Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
A chroptí tak při námaze nebo i v klidu nebo více po jídel? Mě se zdá, že syn někdy chrčí po jídle jako by mu tam to jídlo někde uvízlo. Jinak je mi líto, že máte syna opět nemocného
zakl.
Trvale mi pripada jak kdyby dychal jako ze ma neustale rymu, v noci ale dycha ciste, nechrape. Ma propadly hrudnik, kdyz ma zachvaty kasle, tak by se mu do hrudniku vesla moje pest, to vim, ze je zle a rozdychavam ho.
Jinak Helicid - ucinky jsem videla snad uz druhy den, ale kombinujeme i s tim sirupem Gastrotuss.
V nemocnici mi rekli, ze u takhle malych deti se neda astma diagnostikovat. Ze pro tuto diagnozu musi byt splneno nekolik bodu a v tomto veku nejdlou vsechny zjistit. Ale prd tomu rozumim, to mohla rict jedna doktorka (v tomto pripade alergolozka) a jini mohou tvrdit neco jineho. Kamaradky v mem okoli maji rocni „astmatiky“…
@Hlafka Takže spíš jakoby tak chroptí přes nos jo? Jakoby zahleněně? Snad nevadí, že se tak ptám. Prcek spíš tak hlasitě dýchá a sem tam se mu propadá ta jamka na krku. A jaké měly ty děti od kamarádek co mají „astma“ příznaky? Bavila ses o tom s kamarádkama? Moc díky
@Anonymní píše:
@Hlafka Takže spíš jakoby tak chroptí přes nos jo? Jakoby zahleněně? Snad nevadí, že se tak ptám. Prcek spíš tak hlasitě dýchá a sem tam se mu propadá ta jamka na krku. A jaké měly ty děti od kamarádek co mají „astma“ příznaky? Bavila ses o tom s kamarádkama? Moc díky
Divne dycha od narozeni. Behem ruznych nachlazeni absolvoval rtg plic, utz srdce apod. Vse ok, tak to neresim. Mozna mandle, ale to by zase chrapal, tak nevim. Nekdy chropti min, nekdy vic, nekdy vubec. Nepripada mi ze se to zhorsuje pri namaze, je to tak nejak konstantni.
U kamaradek deti - no nemluvila jsem s nimi o tom detailne, ale casta dusnost, takze maji inhalatory a strikaji cca 2× denne po dobu 1-2let, kazda to ma jinak. Kamaradek deti navic testy na alergo (obe deti silna alergie na kocku). Taky mame inhalator, ale pouzivat mame jen pri kasli (uz poznam kdy je to nutne).
Ozivuji diskuzi - jinou jsem na toto tema bohužel nenašla.
Syn 10 měsíců, cca pred 14ti dny lékař na ORL diagnostikoval reflux. Šli jsme tam prace kvuli zhorsenemu dýchání v noci. Rikal, ze to k tomu patři, ze se mu vraci ty stavy zpátky a to způsobuje respirační obtíže. Probíha to tak, ze treba hodinu vklidu spinka a pak hodinu funi, někdy záchraně, dýchá zrychlene, někdy i nepravidelně - vypada to teda hrozne a stale mne to strasne znervózňuje, ale prý je to normalni
ma to jen někdy a nedokážu určit zatim kdy a proc, nebo co to spoušti. Dávám mu najíst 2 hodiny predtim, nez jde spat + antirefluxni opatření a někdy se mu to proste děje stejne. Nemáte někdo takovou zkusenost? Je možné, ze i kdyz jde spat 2 h po jídle, muze se mu neco vracet, neco ho dráždit k tomu, aby blbe dychal??? Dekuju moc za odpovědi ![]()