Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, nevim si vubec rady už jsem prošla strašně moc stránek a nevím jaký kočarek si mám vybrat chci aby byl kvalitní měl 4 velké kolečka pevnou korbu aby se dal složit jako sportak a chtěla bych aby se dala připnout autosedačka je toho asi moc že?Takový kočarek asi ani neexistuje ale pokud o nějakém takovém víte prosím poradtě mi děkuji.
http://www.babypark.cz/…der-standard?…
Už bych jiný nechtěla! ![]()
(Teda teď čekáme druhé mimčo, takže jsme přikoupili tandemový, ale to se t netýká
)
Přeji dobrý výběr!!!
takový určitě existuje!
4 kola mají být pevná, neotočná? (s kočárkem se pak hůře jezdí.. ale někdo to chce..) mají být nafukovací?
pevná korba - záleží na velikosti? kombinované kočárky mají často v poslední době korbičky malé, s délkou kolem 74cm..
má být houpací? nebo uplně pevný?
všechny sporťáky se dají skládat ![]()
co je to kvalitní? znamená to „značka“ - i když i tohle je pro každého jiné.. pro někoho Xlander je a pro jiného není značka..
autsedačka - tady doporučuju pozor, nevybírat kočár podle možnosti přicvaknout JAKOUKOLIV sedačku, ale hlavně BEZPEČNOU! nacvakávání nestojí za to vozit dítě v nějaké skořápce. protože pozor, zdaleka ne všechno co se prodává je bezpečné při testech nárazů, tzv. homologace dle eu normy je jen materiálová,..
a poslední dotaz - jka velkou investicí kočár má být - cenový strop..
vidím, že mám je mraky dotazů a žádnou odpověď, ale ta přijde, .. ![]()
Moc děkuju že jste mi napsala.Chtěla jsem korbu větší protože miminko čekám v listopadu bude zima tak mi bylo řečeno že je to lepší.Nechám si poradit dívala jsem se na kočárky se zenačkou Xlander vzhledově se mi líbí s těma kolečkama mate pravdu to mě vubec nenapadlo že se bude spatně jezdit ale ted dělaji ty kolečka ve předu strasně maličké a v zimě se d tím asi bude jezdit špatně.Chtěla jsem kočárek okolo 8000,–Kč.
tak ted jsi dopsala cenu, hmmmm, takze levny, tak o kvalitnim a levnem opravdu nevim ![]()
Koukám na tu strasnku co jste poslala jsou tam fakt pěkné kočárky líbí se mi že jsou kombinované
my máme kočárek Graco a jsme spokojeni, jak cenově, tak i kvalitou
Doporučuju Mutsy. Mám sice 4rider, ten má výhodu v tom, že má otočná přední kolečka, ale zase nemá všechna kolečka velká. Urban má všechna kolečka stejně velká a natáčecí zadní nápravu. S adaptéry na kočár pasuje Maxi Cosi Cabriofix. Moje kritérium bylo právě, aby mi na kočár pasovala tato autosedačka.
http://www.kocarky-textil.cz/…kocarek-111/
http://www.kocarky-textil.cz/…y-kocarek-4/
Ahoj, tak tady pár tipů. X-lander nemá ty přední kolečka nijak malá, vůbec ten nový teď co jsem viděla je má až až velká, takže na zimu bych se nebála vůbec, navíc jdou zaaretovat, takže ta přední otočná bys ocenila, navíc pak s autosedačkou někde v obchodě. Jde o to, kde bydlíš, tzn do jakého terénu budeš jezdit. Pokud jsi z vesnice nebo budeš jezdit po vesnickém terénu, je pak lepší zvolit bytelnější kočárek, možná snad i se všema čtyřma pevnýma kolama, pokud jsi městská, tak bych tu zimu až tak strašně neřešila, města si sníh většinou sklízejí. Většinou teda ![]()
Já sama jsem měla doma pár kočárků, takže jsem jich taky pár vyzkoušela
x.any,
ty kola když budou nafukovací a budou otočné, bude se s kočárkem lépe jezdit..
bohužel, pokud jde o cenu, tam jsem dost mimo, pokud se má jednat o kočárek nový.. a kvalitní..
