Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zajímají mě vaše zkušenosti…
Malýmu je 7m a něco. od narození trpěl na bříško, zkusili jsme kdejaký kapičky, cvičení s nožičkama, nahřívání bříška… vše bez uspěchu. Do ted bere laktobacily od Swissu po nich je malinké zlepšení. Malý je kojený, moje strava nemá žádný vliv.
Od narození aby usnul musel byt chován, strašně plakal, kroutil se… no hrůza. ze začatku ho to trápilo hodně i přes den ale nejvíc v noci. i přesto že se před spaním vyprděl vykakal nahral břiško dostal kapky atd. usnul a zachvilku neskutečný řev a doslova boje
Zkusila jsem vysadit i kapičky babycalm ktere zabirali nejlip a ejhle zlepseni, no ale ne na dlouho ![]()
v pěti mesících jsem začla dávat zeleninku a nemohla jsem uvěřit. po bolesti břiška ani pamatky
dokonce už žádne nocní chovaní a ani přes den. pomazlím dam do postylky a krasny spanek s kojenim kolem 2 hod a 5hod a vstavani pred 8.
no ale tento stav netrval dlouho
asi tyden
Situace ted už je neunosna.
malý sice usína stale krasne sám, krásně pruměru 3z denně kaka, přes den občas nejaký kroucení ale po chvilce slysím jak prdi a je zase dobře
Dam ho spat kolem osme a mezi 22-1hod to začne.
strašný řev, uplně vříska, je celý rudý, tečou mu slzicky šíleně se prohýbá že ho nemůžu ani pomalu udržet a nejhorši je že jeho záchvat nejnde zastavit.
rozsvítím světlo zapnu televizi, digestor, vodu atd jen abych ho nečím zabavil a aspon na vteřinu prestal plakat a ja ho mohla zkusit nejak uklidnit
v tomto stavu nechce ani prso, ani vodu, štavu, dudlik nic ![]()
naše noc teda začne po osme když usne a pak pokračuje třeba jako dnešni.
23.12 šílený zachvat
23.50 Konečně spí
1hod zase šílený zachvat a mezi předchozím záchvatem 3× podaní dudlíku
1.30 hura spi
2hodiny zase rev ![]()
2,20 prozmenu rev
3hodiny podařilo se mi ho uklidnit že se i směje a prdnul si tak že jsem myslela ze plenka je na tisic kousku a dokonce uspěšně nakojený a spí tvrdě a ani dudlik nechce.
pak do vstavani bez řevu
možná vás napadne hladem.
rano kojím, dopoledne také po 10hod zelenina 200-250, spanek, hrani svačina ovoce s piškotem nebo jogurt bily 200g, hrani spanek kaše z 210ml kojeneckeho mleka kase ruzna, ryzova, kukurična, obilna, kojení a spánek. pres den jak chce kojeni ale většinou není potřeba vypije mi cca 350tekutin s hrníčku
Kdo dočetl až sem tak velice děkuji.
Tuto diskusi bych nezakládala ale uz sotva funguju. za 7mesicu mam naspano asi 20celkem normalnich noci
Moje detska dr. uz si taky nevi rady. byly jsme i na neurologii tam nic neshledali spatnyho a na gastro me dnes objednali skoro az za dva mesice i pres to ze vedi ze jde o male dite ktere ma asi nejspis koliky
jeste doplnení, maly spi v postylce zadna zmena i kdyz spal u me v posteli, zkusila jsem nedat kasi, nekojit pres spanim, vynechat neco ze stravy atd vse odzkousene bez uspechu. maly si myslim ani nevynucuje moji pozornost proste pochovanim neprestane rvat a prso nauklidnenou taky nevezme
dekuji vsem za jake koliv zkusenosti ci napady nebo postřehy
omlouvám se za hrubky ale jsem rada ze jsem rada ![]()
tak jsem to dočetla a je mi tě strašně líto a ještě víc je mi líto prďolky, že má takové trápení. Nemám vůbec žádnou radu, jen mě tak prvotně napadlo, co vyzkoušet Aloe Vera, samozřejmě po poradě k dávkování nějakého odborníka. A my jsme teď ještě začali zkoušet na spaní Pediakid, ale ten je od jednoho roku, ale je tu diskuse, kdy maminka tady dávala dřív. Tak hodně štěstí, nejhorší je to nevyspání, že.
