Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, máte někdo zkušenosti s paní doktorkou Mazánkovou, je to gynekoložka a ordinaci má mezi Pankráci a Budějovickou na P4.
Moc díky.
Ahoj,
shodou okolnosti je Dr. Mazankova svagrova me sestry ![]()
V tehotenstvi jsem k ni chodila a byla jsem s ni naprosto spokojena. Spokojene jsou i moje kamaradky, ktere jsem tam doporucila, takze protekci to nebylo
Ale upozornuji, ze se plati rocni poplatek, ktery ja ted nevim kolik je. Jana
Ahoj,
já k paní doktorce Mazánkové chodím a jsem moc spokojená. Jsem teď ve 33tt a péče je zatím super. Každou poradnu se mi věnuje opravdu minimálně 30 minut, vždy vysvětlí všechno, co dělá, proč to dělá, co vidí na ultrazvuku a stejně tak manželovi, který tam také chodí moc rád a pokaždé, když má čas. Vždycky se ptá, jak mi je, jestli něco nepotřebuju, člověk nemá strach se na něco zeptat. Dokáže dát i psychickou podporu. Minule jsem měla trochu depku, řekla, že bude mít o víkendu mobil u sebe, takže když se nebudu cítít dobře, můžu jí cinknout. Je to prostě pohodářka, to je asi ten správný výraz. Po objednání většinou nečekám, je fakt, že teď má čím dál tím víc pacientek, ale taky prodloužila ordinační hodiny. Dá se tam chodit i večer. Roční paušál je 1.000 Kč, za těhotenství je to 5.000 Kč. Což mi připadá docela dost a na začátku jsem se rozhodovala, jestli to zaplatím, ale nelituju. Jsou v tom i nějaké vitamíny a tak. Ještě k vybavení, mně se tam moc líbí, mají to tam útulný, moc si nepřipadám jako u doktora. V ordinaci má samozřejmě ultrazvuk, všechny odběry se také dělají na místě. Tak to je snad vyčerpávající.
Pa, Soňa
Soňo to by mě zajímalo co se platí v ročním paušálu a co za těhotenství. Kdybych nechtěla zaplatit, vezme mě? Stefinka
Diky za info, ale taky by mě zajímalo, co se stane, když nebudu chtít platit ten paušál. Protože jestliže bych tam chodila jednou za rok na preventivní prohlídku a platit 1000,– za rok, tzn. za prohlídku, je celkem dost. ![]()
Stefinko, musim se Evy (Dr. Mazankove) trochu zastat
protoze sice chce platit ten rocni pausal a pak za tehotenstvi (to je teda nove, to jsem nevedela
, ale to je dneska uz (aspon v Praze) temer pravidlem u vsech soukromych Dr. gynekologu, ale ona za to narozdil od vetsiny ostatnich opravdu poskytuje nadstandardni peci ve smyslu, ze ji muzes volat ve dne v noci, o vikendu, na jeji mobil, nikdy te neodbyde, nikdy necekas pokud jsi objednana, je ochotna prijit do ambulance, kdyz je neco akutniho i o vikendu, je schopna se domluvit, ze bude u porodu pokud by byl zajem apod. Ja jsem dlouho vahala jestli k ni zacit chodit v tehu, protoze preci jen jsem si rikala pribuzny lecit se nikdy nema (sama jsem totiz Dr.) pak jsem ale po zkusenostech s jinymi gynekology nakonec zasla za ni a fakt jsem byla rada, do poradny jsem se vylozene tesila, sestricky super, prijemne prostredi a jak uz psala Sona Eva mela vzdycky cas na vsechny moje tehustesky, nikdy nedala nejevo, ze ji uz zdrzuju apod a nakonec jsem ji s klidnym svedomimi doporucila vsem svym kamaradkam. Zatim mne vsechny dekovaly
Jana
Janat, že se to tak dělá přeci neznamená, že je to správné. Za to co platím pojišťovně si chci taky tu péči předplacenou vybrat, nebo je snad normální platit za jednu věc dvakrát? Kdybych chtěla něco nad, tak si to objednám a zaplatím. Zubařka mi taky dává vybrat jestli chci to co hradí pojišťovna nebo něco lepšího a já si spokojeně vyberu.
Platit roční paušál 1000 a jít na pojišťovnou hrazenou roční prohlídku … když jsem nemocná nebo těhotná zase je to všechno hrazeno z mého pojištění … tak proto se znovu ptám, jestli mi paní dr dá vybrat.
Stefinka
Stefinko, nezlob se na me, ale pojistovna ti fakt nehradi tveho Dr. na telefonu 24h 7 dni v tydnu, ani Dr. o vikendu. Dale ti taky hradi pri normanim tehu jenom 3× UZ atd. Tohle jsou veci, ktere ja chapu jako ten nadstandard za ktery ja bud jsem a nebo nejsem ja ochotna zaplatit. Pokud nechci za nej platit tak se spokojim se standardni peci hrazenou pojistovnou
Jana
Jeste dodam samozrejme pokud chce Dr. pausal a nenabizi za to nic navic nez, co hradi pojistovna, tak to samozrejme neni spravne, ja bych se stydela si o neco takoveho rikat a nechapu jak je mozny, ze to presto nekdo zaplati????
Jeste zpatky k te Mazankove, ona myslim ma i „standardni“ pacientky na pojistovnu. Jana
No Janat konečně, vždyť na to se celou dobu snažím doptat. Na to cos napsala úplně na konec. To odlišuje slušného dr od šupáka. Samozřejmě vím co je v běžné péči nasmlouvané s pojišťovnou zahrnuto. Dá se najít na netu.
Ještě tu byla debata nad dr Chlebečkem, který svou „starou“ pacientku v podstatě vyhodil, když nechtěla zaplatit těhotenský nadstandard.
Stefinka
Ahoj holky, teda nedá mi to, abych nezareagovala na toto téma.Já mám také soukromého gynekologa, je v pohotovosti 24 hod. denně (včetně víkendů),můžu zavolat kdykoliv, utz při obou těhotenství mi dělal pokaždé, při problémech se zkracováním čípku mi zavedl Meyerův pesar (to abych nemusela na zašití) a neplatím navíc ani korunu.Zkrátka je to lékař,který žije svou prací. Ahoj Ajka