kombinace jako mutsy, easywalker (zde předpokládám byl myšlen quatro, neboť zakladatelka chce 4 kolku) a i ten xlander stojí o hodně více.. ![]()
Xlander dělá klasickou 4kolku, na kterou jsou reference velmi dobré, ma obrovský koš, uveze hodně.. a cenově by se dalo, snad nějak vlézl..
http://www.detskezbozi.com/…x3-2009.html sporťák za 5,5tis, k tomu za 2500 Maxi cosi city (prosím nebrat Xcar, nebyl v testech!! ) to jsme pravda na 8tis. korbička by se dala určitě koupit z bazaru, po jednom dítku, budou levnější, miminko s tím nic neudělá.. jo, pravda, ještě adaptéry na autosedačku, to jsou 400,–
na té autosedačce bych určitě nešetřila!!!!! nestojí to za to! navíc je cenový rozdíl jen 500,–
byl by to kvalitní, určitě dobrý kočárek, za rozumný peníz.. levněji to bohužel neumím.. leda nějakou sadu, natrefit na výhodnější nabídku.. nevím..
pak samozřejmě jsou další varianty, jako třeba dorjan danny sport
reference jsou příznivé. nicméně, prostě ta autosedačka mě dráždí ![]()
jakmile nejde na kočráek nacvaknout nějaká bezpečná kvalitní testovaná, nepovažuju to za kočárek vhodný pro jízdu s autosedačkou. a z celého srdce před tím varuju. pak lepší oželet to nacvaknutí.. nebo dokoupit golfky, které jdou s autosedačkou a používat ty, pak je stejěn použiješ ..
dítě už chce jít ven, tak zase večer ![]()
A co říkate na http://www.batolatko.cz/…edackou.html?… Značka Firkon je i dobra cena.i když je o 1000 výs než jsem chtěla ale je tam zase vsechno už
kočárek hezký, reference dobré, korbička je větší, ale ta autosedačka…
to že píšou testovaná je uplně jedno. homologované podle té EC normy jsou všechny..
doporučuju se podívat tady do té tabulky
tady ještě testy 2003-2006 (testovalo se ale trochu jinak)
všechno co má zelený křížek je ok.
co tam není, nikdo neví, jak se u nárazu bude chovat.a fakt to nestojí za tu možnost nacvaknutí.. to je jen pro naše pohodlí. bezpečná autosedačka je pro život a zdraví..
při tom, co čeho se všeho EU motá a kde reguluje, mě opravdu hodně štve, že tzv. evropská norma na homologaci autosedaček je na nic. a že se na trhu prodává cosi, co se tváří testovaně a není.
ADAC je německý automotoklub, jehož testy jsou obecně nejdůvěryhodnější..
Natašo, a co říkáš/ říkáte na Gesslein? Sice nesplňuje cenové možnosti zadavetelky, ale zajímá mě tvůj/váš názor ![]()
Podle mě je fajn, sama ho mám, zatím hlásím samá pozitiva, i když ta cena mě štvala, hoooodně jsem to zvažovala, nakonec to rozštíp manžel a hlavně fakt, že se nám podvozek modelu F6 vejde do auta, což se podvozek od Patrona Bohemia, který se líbil mně(hlavně cenově), bohužel nevešel. Nebo bohudík? Co myslíš/myslíte? Možná by zadavatelce vyhovoval ten…?
Doufám, že jsem nepsala ty věty moc šrobovitě…muj blbej zvyk… ![]()
kolozubka píše:
Doporučuju Mutsy. Mám sice 4rider, ten má výhodu v tom, že má otočná přední kolečka, ale zase nemá všechna kolečka velká. Urban má všechna kolečka stejně velká a natáčecí zadní nápravu. S adaptéry na kočár pasuje Maxi Cosi Cabriofix. Moje kritérium bylo právě, aby mi na kočár pasovala tato autosedačka.
Kolozubko, taky jsem navrhovala MUTSY (hned v prvním příspěvku) protože ten má opravdu vše - včetně sporťáku po i proti směru, autosedačku MaxiCosi atd… ALE! Zakladatelka potom připsala, kolik chce investovat, takže na MUTSY asi nedojde ![]()
Nevím, ale mám pocit, že za tak málo peněz se moc muziky nenadělá ![]()