Dcera špatně usíná

45
9.6.11 13:54

Dcera spatne usina

ahoj,chtela jsem poprosit o radu a vase nazory.mam 8tydenni dcerku a mame problemy s usinanim a spavat v postylce sama skoro nechce.zaclo to tak kdyz jsem prisla z porodnice,byla jsem dost unavena a zacala jsem kojit v leze a jak mala tak ja jsme u toho vzdycky usnuly.takze zacala spat se mnou v posteli.jeste musim dodat,ze je velky jedlik a u prsa by nejradsi byla porad.to je druhy problem,ze kdyz kojim(a to obycejne je u prsa minimalne pul hod,vetsinou dele) a pak kdyz vidim ze uz nesaje,tak ji prso oddelam,ale ona i kdyz spi,tak se hned vzbudi a zacne plakat,no spis strasne rve a ma opravdu velkou vydrz,takze to vzdam a dam ji prso znovu a tak porad dokola dokud to nevzda a usne.jenze ma asi lehky spanek,protoze kdyz ji chci dat do postylky tak se vzbudi a cele toto martirium delame znovu.dudlik nechce.ma ho chvilku a vyplivne ho.a je uplne jedno jestli ji kojim vleze nebo vsede a mam ji v naruci a tam mi usne.asi ma radar :-) a jakmile s ni pohnu tak se hned vzbudi a zacne strasne plakat.na jednu stranu nechci,aby s nami potom spavala v posteli treba do 5ti let,ale na druhou stranu zase je moc malinka a jestli bych ji treba moc netrapila,kdyz bych ji nechavala plakat,aby si zvykla,trha mi to srdicko,protoze fakt place moc a dlouho..jediny kde usne vzdycky je venku v kocaru,ale musi se jezdit,jakmile se zastavi tak se vzbudi a rve..chjo..uz jsem zoufala,protoze jsem privazana k posteli a v podstate nic jineho nedelam nez kojim a uspavam.v autosedacce byt mala doma taky nehce a doma v kocaru taky spatne usina,nhlede na to ze s ni musim jezdit,takze mi to moc nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
9.6.11 14:02

Máš ještě nějaké jiné dítě? Či jinou povinnost než se starat o dítě? Jestli ne, tak zalezte do postele, za mimino hoď knížku a nech ji, ať si dudá. Ona z toho totiž vyroste. S prvním synem jsem to tak taky dělala, strávili jsme celé dny v posteli, pohodička, já si početla, mimino podudalo :lol:

Teď s druhým synem to už tak nejde, tak mu to vynahrazuju aspoň v noci, v postýlce spal dohromady tak 6h, jinak chrní se mnou. Prvního syna jsem vystěhovala z naší postele v 9m a nebyl to žádný horor, teď spí ve svém pokojíčku a v mojí přítomnosti by ani neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
9.6.11 14:12

Ahoj, taky bych to teď nehrotila a miminka si užívala. První syn spával v postýlce od začátku a dokonce v 8mi měsících jsme ho dali do jeho pokojíčku, protože u nás se budil asi 8× za noc. Co měl svůj pokoj, spal lépe.
Za to Kubíček klidně spinká kdekoliv, ve své postýlce i v naší. V naší spí na polštáři a tak to tam měl raději. proto jsem mu ušila tzv. pelíšek - velký polštář s kuličkami, kam ho položíš a je pořád v klubíčku, jako v náruči. Taky se mi budil, když jsem ho dala na rovnou postýlku, ale v pelíšku spí lépe.
A s dudlíkem to chce větší trpělivost. Vyzkoušej různé druhy - kulatý, nebo ten tvarovaný. Honzík chtěl kulatý a Kuba zas jen ten tvarovaný. Ale také jsem mu ho zezačátku pořád vracela a trochu s ním hýbala, aby jej dudlal. Ted mu dám třeba k pusince jemně plínku, aby když ho vyplivne, tak si ho sám podal ;o))
Asi bych ještě počkala a měla mimi u sebe v postýlce. Ne však déle než do 1roku, pak už by to bylo složitější. Třeba až přestaneš kojit, tak začít s postýlkou ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
9.6.11 15:00

udělala bych přesně to, co píše Gladys.. naše malá má za týden 3 měsíce, od narození spí s námi v posteli, a to nekojím..do postýlky půjde, až přijde ten správný čas (jak ho poznám, netuším:o) stejně jsem to dělala i se starší dcerou a přechod do postýlky byl bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.6.11 15:07

ahoj,ne jine dite nemam.ja jsem se bala,ze si na to zvykne a pak to bude jeste horsi.i kdyz o moc horsi to uz byt nemuze.a asi uz si na to i zvykla,tak jsem to chtela zabrzdit dokud je cas,ale nechci ji trapit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
9.6.11 15:15

Nemusí to později být nutně horší, já se toho taky bála, ale jak je pak dítě starší, má jiné potřeby, potřebuje víc prostoru, klidu - svoje místečko…
Nechala bych to zatím být a snažila bych se to v rámci možností zpřjemnit sobě - knížka apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.6.11 16:22

Beti, je to 3m miminko… Ono si na nic „nezvyká“, zkrátka chce být s maminkou. Hlavně se nedej strhnout k přesvědčení, jak takto malá miminka vědí co dělají a jak jsou „vyčuraná“.
Minimálně do půl roku má mimi hájení, potřebuje vybudovat vztah k tobě, důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.6.11 21:58

Já teda taky doufám, že přechod do postýlky časem nebude problém, malá je s námi v posteli od narození.. :mrgreen: akorát poslední dobou spí strašně špatně a budí se.. :-? takže po stěhování si stěhuju postýlku k posteli a zkusíme to, teď je jen otázka, zda se to bude Julince líbit :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure