Recirkulační digestoř Electrolux

4181
21.8.11 22:55

Recirkulační digestoř Electrolux

Ahoj,
chci se zeptat, jak jste spokojene Vy, ktere mate recirkulacni digestor (tzn. ne do komina, ale s filtry) ?
Ja si ji koupila, do nove kuchyne, a prijde mi to k prdu. Dokonce jsem zkousela prilozenim slabeho papirku zespodu, jestli vubec tahne (na 1.st papirek spadl dolu :roll: , na 2.a3.st uz drzel, ale silou vule). Mne pripadalo, ze to snad vubec nefunguje :roll: . Cekala jsem od toho vic, vzdyt i okem vidim, ze pary z hrncu jdou vsude okolo, mely by lezt dovnitr ne? :lol: Pisu to asi jako hotentot.

Super je na tom jen to svetlo, a taky to, ze jsem chtela s rovnym vrskem, tak na to muzu neco polozit. A ze pekne vypada, prijde mi to akorat jako designovy doplnek do kuchyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
21.8.11 23:02

Jo a co me dostalo, je to, ze jak je zespodu rozdelena na 3 casti (mam siri 90cm), tak ty okrajove jsou jen „jako“, funkcni je jen prostredek. Jenomze hrnce na varny desce miri jaksi spis k tem okrajovym. A „funkcni“ prostredek nema dost sil ty pary nacucnout.
Asi jsem se mela vic zajimat pri nakupu :nevim:
Byl by rozdil mit to do komina ? :think: Ne, ze bych chtela neco bourat, jen me to zajima, v cem je zakopanej pes :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
21.8.11 23:20

Důležité je, jaký to má mít výkon, ale tak, jak to popisuješ, to asi opravdu moc netáhne - jsou všechny filtry průchodné (není někde zapomenutý nějaký igelitový kryt nebo záslepka?). Každopádně recirkulační dokáže jen a jen odstraňovat pachy, kdežto když se to odvede ven, tak se odvede i přebytečná vlhkost. Jinak digestoře bývají málokdy jen recirkulační nebo s odtahem do komína, obvykle je možné ji zapojit obojím způsobem. Pokud bych měla tu možnost zapojit odtah ven, recirkulaci bych určitě nevolila. Světlo mají všecky digestoře a rovný vršek ty podstavné taky všecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
21.8.11 23:43

Jeste jsem nasla odkaz, at je jasny, o ktery pisu
 http://www.bileelektro.cz/…90244-x.html

ugluk - to ja vim, s temi svetly, zapojenim atd., ja jen, ze jsem od toho proste cekala vic, driv jsem digestor nemela, ted jsem mela pocit, ze uz to patri k bezne vybave kuchyni (coz asi jo), ale nevim nevim, ja to mam tak k pokoukani :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
21.8.11 23:53

No jestli to netáhne, tak fakt jo. Digestoř má filtrovat pachy, při zapojení do komína i redukovat vlhkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.8.11 08:15

Já nevím, ale u té digestoře píší, že je do komína :nevim: Třeba blbě čtu a je to možno i bez komína, ale pokud je komínová, potom je jasné, proč má tak slabý tah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
22.8.11 08:33

Vsecky digestore jsou do komina a vetsina z nich se da zaslepit, aby fungovaly recirkulacne, co si tak vybavuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.8.11 09:08

No, ale je pak otázka, jak taková digestoř bude odsávat. Když je klasicky komínová :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
22.8.11 09:27

Měla by odsávat naprosto stejně, s tím rozdílem, že při zapojení do komína odlifruje komplet páru ven, zatímco při zapojení na recirkulaci ji prožene skrz filtr, zbaví pachů a pak zas vlhkost vypustí zpět do místnosti. Absolutně nevhodné do vlhkých bytů, ale zas mnohem lepší než nic, pokud není žádná možnost, jak ji do komína zapojit. Čistě jen recirkulační digestoř snad ani neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
22.8.11 09:29

Jo ale jinak, to, že se digestoř jmenuje „komínová“, není odvozeno od toho, že by měla být zapojitelná jen do komína, ale podle jejího tvaru - má nad sebou prostě plechový komín. Pak jsou ještě třeba digestoře podstavné (pod skříňku) nebo vestavné (do skříňky), ale všecky jdou do komína nebo recirkulačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
22.8.11 12:34

Ano, „kominova“ se jmenuje podle tvaru, ne podle toho, ze mit odtah do komina :-)

ugluk - mne prave rikala kamaradka, ze mam od ni cekat spis to, ze odtahne ty pary, nez to, ze bude byt bez smradu, kdyz treba smazim :think: Asi bych se mela preptat nekde u odborniku, nez se neco domnivat.
Jinak idealniho vysledku dosahnu, kdyz ji zapnu a jeste otevru okno :lol: proste otevreny okno je podle myho soudu nejlepsi odvetrani :lol:
Coz me opet trochu vede k domneni, ze neni vsechno novy/moderni tak uzasny, jak se to muze jevit. Uz jsem se parkrat presvedcila, ze neco, co jsem si koupila, protoze to „maji proste vsichni“, je docela kram a to moje stary slouzilo proste lip, resp. jsem se bez toho obesla uplne a v pohode :think:
Muj starej fritak byl lepsi nez novej, prekapavac na kafe byl praktictejsi, do novy trouby se mi nevejde pekac s krutou …atd atd :lol: a ted me rozladila digestor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
22.8.11 13:01

No, ale KAM by ty páry měla odtáhnout, když nemá odtah VEN? :-) Prostě ta voda se v tom kumulovat nemůže a musí nutně vyjít zase ven. Na druhou stranu od filtrace smradu jsou tam ty filtry, ale musí se poctivě pravidelně měnit (na což já u své s odtahem ven docela kašlu, protože to vysaje páru i se smradem).

Jinak souhlas s tím, že dneska spousta výrobků odchází pár dní po záruce, kdežto pračka i televize po babičce makaj furt bez nutnosti oprav, vysavač jsme teď měnili po patnácti letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
22.8.11 13:42

Jo to je fakt, s tou parou, no mne nevadi, jestli se mi vraci nejaka vycistena para zpatky, mne proste pripada, ze to vubec nejak nepomaha, ze tam ten „kour“ reps. para pri vareni ani neleze.
Filtry jsou novy, pan, co nam to tu montoval je prede mnou daval dovnitr, z origos obalu. Bydlime 4 mesice, pouzivam to obcas, to nemuze byt jeste zaneseny.
No nic, proste to neni asi podle myho gusta a ocekavani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
23.8.11 13:23

Muzu se jeste zeptat, jestli nekdo nevi, jak poznam, zda mam ten uhlikovy filtr ten „long life“ tzn. ze se da cistit v mycce a vymenit po 3 letech, nebo obycejny, tzn. po pul roce kupovat novy ?
Mluvim o tom vnitrku, tzn. filtru „charcoal“, ne o tom kovovem, co to zakryva a dava se bezne do mycky.
(koukala jsem hodne na netu, abych se o tom neco dozvedela, mela bych uz cistit). Obal od toho nemam, montaz byla nekdy pred rokem a pul, na filtru oznaceni nevidim, kdyz ho vytahnu.
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1