MMartina1 píše:
tak jsem to dočetla a je mi tě strašně líto a ještě víc je mi líto prďolky, že má takové trápení. Nemám vůbec žádnou radu, jen mě tak prvotně napadlo, co vyzkoušet Aloe Vera, samozřejmě po poradě k dávkování nějakého odborníka. A my jsme teď ještě začali zkoušet na spaní Pediakid, ale ten je od jednoho roku, ale je tu diskuse, kdy maminka tady dávala dřív. Tak hodně štěstí, nejhorší je to nevyspání, že.
A pak ještě zkusit nějaká homeopatika.
ahojky, vlastní zkušenosti nemám, ale od kamarádky a sestřenky…ty se celé noci nevyspaly…také vyzkoušely vše…a děti z toho vyrostly…teď už jsou klidné a v pohodě…jinak mě také nenapadá, co by jsi měla vyzkoušet..udělala jsi vše, co by mohlo pomoci a když už neví ani doktorka.. ![]()
pevné nervíky a ať se vše brzy obrátí a jste oba v pohodě ![]()
MMartina1 píše:
je to dvě noci zpet co dokonce spal. spanek v osm kojeni ve tři, v pět a v sedm aby ještě spal a vstáváni v pul deváte a ani jeden pláč v noci.
takže mám dopředu něco naspáno a nejhořší na tom není to nevyspání ale to že si jdu večer lehnout a kolikrat nestačím ani usnout ![]()
když mu lezli zoubky (má 2) tak jsem zkusila homeo ted nevím nazev neco z hermánku na uklidnení a bez uspěchu také.
nějake jine homeo co bych mohla vyzkouset? tomu se nebraním, léky moc nechci zadne podavat
doplení infa, zkusila jsem i cipek paralen nebo ibalgin na noc a take bezezmeny
koukam na ten Pediakid hodne podobne slozeni caji na doboru noc od megafytu, to by se mohlo vyzkoušet ![]()
zkus změnit probiotika…Infants Dophilus, Biopron…jinak taky může být zub na cestě, nebo přesunout postýlku, zóny existují…ale jedině čas vše vyřeší, přeji pevné nervy a vydržať !
pannda píše:
zkus změnit probiotika…Infants Dophilus, Biopron…jinak taky může být zub na cestě, nebo přesunout postýlku, zóny existují…ale jedině čas vše vyřeší, přeji pevné nervy a vydržať !
probiotika me taky napadli ![]()
zuby dva venku, je fakt že jim to trvalo hodne dlouho než vylezli ![]()
zony existuji to vim, postylka už na druhém místě. dokonce obyvak postylka, gauc, ložnice postylka, postel a scenař stejný ![]()
myslela jsem že i tim že bude jist jogurty (holandii) tak se mu zazivani upravi
my jsme na probioách od narození a nic takového neznám…sestra mi je doporučila, páč taky bojovali, a ulevilo se jim
Ale je to o vyzkoušení, min. 14 denním, taky se může stát, že nepomůžou…Infants Dophilus stojí 200kč, prášek s odměrkou, denně půl odměrky nebo Biopron 140kč, kapsle, 1 denně, vysype se do mléka, čaje, ale jen do množství, které najednou vypije(třeba 50ml).
Zizi my bereme probiotika Biopron a bricho malou nebolí ani teď při tom návalu antibiotik a to na ty koliky taky docela trpěla, takže za mě doporučuju. Za normálního stavu bereme půl pytlíku denně, teď při antibiotikách jeden celý pytlík denně ![]()
No a jinak ![]()
Nemá bobek moučnivku?Mně takto řval malej a když jsme genciánou potíraly 2×denně bradavky byl klid
lucavlachova píše:
Nemá bobek moučnivku?Mně takto řval malej a když jsme genciánou potíraly 2×denně bradavky byl klid
moučnivku nema
uz jednou ji mel a nedostali jsme fialovou ale nejakou pruheldnou a za dva dny klid. dnes jsme byli u dr a moucnivku teda nema