Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky Maminky,
chtěla bych se zeptat zdali máte nějaká zkušenosti všeobecně s kočarkem X-lander
rozvazuji mezi XA 2010 a XT 2010.. je v tom sice nepatrny rozdil, ale zajimaly by nás jake koli reference na tento kočarek
děkuji mooooc ![]()
my měli xa ,ale dřívější model a nemůžu si stěžovat snad jen korbička pro mimi patří k těm menším -takže velký dítě v zimě bude asi problém .
My máme XA 2008, dokud jsme jezdili s korbičkou, neměla jsem výhrady, snad jen, že je dost malá, ale to mi přijde, že je problém většiny kočárků Měli jsme letní mimi, vešel se s fusakem až do února, ale byl drobnější, jinak by to asi nešlo.
Co se sporťáku týče, mně moc nevyhovuje. Polohování zad na dva pásky je moje noční můra, nedrží ty zadní sucháče, tak když to sklopím dolů, jsou tam všude díry a fouká tam… teďka už to je jedno, je teplo, ale jde o princip. Madlo vepředu se strašně blbě sundavá, jednou jsem si na tom oddělala nehet do masa (žádná manikůra ani gelový nehty nebo tak něco, úplně obyčejný krátký nehty
)… Ale možná mám smůlu na blbej kus, že to jde všecko tak ztuha
Jízdí vlastnosti jinak dobrý, přední otočný kolečka mi vyhovujou maximálně, trochu mi ještě vadí, že se nedá víc sklopit stříška dopředu… osobně bych ho podruhý nekoupila, ale vyloženě špatnej kočár to určitě není, jen jsem možná trochu hnidopich
Ale konkrétně na to polohování nás nadávalo v diskusi víc…
Mám úplně stejný problém, spíš si asi objednám xt, protože se mi víc líbí tříkolka. Kamarádka si teď koupila xa a strašně se jí líbí. Zatím má teda za 10 dní rodit, tak ještě nevím, jak to pak bude až v něm bude mít dítě
Korbička naopak byla větší než u jiného kočárku, který původně chtěla. Švagrová má x-run sporťák, ale starší a strašně si ho pochvaluje, ale mě vadilo, že když jsem ho vezla bez dítěte, tak se převažoval dozadu, jak je lehký, to ten xa, je mnohem těžší.
jj ty 3 kolky jsou fajn, sice rikaji ze nejsou stabilni ale tak zase jak ktere.. Ja jsem ještě uvazovala na Chicco kocarkem .. videla kjsou korbicku a je nadherne velka ..:) taky je to trikolka a ma dost dobre hodnoceni… tak uvidime
jeste mam porad tak nejak min 2 mesice ![]()
My jezdíme od srpna 2009n ve sporťáku X-lander X3 model 2008 a nemůžu si ho vynachválit. Super v každém terénu (hory sněhu, kořeny v lese atd.) žádný problém s rovnováhou jako to má kamarádka u tříkolky, ale to samozřejmě záleží, kde všude budeš jezdit. Super je taky oddělitelná část boudičky za hlavou, protože v těhlech tropických dnech by se tam kočka moje asi upekla. Za sebe můžu jen doporučit ![]()
Ahoj,
my máme x-pram(je to na štítku, jinak přesnou verzi nevím
)a mám na to stejný názor jako Kaďaska. jsem spokojená, projedeme jakýkoliv terén. Jezdíme do často do lesa. Ve městě se díky otočným kolečkům otočím na „pětníku“.Boudičká odklopná, takže ve vedrech ventilujeme a nastavíme jak je zrovna sluníčko. A máme čtyřkolku, slyšela jsem že 3kolka je nestabilní a kamarádka mi to potvrdila, že se jí kočárek málem převrhl v tramvaji, ale zvládla to.
Kač
kac, tak to máš asi XA, to je 4 kolka s otočnými koly vpředu. Xpram je korbička ![]()
chicco nedoporučuju, asi myslíš S3, po nějaké době dost vrže, kola nejsou tak dobrá jako u Xlander, nejsou to klasické nafukovačky.. nemá polohovací nohy, ..
z Xlanderů mám nejradši X3, přijde mi nebytelnější a nejlépe stavěný kočár..
XT měla kamarádka a po 1/2 rce se jí rozpáral.. ![]()
s XA jsem měla tu čest, a nevím, ale kousaly se mi kola.. a vibrovaly…
o X1 ani nemluvím, teď už ani nejsou, byly to nejhorší modely.
XQ a XV nejsou do terénu, mají přední kola plastová..
ještě je Xrun, to je kočár na sport, taky může mít korbu a autosedačku, má hodně zkosená zadní kola a fixní přední kolo.. a ruční brzdu.. je fakt stavěný na běh a inline brusle..
jinak zimní dítko je v pohodě. na listopadčátko jsem měla Dreami Quinny, stejně malá jako Xlander a v pohodě. my teda do 5m, ale vešel by se do 6m určitě, možná dýl, páč bylo teplo, jenže on byl na 4 a musel do porťáku.. už to bylo nebezpečné..
(horší je to u pozdně letních dítek - ty dva měsíce máš do TP? nebo do výběru? ![]()
Ahojky Nataško, děkuji za vyjadřeni ke kočarku x-lander a S3,, dost nam to pomohlo pri prihlizeni na tyto typy kocarku.. 2 měsice mam do TP ![]()
Uz mas asi vybrano
Ale ja jsem s nim maximalne spokojena, mam XA 2008. I s hlubokou korbou i se sportakem.
Ahoj holky. Koupila jsem si teď XT sporťáček. Jsem z něj moc nadšená, ale ještě jsem se s ním moc nenaučila. Třeba se skládáním do auta, je celkem težký, takže jsem vždy vyřízená, ještě než ho tam dám a moc se nevejde, takže musím sundavat kolečka a úplně sklopit rukojeť. S polohováním to docela jde až na to, že to nejde úplně do sedu. A ještě jsem se chtěla někoho zeptat, jak je to s nánožníkem? Připíná se někam ke kočárku nebo ho tam jen tak nasadím? Je mi to divné, u předešlýho kočárku jsem ho připnula cvokama ke korbičce a to bylo super, protože mi neklouzal dolů.. Ale jízdní vlastnosti ma dobré, stabilní je hodně.