Reflux bez zvracení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1357
8.3.10 22:25

REFLUX

Ahojky. Chtěla bych se zeptat, zda některé vaše miminko mělo reflux aniž by zvracelo? A jak se to projevovalo a jaká byla následná léčba? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
8.3.10 22:27

jani a jak se to projevuje kdyz nezvraci?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.3.10 22:34

Mates teda blil, ale po nejake odbe, asi jak se zacal ten sval v jicnu ci kde, trochu zpevnovat, tak obcas neblil, ale desne po jidle jecel, jak kdybych ho pichala vidlickou, takze jsem predpokladala, ze se mu to vraci a pali ho to.
Popsala jsem to dr a ta souhlasila, ze to asi bude ono. Predepsala lek, ale kdybys me zabila, tak si nevzpomenu na nazev. Zamezuje to nadmernemu tvoreni zludecnich stav. Musela jsem sehnat kapsle, maji to i v jine forme, ale v kapslich jsou pidi kulicky a musela jsem kapsli vysypat, kulicky spocitat a rozdelit myslim na 3 casti :roll:
Dostal to asi 2× a pak uz to nejak zacalo samo prechazet. Ten lek je myslim dost rozsireny, takze kdyz dr reknes, urcite bude vedet.
Predpokladam, ze svislou polohu po jidle a vsechna tato opatreni dodrzujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.3.10 22:39

Naše malá měla diagnostikovanej reflux, byla jsem s ní na UTZ. Podle mě děti, které mají reflux, tak zvracej. Nemusí po každém jídle, ale to mlíko v sobě neudrží, jelikož není vyvinutá záklopka mezi žaludkem a jícnem. Záleží i na tom, jak dítě držíš, mělo by být stále ve vzpřímené poloze.
Ten lék se asi jmenoval Zantac, naše ho měla taky a hodně jí to pomohlo, není to lék na zvracení, ale na pálení žáhy. Oni ti děti hodně pláčou, protože je pálí žáha. Většinou kolem 6.měsíce při zavedení pevné stravy to samo odezní. Naše už nezvrací skoro vůbec, někdy trošku ublinkne, ale většinou, když je hned po jídle na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.3.10 22:42

Ja myslim, ze zvracet nemusi, staci, ze ty stavy trochu vylitnou ze zaludku a poleptaji sliznici.

Zantac to myslim nebyl, ten nazev byl delsi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
8.3.10 22:48

No, krmíme jí v sedě, říháme přes rameno, ale dáváme jí čas na uklidnění žaludku než jí dáme třeba spinkat a postýlku má vypodloženou. Nám moc neblinká ( tak třeba 1× za dva dny, ale to spíš když s ní tatínek nějak po jídle manipuluje). Ale když jí krmíme, tak si párkrát cucne a začne ječet až je rudá a tečou jí slzičky a když už se hlady fakt nejí, tak ječí po tom jídle a opšt slzy. SDoktorka na nic nepřišla, ale já se dneska náhodou dočetla, že taková miminka i špatně přibívají ( prostě je bolí polikání ) a to přibívání a pláč během a po jídle je náš případ. :zed: Jsme hotoví, kvůli těmto problémům i měním doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.3.10 22:54

Aha, tak to nas pripad nebyl, Mates pribyval jak dabel, kilo mesicne, jen to fiklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.3.10 22:57

Může to být reflux v mírné formě, proto možná malá tak nezvrací. Naše blindila hodně, lítalo to s ní až na zem, tu záklopku tam neměla vůbec.
Ptala ses doktorky na ten feflux?? Může vás poslat na vyšetření, je to bezbolestné.
Tak ještě měla malá Motilium, ale my žijeme v IT, tak je možné, že tady jsou ty léky jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.3.10 22:58

Naše taky nepřibírala, protože vše co snědla vyhodila. A řvávala hrozně, první 2měsíce spávala jen po 20minutách a to na rukou ve svislé poloze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
8.3.10 23:07

Já nevím, ta naše řve jen během jídla a to třeba i 10× a pak i po jídle, ale dá se utěšit, ale je pravda, že ji utěšuji ve svislé poloze, tak se jí asi rychleji uleví. No a jak málo papá, neboť se asi už bojí bolesti, tak samo málo přibírá, že. Doktorka je pí.., která si myslí, že jí nekrmím vůbec, neustále mě zkouší jak malé ředím mlíko a nutí mě, že malá musí papat častěji (jí 5× denně), ale už mi neporadí, jak to do ní dostat. O tom, že by to mohl být reflux, jsem se dočetla až dneska večer a s tou pí..u doktorkou už to rozebírat nehodlám. Ve středu jdeme k nové paní doktorce a ta nám už určitě pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
9.3.10 07:01

Nečetla jsem všechny odpovědi.Naše malá měla reflux,zvracela.

Někde jsem četla,že může být reflux i bez zvracení,mléko nevyjde ven ale do dýchacích cest a způsobí např.zápal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
9.3.10 07:30

Nejsem odborník, ale žila jsem v domnění, že reflux nedělá problém PŘI samotném jídle, ale až chvíli PO něm, jak se to vrací zpátky a způsobuje zvracení nebo jen „navalování“ a pálení žáhy… Pokud pláče už při krmení a odmítá se napít, nemohl by být problém někde jinde? Proč zrovna reflux?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
9.3.10 08:38

:-D Štěpa má silný reflux, zvrací ještě te'd v 9 měsících. Prvního půl roku to byl vůbec horor, neudržel v sobě skoro nic. bylo jedno, jestli je po jídle pět minut, nebo dvě hodiny, prostě zvracel pořád. Te'd už je to lepší, ale nemůže se třeba tak hodinu na příkrm napít, jak se to naředí, jde to ven. On teda taky nebrečel při jídle, ale až po. Připadalo mi, že mu naopak to jídlo dělá dobře. Taky málo přibýval, ale to se už taky zlepšilo.
S tím brekem mě ještě napadá, že jestli je na UM, tak jí nemusí chutnat, nebo jí nevyhovuje lahvička a pokud je na MM, tak třeba nemusí vyhovovat poloha při kojení, s tím jsme taky bojovali(ale nemyslím, že by to bylo refluxem,spíš je malej takovej náročnější :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.3.10 08:50

Náš starší taky hodně blinkal až do svýho 10 měsíce - a to od půl roku sám seděl a chodil kolem nábytku (takže byl hodně svisle). Přibýval krásně, ale uprostřed kojení ječíval - právě proto, že se mu šťávy vracely do krku. Naše doktorka s tím nechtěla nic dělat, když jsem si pak vydupala žádanku na vyšetření, přestal blindit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
9.3.10 08:51

Tak já nevím,zajdeme k doktorce a ta na to přijde. Ona má jako i jiný symptomy toho refluxu ( kašel při jídle, chrčení po jídle). Holky, chytám se každé známé diagnózy. Flaškou ani savičkou to asi nebude, zkoušeli jsme i jiné tvary a materiály (ten žlutej kaučuk nebo co to je) a i jiný mlíko, ale taky nic. Vlastně mi nechce ani pít, taky po pár doušcích pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí