Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám dceru 11 letou. Už několikrát mi řekla, že se jí náš dům nelíbí, že by chtěla nějaký luxusnějšíŘíkám si, jestli je to normální, aby vedla tyhle řeči. Nebydlíme v žádné barabizně, uvnitř žádný luxus, prostě žádná novota, ale řekla bych slušně, čisto…Už mě tyhle její řeči štvou. Takže jí říkám, ať se dobře učí a může dělat dobrou práci, bude mít kupu peněz a může mít luxusní dům. Na to mi říká, že to mít bude, všechno nové a luxusní
Jsem z toho do jisté míry " špatná" jakoby mi říkala : to mi nemůžete dopřát hezčí bydlení??? Dům máme 30 let starý, udržovaný, nevím, jaký palác by pro ni byl dostačující
Je to prostě puberťačka, mlátí s ní hormony ![]()
Jde do puberty, srovnává se nejspíš se spolužáky a taky asi s nějakými Insta nebo tik tok hvězdickama apod…kamarádky dcera taky měla takovy období..že je její máma hrozná protože ji nekoupi iPhone, že jsou chudý luzri a spolužačka se jí směje protože ona má nejnovější iPhone…a ona nemá ani nějakej z bazaru..přitom měla pěkný a celkem dráhy telefon…cenově cca stejně jako tehdy nový iPhone. ale proste nebyl to iPhone… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám dceru 11 letou. Už několikrát mi řekla, že se jí náš dům nelíbí, že by chtěla nějaký luxusnějšíŘíkám si, jestli je to normální, aby vedla tyhle řeči. Nebydlíme v žádné barabizně, uvnitř žádný luxus, prostě žádná novota, ale řekla bych slušně, čisto…Už mě tyhle její řeči štvou. Takže jí říkám, ať se dobře učí a může dělat dobrou práci, bude mít kupu peněz a může mít luxusní dům. Na to mi říká, že to mít bude, všechno nové a luxusní
Jsem z toho do jisté míry " špatná" jakoby mi říkala : to mi nemůžete dopřát hezčí bydlení??? Dům máme 30 let starý, udržovaný, nevím, jaký palác by pro ni byl dostačující
A proč si to tak bereš, na podobně „logické“ stížnosti jsem odpovídala, že je to chyba dítka, že si mělo lépe vybrat, komu se narodí. A vyřešeno ![]()
@Kasandra159 píše:
A proč si to tak bereš, na podobně „logické“ stížnosti jsem odpovídala, že je to chyba dítka, že si mělo lépe vybrat, komu se narodí. A vyřešeno
To je dobrý😀. Dcera jde taky pomalu do puberty, tahle hláška se bude hodit.
Jestli tě to tak bere. Vlez si s holkou do pokoje a ať ti řekne jak by měl její polo vypadat. Vysyp ji prasátko a ať si dekoruje ze svého. Ono jí to přejde až zjistí, že neušetří na to co by se jí líbilo. Stop kapesnemu! Peníze jen za odměnu. Prohrabat listí, srovnat dřevo, uklidit garáž, umýt auto… práce ji rozhodně neublíží. A když bude jo bučet tak ji hned skasnete za vodu a elektriku
![]()
Je to jenom dítě. Protivný a nepolibeny zivotem ![]()
Dceři bude 11 let v prosinci, zatím dobrý. Chodí na malotřídku do 5. třídy. Tak jsem zvědavá příští rok na velký škole ve městě. Ale taky stála před otevřenou lednicí, která byla, týden před výplatou, poloprázdná a povzdechla si, proč nemůžeme mít plnou ledničku, jako babička. Ta byla zrovna ten den na nákupu, takže plná lednička. Tak jsem jí řekla, že ty čtyři stovky, co jí platím týdně za jízdu na koni určitě ráda oželí a můžeme nakoupit věci do ledničky
Tak už necekla
O víkendu si obětovala ušetřený kapesný a vybrala si háfo věcí na Sheinu. Zatím jí značkový věci neberou. Ale syn pořád chodí s tím, že má fejkový dresový tričko (Adidas), protože na něm není číslo a jméno fotbalisty, fejkový boty (Adidas), protože boty má na sucháč a originál je prý na tkaničky apod. To ho takhle zlobí spolužáci. Je v druhý třídě a je nejmladší, tak jim to ještě žere ![]()
Úplně jednoduché… prostě aspoň má motivaci, aby si to v životě zařídila lépe… určitě tě mile překvapí a pozve tě do super bejvaku, když je to pro ni tak důležité… Řekla bych jí, že si ráda počkám, na co se zmůže ona…
@Anonymní píše:
Bych si to tak nebrala. Mně se taky líbí luxus a chtěla bych to mít doma luxusnější (a to taky nežijeme v žádné barabizně a velkou část vybavení nemáme ještě ani pět let). Jsem holt takový ten člověk, který má rád, když k sobě věci ladí, nejsou ani trochu poničené, prostě se v takovém prostředí cítím lépe. Měla jsem to už jako dítě. Brala bych to jen jako jakousi estetickou potřebu. Někomu je jedno, jak bydlí, někdo si potrpí na extra uklízení a čistotu, někdo je kobercový, záclonový, činčarádičkový… a někomu se líbí luxus. Asi jen nemáte stejný styl.
@GabinkaCh píše:
A bude hůř
Ale nebude, já už mám děti 14, 16 a 18 let a takovýhle blbosti nikdy ani jednoho nenapadly. Až si myslím, že to musí být vymyšlený, protože mi přijde úplně absurdní, aby tohle nějaká 11letá holka řešila.
Holky, moje to sice neříkala už v jedenácti, zato jí tyhle „deb.. kecy“ vydržely docela dlouho. To bylo oblečení, telefon, prázdniny, co je a není v lednici, fakt, kdybyste ji chvíli poslouchaly, tak jí politujete, v jakých podmínkách chudinka žije. Jediná rada je jedním uchem tam a druhým ven, ono to časem přejde. ![]()
@Buba mara píše:
Holky, moje to sice neříkala už v jedenácti, zato jí tyhle „deb.. kecy“ vydržely docela dlouho. To bylo oblečení, telefon, prázdniny, co je a není v lednici, fakt, kdybyste ji chvíli poslouchaly, tak jí politujete, v jakých podmínkách chudinka žije. Jediná rada je jedním uchem tam a druhým ven, ono to časem přejde.
Velmi tomu napomuze brigada hned od 15 let..
Ahoj. Mám dceru 11 letou. Už několikrát mi řekla, že se jí náš dům nelíbí, že by chtěla nějaký luxusnější
Říkám si, jestli je to normální, aby vedla tyhle řeči. Nebydlíme v žádné barabizně, uvnitř žádný luxus, prostě žádná novota, ale řekla bych slušně, čisto…Už mě tyhle její řeči štvou. Takže jí říkám, ať se dobře učí a může dělat dobrou práci, bude mít kupu peněz a může mít luxusní dům. Na to mi říká, že to mít bude, všechno nové a luxusní