Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SarkaLo chápu tě. Naše malá, když měla 4 měsíce usnula tak tvrdě, že se delší dobu nenadechla, monitor začal ječet, s přítelem jsme hned vyletěli, s malou jsem třásla, nadechla se ale vůbec ji nešlo vzbudit. Taky jsem byla slušně na nervy a děkuju bohu za monitor, díky kterému se nejspíš nadechla…
Mám o něj hrozný strach…za chvilku budu pořád sedět u postýlky a hlídat ho…
Klidně doktorce zavolej, ale je to normální. Když mají tvrdý spánek, tak můžou mít pauzu v dýchání. Proto někdy i třeba spustí monitor dechu.
Možná je to jen nějaká povídačka, ale když se narodila dcera, tak jsem někde vyčetla, že když spí prckové u maminek a slyší/cítí je dýchat, tak jedou podle nich.
Dceru jsem měla v posteli od příchodu z porodnice, taky jsem se bála /monitor jsme neměli/. A taky jsem občas zaznamenala pauzu delší než normálně, tak jsem se jí u hlavičky nahlas nadechla a ona se nadechla hned po mě.
Možná jsem si to vsugerovala, možná na tom něco bude- ![]()
Ale mě to v tu chvíli vždycky moc uklidňovalo.
Nám se to stalo několikrát, poprvé v jejích 14 dnech, naposledy v jejím roce. Byla jsem s ní dokonce i na pozorování v Motole, ale nic nenašli. Prostě se to prý stává. Ale k doktorce bych asi šla. Kamarádce malá taky přestala dýchat (dokoce jí měla v posteli a jen náhodou se probudila a malá nedýchala) a nakonec jí našli srdeční vadu.
@maminka189 je to hrozne, ale bud rada, ze jsi mela podlozku, me se to stalo s dcerou pred 12lety a to podlozky nebyly nebo spise jsem o nich nevedela, matersky pud mi rikal, bez se na ni podivat a kdyz jsem priska k postylce byla uplne modra, popadla jsem ji a zacala strasne kricet, manzel dolitl a obratil ji vzhuru nohama a bouchl do ni a mala se rozkricela, ja brecela skacena na zemi a od te doby jsem ji porad kntrolovala, stalo se to jeste parkrat, kdyz jsem to konzultovala s dr. Tak jsme prisli na to, ze se precpavala mlickem, uplne si neodbrkla a hamta kdyz lezela tak aby nahodou ji neuteklo mlicko z puse, tak tak se snazila tak polykat az nestihala a prestala dychat. Nastavila nam kojeni jen 5min. A pak pekne odbrknout a byl klid. Tezko ale rict jestli to bylo tim, syn mu to udelal parkrat po porodu v porodnici,,pry spolykal hodne plodovky. No proste hned jak ti roste mimi v brisku uz se bojis jako nikdy a co teprve kdyz se narodi.
Hodne stesti.
To už je taaaak dávno co jsem tuhle diskuzi zakládala. Od té doby se stalo věcí-boužel nic dobrého
.Kristýmka je mentálně opožděná(podle mě tak na rok),má středně těžkou formu autismu a v září tohoto roku jí po zdravotních komplikacích zjištěna cystická fibroza.
@maminka189 to je mi lito, hlavne hodne sil Kristynce i rodine, je to opravdu strasne tezke. A tehotenstvi i porod vse vporadku?
co jak se narodila, byla diagostikovana jako zdrave miminko?
uz snazilka si rika, uz at jsem tehotna a budu vklidu… ne ono jak to zjisti tak si zase rika, at uz porodim a bude to lepsi… ne, ne zase prijde neco s cem nikdo nepocita a je to jen vecny kolotoc.
V těhotenství byli trochu potíže. Prve 9tt krvácení a hematom, pak nehomogenní placenta, pak předčasný porod, který se na štěstí zastavil, ale narodila se jako krásná zdravá pomuchlaná holčička
Novorozenecký test byl negativní a první příznak CF měla v necelích 2,5letech.Ale říkám si, že bude hůř a jsou děti, které jsou na tom o dost hůře ![]()
@maminka189 urcite, holky vsechno urcite zvladnete, drzim palecky, drobci nasi, vzdyt by jsme za ne dychali. Hodne stesti preji a jen dobre zpravy. ![]()