máme za sebou :) - a přešlo to samo, když už byla hodně unavená tak jí ty nohy prostě neudrželi.

Teď jsme v období cestování po celé postýlce a tím pádem je bez peřiny a já jí můžu přikrývat co 20minut :) - naštěstí jsou noci už teplé, tak to prdím :)

Jaj, takže místo toho, aby se spánek pořád zlepšéval, tak se vlastně kontinuálně zhoršuje :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
8.6.11 08:11

My jsme měly stejné období a jediné co nám pomohlo byl spací pytel v tom se neuměla přetočit na bříško. Jinak to trvalo asi tak 14 dní a pak jednou dopoledne sama usnula na bříšku a od tý doby je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.6.11 08:14
domisek.b píše:
My jsme měly stejné období a jediné co nám pomohlo byl spací pytel v tom se neuměla přetočit na bříško. Jinak to trvalo asi tak 14 dní a pak jednou dopoledne sama usnula na bříšku a od tý doby je to ok.

Spacák jsme zrušili právě kvůli toho přetáčení, její snaha se přetočit byla velká a spacák jí dost omezoval, více s v tom budila. Od zrušení spacáku se to zlepšovalo :)

• Citovat
  • Upravit
17026
8.6.11 08:17

tak u nas ani pytel nepomaha.spal v nem do ted-ted uz jsou takova vedra,ze nee,uz spi jen v pyzamku,prikrytej jen malickou chvilku,ale je desny vedro.V pytli se otacel vesele,sedal vesele a vesele stoupal.Pytel nezabranil nicemu :twisted:
Ale nechci byt posel spatnych zprav :andel: ,to zas bude dobry,uvidis.Treba muj sestilety uz spi celou noc :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.6.11 08:18

Tak naše Linda se přetočí i s pytlem.

domisek.b píše:
My jsme měly stejné období a jediné co nám pomohlo byl spací pytel v tom se neuměla přetočit na bříško. Jinak to trvalo asi tak 14 dní a pak jednou dopoledne sama usnula na bříšku a od tý doby je to ok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.6.11 08:20
Any píše:
to zas bude dobry,uvidis.Treba muj sestilety uz spi celou noc :lol: :lol:

Takže si šest let počkáme :)

• Citovat
  • Upravit
10142
8.6.11 08:44
tessika píše:
Etcetera78 píše:
Zrovna jsem to včera probírala s mamkou a ta říkala, že já i ségra jsme na zádech odmítaly spát, i v kočáru nás vozila na bříšku :wink:
ona na bříšku neusne - jak psala petak, začne hned pást koníky. a tu hlavu prostě nepoloží. :zed:

u nás je to taky přesně tak 8-o malé je 6,5 měsíců, taky se v noci přetočí na bříško a začne pást a je po spánku. K tomu si už kleká na čtyři, tak to k tomu ještě přidala. takže malá se přetočí na bříško, zvedne kebuli a ještě si klekne. to jí potom musím dát k prsu na uklidnění, jinak by fnukala :roll: na hlavu…no a ktomu stále odkopávání peřiny 8-o a z toho se vzbudí a kouká, kde tu peřinu má. odkopává se, i když ji peřinu docela pevně z obou stran zastrkávám mezi postýlku a stěnu.
taky doufám, že toto období přejde…to přetáčení trvá už skoro měsíc a furt se budí, přitom na břichu spát umí :nevim:
to jsou furt nějaká překvapení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky