Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, u naší malé, když třeba rozbalená kýchne nebo když ji nahatou zvednu nebo když je pokakaná v plínce, se objevuje jakoby výtok. je to takový nažloutlý hleník, vypadá stejně jako výtok, který se z pochvy vylučuje po narození. není ho velké množství, jen trošku a není to každý den. někdy vůbec, někdy dvakrát denně. malé bude v neděli šest týdnů, je ještě možné, že jde stále o ten novorozenecký výtok? máte s tím některá zkušenost takto delší dobu, nebo si myslíte, že už to značí problém a měla bych s malou raději k dr.? moc díky za zkušenosti a názory.
My to měli taky a nám vždycky doktorka řekla že je to v pořádku,že to holčičky mají.V porodnici nám říkali,že můžou mít i miminka něco jako menstruaci
Takže to nic nebude určitě hroznýho.
děkuji za odpověd, tak snad je to v pořádku. má to v podstatě od narození, nejdříve pár dní silnější ten novorozenecký a po pár dnech až doted stále takto nárazově. není zarudlá nic.
děkuji za odpověd, tak snad je to v pořádku. má to v podstatě od narození, nejdříve pár dní silnější ten novorozenecký a po pár dnech až doted stále takto nárazově. není zarudlá nic.
jinak od úterka za týden jdeme na kontrolu jakoby v šesti týdnech, i když nám bude sedm už
, tak se na to dr. zeptám, jen jsem chtěla vědět, zdali by jste to řešily dřív.
Tak nase mladsi mela ten novorozenecky a ten byl teda spis bily. Zato ta starsi trpi na zanety pochvy, u toho jsou vytoky do zlutozelena. K zanetu muze dojit u deti v plince dost rychle, pokud by se to opakovalo, nechala bych si napsat zadanku na detskou gynekologii. Nase gyndoktorka rikala, ze lecila i 2denni holcicku. Pokud by si mala treba vic kakla a treba den se „cistila“, tak to bych brala, ale pokud by se to opakovalo, tak je treba to prelecit.
inap, no ona to má v podstatě celou dobu. v situacích, které jsem popisovala. když se jí tam dostane stolice, když kýchne a je u toho nahatá… ten výtok není stálý, normálně tam má čisto, jen nárazově prostě trochu vyteče.snad to popisuji srozumitelně.
moje malá má čtyři měsíce a má to také tak, ptala sem se včera dr a prý je to v pořádku…
jé kacenko, děkuju za uklidnění, máte ten výtok taky celou dobu? takový trochu nažloutlý, krémový?
sajinda píše:
jé kacenko, děkuju za uklidnění, máte ten výtok taky celou dobu? takový trochu nažloutlý, krémový?
Moje holčičky to mají obě, podle MUDry je to v pořádku… prý můžou mít takhle malé holčičky i něco jako slaboučkou menses, může jim téct jakoby mlíčko z bradavek… na všechn mě upozornila.
Btw., jestli se nepletu, máte stejnej dudlík jako my - MAM ![]()
beed - taky díky za uklidnění
dudlík - jo jo
malá jinej nechce.
sajinda píše:
beed - taky díky za uklidnění
dudlík - jo jomalá jinej nechce.
Vája měla už i kvasinky… (tatínek rád pomáhá, ale zapomněl, že utírat se musí směrem od pipky k prdelce). Všechno je možný..
Jojo, moje berušky taky jinej nechcou. NUKy můžu někomu věnovat ![]()
tak myslíš, beed, že bych ji měla raděj vzít k dr.? nebo myslíš, že to bude stačit od úterka za týden říct? to jdeme na kontrolu.
já můžu rozdávat aventy, nuky, obyč. latexy… mám tu dudlíky možná za pětikilo ![]()
beed, jak jste poznali ty kvasinky?
ditto - taky díky a taky máme Eminku ![]()