Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já beru Helides, 2× denně 40 mg. Ale pomáhá to hlavně spíš jen na pálení žáhy. Pořád doufám, že to konečně zabere naplno, na všechny projevy. Je ale možné, že ty ostatní projevy jsou z něčeho jiného.
Existuji i jine leky, jakoby novejsi. Tim ovsem nerikam, ze lecba je spatna. Je asi dulezite dodrzovat i rezimova opatreni, male porce, nedrazdive jidlo, pit nesycene napoje.
Dulezita je take dieta. Nejist nebo dost omezit kafe, cokoladu, cerstve pecivo, kysele, palive, papriku, cesnek, cibuli, smazene, jist spat aspon dve hodiny od jidla… beru na lacno prasky od obvodaka. Ale ja mam asi uz horsi stadium, dost jsem kaslala a bolelo me v krku.
@Anonymní píše:
Ahoj, trpím na reflux jícnu a užívám Helicid. Nepomáhá. Bohužel mne trápí časté ´´říhání´´´. Pokud s ním máte zkušenost, co vám pomohlo? díky
Helicid je dobrý lék, ale sám o sobě nepomůže, dobré je brát ho nalačno - půl hodiny před jídlem
Musíš najet i na dietu - vynechat kávu, alkohol, cigarety, čokoládu, čerstvé pečivo, smažená jídla, ostrá a kořeněná jídla, česnek, cibuli atd..nejíst velké porce naráz, nelehat si těsně po jídle ale až za dvě hodiny, nejíst horké nepít horké..
pokud Helicid s dietou nezabere pak přidat další lék - například Itoprid - prokinetikum, ale to je na lékaři…
@korcilka Ahoj,prosím, jak si to řešila v těhotenství? Já beru již několik let na reflux 1 tabletu na lačno Opmeprazol. Brát se údajně v těhotenství může, ale doktorka mi řekla, že by ho nebrala. Nicméně každý den trpím, pálí mě žáha snad ze všeho a to fakt nejím kořeněné, tučné…Bojím se, že to bez léku dlouho nevydržím a nechtěla bych ublížit miminku…Jedlá soda atd mi pomůžou jen na chvilku…jsem z toho nešťastná ![]()
@Anryl píše:
@korcilka Ahoj,prosím, jak si to řešila v těhotenství? Já beru již několik let na reflux 1 tabletu na lačno Opmeprazol. Brát se údajně v těhotenství může, ale doktorka mi řekla, že by ho nebrala. Nicméně každý den trpím, pálí mě žáha snad ze všeho a to fakt nejím kořeněné, tučné…Bojím se, že to bez léku dlouho nevydržím a nechtěla bych ublížit miminku…Jedlá soda atd mi pomůžou jen na chvilku…jsem z toho nešťastná
mě paradoxně zabral citron.. prostě voda s citronem - zkus
Užíval někdo z vás celé těhotenství Omeprazol??? Trapím se neskutečně, ale nechci uškodit mimi, ale takhle se bojím, že uškodím i sobě ![]()
@Anryl píše:
Užíval někdo z vás celé těhotenství Omeprazol??? Trapím se neskutečně, ale nechci uškodit mimi, ale takhle se bojím, že uškodím i sobě
Omeprazol v pohodě můžeš - není tam žádná kontraindikace.. když vyjedeš v googlu omeprazol a těhotenství tak ve všech poradnách to lékaři radí
@jdukolem byla bych za to šťastná, týden bez něj a jsem úplně psychicky v háji z té bolesti a pálení
do toho jsem 3 dny na 12h směně sama v práci. Doktorka mě právě zděsila tím, že řekla, že by ho nebrala. Vyzkouším aspoň obden a uvidíme…chci mít zdravé miminko, tak se bojím ![]()
@Anryl píše:
@jdukolem byla bych za to šťastná, týden bez něj a jsem úplně psychicky v háji z té bolesti a pálenído toho jsem 3 dny na 12h směně sama v práci. Doktorka mě právě zděsila tím, že řekla, že by ho nebrala. Vyzkouším aspoň obden a uvidíme…chci mít zdravé miminko, tak se bojím
zade do googlu omeprazol v těhotenství v těch poradnách je toho kupa, že se to může ![]()
ta doktorka co ti řekla, že by ho nebrala byla gyndařka? Předpokládám, že máš svého gastroenterologa co ten na to?
@jdukolem no řekla mi to obvodní, gastroenterologa nemám, až mi to příjde divné, že to semnou nijak doktorka neřešila, že by mě někam poslala, jen beru ten omeprazol. Pokud vše dopadne dobře (což doufám), tak to pak okamžitě začnu řešit…teď jako těhu toho moc nezmůžu. Děkuji moc za rady, jsem aspoň trošku klidnější!
@Anryl píše:
@jdukolem no řekla mi to obvodní, gastroenterologa nemám, až mi to příjde divné, že to semnou nijak doktorka neřešila, že by mě někam poslala, jen beru ten omeprazol. Pokud vše dopadne dobře (což doufám), tak to pak okamžitě začnu řešit…teď jako těhu toho moc nezmůžu. Děkuji moc za rady, jsem aspoň trošku klidnější!
na gastoenterologii se můžeš objednat i sama.. rozhodně bych to udělala!
Tohle téma mi není cizí, 7 měsící jsem se v noci probouzela nemohla spát často jsem zvracela, až jsem jedno ráno zvracela krev, na pohotovosti mi museli udělat gastro a zjistili, že už mám akutní zánět jícnu + reflux.. U mě se to projevovalo říhaním, neschopnost se najíst aniž by mi bylo špatně, říhaní..
Brala jsem helicid ten mi nepomahal ( je snad jen proti bolesti ) potom controlol s kinitem na traveni 3× denne.. übehly tri mesice a me bylo stále spatne, proto jsem se rozhodla si pomoci aspoň trosku sama, hledala jsem informace, zmenila jsem jídelníček uplne na maximum.. Dulezite je nejist nic co prekyseluje ( cukr, rajčata hlavne) špatně mi dělalo i avokado, cibule a česnek. začala jsem spát na dvou polštářích, abych se štávy večer nevracely.
Na internetu jsem si objednala ALFALFA: Vojtěška bio prášek, Aloe Vera 100% štáva, New Organic Curcumin Extra 2016 proti zanetum, navedly me na to zajimave clanky na mynatureproduct.com . Během 14 dnu se mi hodne ulevilo, prestalo me bolet i na hrudi.. za další 2 mesice jsem byla na kon trolnim gastru a bez nalezu.. vojtesku piju rano ještě do ted protože se bojim prekyselovani s jícnem to totiž nebyla zadna sranda opravdu to bylo nekdy k nevydrzeni kdo zna tak vi o cem mluvim
Jo ještě bych zapomněla nejhorsi byla kava tu jsem musela uplne vynechat, a nepiju ji do dnes ten jícen se totiž rad vraci a kava to muze vyvoval mi řekl muj doktor a hlavne to vyvovala všechno co prekyseluje proto je pry dobře ze rano piju vojtesku proti prekyselovani, protože ty leky jako helicid by se nemely brat celozivotne a uz vůbec ne když je clovek tehotny, zatezovat si zbytec ne jatra.
Ahoj, trpím na reflux jícnu a užívám Helicid. Nepomáhá. Bohužel mne trápí časté ´´říhání´´´. Pokud s ním máte zkušenost, co vám pomohlo? díky