Bodnutí včelou - bolest kloubů

965
11.7.16 21:24

Bodnutí včelou - bolest kloubů

Zdravím, ráno mě bodla pravděpodobně včela mezi palec a ukazováček na noze, skvělé místo, bolelo to děsně. Manžel mi vytáhl žihadlo, potřela jsem místo fenistil gelem, spolkla tabletku fenistilu, co mi vnutil. Podotýkám, že alergická na bodnutí jsem nikdy nebyla, vosa/včela mě bodne tak jednou za dva roky.

Přes den jsem se cítila trochu malátně, což jsem přičítala tabletce. Kvečeru mě začaly dost bolet klouby, v podstatě mě bolí „celý člověk“ a jsem ničeho neschopná. Mám teplotu kolem 38 stupňů. Otok na prstech mi přijde celkem v normě podle předchozích bodnutí. Dotaz zní: je nutné to řešit doktorem nebo to ustoupí samo a je to jen zvýšená reakce na bodnutí? Nemám s tímto žádné zkušenosti a moc se mi nechce být za hypochondra :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1528
11.7.16 21:25

Mívám to stejně. Otok kloubu a bolí to jako čert. Ustoupí mi to samo, ale je to nepříjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.7.16 21:34
@Poustevnice píše:
Mívám to stejně. Otok kloubu a bolí to jako čert. Ustoupí mi to samo, ale je to nepříjemné…

Díky za reakci, musím přiznat, že to se mnou slušně cvičí. Budu tedy toužebně čekat, až to zmizí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.7.16 23:25

To mě zajímá! Mám úplně čerstvý zážitek z bodnutí vosou (vím, že ho nesnáším úplně dobře, mívám silné reakce na bodnutí všelijakou havětí). Nastoupil mírný otok, svědění, vzápětí ale teplota (taky 38), zimnice a hlavně bolesti všech svalů a kloubů po těle, ale jako prase. To nešlo ani zaspat. Lížu se z toho několikátý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
12.7.16 06:48

@Len-til-kah Ha, zimnice přišla v noci. Bylo to výživný. Nějak se mi ovšem dost zhoršil ten otok, nechápu, fenistil gel nepomáhá, nasadila jsem osvědčenou léčbu na všechna kousnutí - slivovici ve formě obkladu - a čekám, co bude. Říkáš několik dní? To si užiju. Co to s tím hmyzem je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
12.7.16 07:06

@Annci nečekala bych na nic. Chováme včely a toto je průběh alergické reakce a fenistil na to těžko zabere. Manžel takto jednou skončil také u dr. dostal několik žihadel když u včel byl-došel domů a začalo mu být divně-horko, vše ho svědilo, zrychlený tep-doktorka mu řekla že mohl proběhnout nějaký postřik v oklí, proto pak může být reakce silnější, nikdy dřív to totiž neměl.
Takže doporučuji jít k dr. Měl by vám dát léky i pro použití pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.22 10:25

Chtěla bych se zeptat před týdnem mě štípla vosa do stehna od té doby mam nateklý kotník je už to tydenje to možné děkuji za odpověď Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí