Zapomíná mi dýchat :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.6.11 10:29

Být tebou tak zajdu k lékařce a vše jí povím.Tohle není legrace. Jasně, nektěré děti se nadechnou po delší době a je to v pořádku, ale někdo může mít i apnou centrální a to se musí řešit.

• Citovat
  • Upravit
22163
9.6.11 11:06

zvedni telefon a volej dr. udělej zatím konzultaci po telefonu! a uvidíš co ti poví… :palec:
je to nepříjemné byla bych vyděšená k smrti! a spala tak hodně blbě nebo vůbec, ale to se vydržet nedá!!
tak snad to vyřešíte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.11 12:46

Určitě bych to konzultovala s DR, jak tu radí holky. Lepší i 10× plašit než něco zanedbat, to říká i naše DR.
JEn přeji ať to nic není a prtě je v pořádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
9.6.11 21:01

Holky tak malou si nechali ve spitale mela nalez na plicich.Doktor na prijmu arogantni debil nejradeji by neprijal.Pry ze to vypada ze mala vdechla mleko a ma zanet.Dnes kdyz nas prijal (17:00) tak pry ji da atb a aniz by vedel zda zaberou a nebo udelal kontrolni snimek tak by ji pustil domu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.6.11 21:06
maminka189 píše:
Holky tak malou si nechali ve spitale mela nalez na plicich.Doktor na prijmu arogantni debil nejradeji by neprijal.Pry ze to vypada ze mala vdechla mleko a ma zanet.Dnes kdyz nas prijal (17:00) tak pry ji da atb a aniz by vedel zda zaberou a nebo udelal kontrolni snimek tak by ji pustil domu:-(

Tak hlavně, ať je malá brzy v pořádku :hug:
A kdo nakonec přišel na to, že má nález na plících? Dělali snímek? Jsi v nemocnici s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.11 21:10

U malých dětí je to docela časté. Opravdu někdy aspirují mlíčko a pak mají zánět plic. Lékař patrně slyšel poslechový nález, ale RTG se také dělá. Možná, že vás na něj vezmou zítra+ udělají odběry krve. ATB se nasazují širokospektrá,jen pokud by nezabírala, tak je změní. Každopádně mohl být milejší, člověk je už tak dost na dně. Budu držet palečky, ať se brzo uzdravíte :hug: .

• Citovat
  • Upravit
5548
9.6.11 22:12

Delali ji RTG a tam zjistili ze ma zanet az na lozisko.A je ok ze mi ji zejtra chtej pustit domu?Doktorka rikala neco o bronchytide ale doktor na prijmu o tom uz nemluvil.A ve zprave bylo napsany ze jsou patrny stopy po zastave dechu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
9.6.11 22:15

Držím moooc pěstičky at je vše v pořádku… :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
9.6.11 22:23

dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.11 22:24

Nám se to stalo 4× hned v prvních týdnech, důvody nechci rozebírat, protože by to byla čistě spekulace (vzhledem k nedonošenosti to nikdo neřešil, protože se to prý stává…). Ale chtěla jsem jen napsat, co nejdříve v takové chvíli z mého laického pohledu udělat. Podotýkám, že jsem daný postup viděla několikrát u jiných nedonošených miminek a konzultovala ho se zdravotními sestrami. Nejdříve dítě rychle zvednout, klidně na něho zařvat, pokud se neprobudí, tak stimulovat hrudní nebo klíční kost (jakoby silně podrbat, je jim to nepříjemné), klidně i proplesknout, případně zkontrolovat, jestli není něco v pusince. S třesením velice OPATRNĚ. Je to sice první, co člověka napadne, ale třást se prostě s miminky nesmí (kvůli možnému krvácení do mozku). Pokud to nezabere, asi bych zahájila umělé dýchání a volala záchranku. Naštěstí mně se chlapeček vždy probudil ihned po tom, co jsem ho zvedla a stimulovala ten hrudníček. Vždy mi bylo po tom alarmu špatně, ale chce to trochu vědět, co v takové chvíli dělat. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2230
2.4.13 14:05

Dobrý den chtěla bych poradit. Synovi je 5 měsíců a dneska se mi dvakrát zapoměl s dýcháním. Jednou když jsem ho oblékala uplně zrudnul vykulil oči a trvalo to asi tak 10-20 vteřit pak začal strašně plakat a po druhé když jsem ho měla na ruce tak to samé. K doktorce jdeme zítra tak jsem se chtěla zeptat, zda stím nemáte nějaké zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.12.13 20:01

Jdu si pro radu :(.Malému budou za týden dva měsíce a teď jsem si všimla, že se ve spánku občas zapomene nadechnout. Vždy se nadechne, ale třeba až po 10 vteřinách…Monitor nespustil, jen pípnul první upozornění. To vždy pípa, když třeba malého vydáváme z postýlky a zapomeneme monitor vypnout…Ráno zavolám doktorce, ale je to normální??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.12.13 20:06

@SarkaLo miminka mívají docela často delší pauzy v dechu. Někdy třeba usnou tak tvrdě, že se dokonce zapomenou nadechnout, i když to zní divně. Ale takhle se těžko soudí, optej se doktorky a pokud se to stává často, asi bych pro jistotu nechala udělat nějaké vyšetření, pro klid v duši… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.12.13 20:12

@Verca1989 Zatím se to stalo jen dvakrát, ale stejně ji ráno zavolám a zeptám se…mám o něj strašný strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.12.13 20:13

Pokud monitor nespustil úplně tak má jen delší pauzy.. Určitě bych ráno dr zavolala, ale někdy se to prostě u těch prcků stává bez příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí