Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, chtela jsem se zeptat jestli nemate nedko zkusenost s lecbou relfuxu ( VUR ) endoskopicky pomoci preparatu Deflux. Mam peti mesicniho chlapecka s vorzenym refluxem v mocovem ustroji. Mame za sobou odstaraneni chlopne, ale nepomohlo to, tak nas ceka dalsi endoskopie.
Diky P.
Ahoj,
nevím jestli máme ten samý problém, ale předpokládám že ano. Můj syn má od narození oboustranný reflux. Prodělal dva záněty ledvin, po prvním jsme dostali zajišťovací léčbu Unasyn, nepomohl a doslat zánět znovu. Po druhém zánětu jsme jako zajišťovací léčbu dostali Zinnat, od té doby je to v klidu. Na urologickém rentgenu v sedmi měsících měl ještě oba refluxy na druhém stupni, na další rentgen jdeme v roce. Žádná léčba u nás neprobíhá (kromě těch zajišťovacích antibiotik), lékaři očekávají, že s růstem dítěte by se cca kolem roku věku měly refluxy uzavřít. Pokud ne, až potom by se začalo s léčbou, popřípadě operativní léčbou.
Binisi
Ahoj,
reflux máme také, ale zkušenosti s tímto neee. V půl roce nám zjistili reflux 3 stupně- první zánět ledvin. Všechna možná antibiotika, zajišťovací léčba Sumetrolim. Po roce další zánět. Abslovován rentgen ledvin, cystoskopie, cystografie. Dneska jsou Barušce 4 roky a 4 měsíce, je po druhém zánětu ledvin během měsíce. Čekají nás další vyšetření, samozřejmě zajišťovací léčba. Také nám tvrdí, že se ten reflux časem sprví, ale nikdi nedokáže říci, že s tímto skončí i záněty ledvin. Ono se to toiž vzájemně nepodmiňujě.
Přeji Vám pevné nervy a mrňouskům brzké uzdravení.
Hamina
Ahoj,
jakto že se to nepodmiňuje, já myslela že zánět ledvin vznikne tím, že se dostane (kvůli refluxu) infikovaná moč zpět do ledvin. Nebo tomu rozumím špatně??
Binisi
Ahoj,
to jsem si myslela také, ale bylo mi vysvětleno, že jsou děti které mají reflux 4 stupně a v životě neměly zánět ledvin a stačí jim zajišťovací léčba. A jsou děti, které žádný reflux nemají a mají záněty pořád. Záleží to i na imunitě dětí. No a naše Bára to má teda nakombinované.
Hamina
Ahoj,
a co berete jako zajišťovací léčbu a jak na to malá reaguje. My bereme Zinnat a máme dost problémy s moučnivkou a afty.
Binisi
Ahoj,
braly jsem Sumetrolim. Teď po dvou zánětech během měsíce měla Zinnat, pak gentamicin injekčně a teď jsme na zajišťovací a máme Furantoin. Vedlejší problémy nemáme. Akorát na ten sumetrolim jsou ty bakterie už rezistentní. Jediný problém je, že už to Barunka nechce vůbec jíst. Teď jsme navíc dostaly uro-vaxom, to je na podporu imunity moč. cesta a baštíme brusinky. Ty prý také pomáhají.
Jak jste staří? A kdy Vám na to přišli?
Ahoj Hamina
Ahoj
Malá prodělala zánět ledvin v 9-ti měsících, protože má vrozený zvětšený kanálek na ledvině. Léčili jí Sumedrolinem a potom brala 6týdnů Zinnat. Budou jí tři roky a zánět od té doby neměla, reflux taky nemá.
Začali jsme prevencí, nesedět na zemi, kořenit jen bez glutamátu sodného, pijeme hodně, zvláště obyčejnou vodu minerálky výjmečně a koupili jsme homeopatikum na močové cesty Berbers 9CH. Dávají se celý měsíc jednu kuličku, a to celý listopad, protože jsou děti v tomto měsíci nejnáchylnější.
Doktorka mi řekla, že u malých dětí bohužel nejde zjistit zánět močáku na začátku, protože ony si neřeknou. Prostě příjdou teploty a je vymalováno. Takže jen čekat až vyrostou, potom se to možná vylečí samo, jak děti rostou.
Diky, koukam ze na tom jsme jeste dobre. Nam zjistili reflux uz ve 3 tydnu, ja jsem byla sledovana v tehotenstvi, protoze chlapeckovi zjistili rozsirene panvicky uz u me v brisku.
Byli jsme v nemocnici na odstraneni chlopne, ale to zrejme nepomohlo.Chlapecek je dal na Sumetrolimu, zanet nikdy nemel a to ma reflux 4 stupne. Byla nam prave doporucena lecba pomoci peparatu Deflux, ktery je podavan pouze na urologicke klinice v Praze, jinde ho nemaji. Tak az to bude za nami urcite dam vedet.
Drzte se a prejeme hodne zdravi
Ahoj,
o tom Defluxu jsem četla na netu, vypadá to zajímavě.
My jsme dostali zánět ledvin ve třech týdnech, z čeho lékaři usoudili na reflux, takže zajišťovací unasyn, ve třech měsících jsme měli jít na rentgen ale pár dní před tím jsme dostali druhý zánět, po něm tedy zajišťovací zinnat, v půl roce nám udělali ten rentgen, ne něm se ukázal oboustranný reflux 2. stupně. Lékaři usoudili že by se to mělo do roka uzavřít, takže bereme ten Zinnat, při každé teplotě plašíme a čekáme na další rentgen.
binisi
Nazdárek holky,
tak hlásím, že máme cca po půl roce opět zánět ledvin. Držte nám palce ať neskončíme zase ve špitále. Nevím na co ta zajišťovací léčba je, když nic nezajišťuje !!!
Binisi
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale je to věc pro nás citlivá, chodí sem i lidé, kteří mě znají a já nechci, aby toto věděli. mého syna čeká pravděpodobně na podzim operace na urologii v Dětské nemocnici v Brně (spadají pod Kliniku dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie). V té době bude syn čerstvě dvouletý. Chtěla jsem se zeptat, zda tu některé z vás nemátě nějaké zkušenosti s pobytem na tomto oddělení. Syn má reflux - moč se mu vrací zpět do ledvin. Budou mu operovat močovody, aby vedly správně a moč se neměla tendenci vracet. Máme zatím za sebou v nemocnici pouze návštěvu ambulance, ale začala jsem si předběžně hledat informace, abych věděla, co můžeme čekat.
A teď mé dotazy - jaký jr pobyt na tomto oddělení pro dítě, jaký je pro matku. Mají společný pokoj? Byli jste nekdo na stejném typu operace? jak dlouhá byla hospitalizace a jak ji snášelo vaše dítě?
Dobrý den,,, jako malá jsem si taky prodělala reflux ledvin (ve 3 letech). Musela jsem podstoupit operaci pravé ledviny a v nemocnici jsem ležela asi 3 týdny. Od té operace chodím 2× ročně na kontrolu. Jak napomáhat léčení refluxu???- Jíst brusinky, hlavně hodně pít, nemít holá záda(např. když spíte),nepodstupovat příliš adrenalinové sporty nebo sporty při kterých je riziko spadnout na záda a při potřebě si zajít na WC a nezadržovat to v sobě…To jsou mé rady. I přes tohle jsem stále plná štěstí a radosti ze života- a to je hlavní-BÝT ŠŤASTNÝ!!!
http://www.ledviny.cz/…eflux-u-deti
Na výše zmíněné adrese najdete něco o refluxu…