Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli je registrace v porodnici nutná, nebo ne. Aby nakonec nebyly nějaké problémy a pod… Máte některá z vás třeba nějaké negativní zkušennosti s tím, že jste tu registraci neměli, když vás přijímali v nemocnici při porodu?
Různé porodnice vyžadují či nevyžadují registrace, nevím, zda mimo Prahu restrace vyžadují, ale v Praze všechny, většinou při konci prvního trimestru.
Přijetí k porodu, pokud je hlavička mezi nohama, by asi problém být neměl, ale při teprve začátku porodu tě budou posílat jinam.
Takže mrkni na stránky porodky, kde chceš rodit, tam budou určitě všechny informace.
Podle mě je to jenom v Praze, možná ještě v nějakém větším městě, ale běžné to není…
Já mám pocit, že někdo psal v menší porodnici, ale nevím v jaké, že chtěli alespoň jednu KO po 35.tt, to mi přijde takové rozumné řešení. Ale fakt to má každá porodka jinak, jen ty pražské jsou v tomto takové sjednocené ![]()
zkus si zjistit info přímo na stránkách (nebo zavolej) porodnice do které by jsi chtěla, protože všude je to jinak…
každopádně dneska už většina porodnic je radši když od 36. týdne docházíš do jejich těhotenské poradny… teoreticky tě musí převzít jakákoliv jelikož v zákoně nic takového není… Praha to má tak jelikož je hodně porodů a mají jen 6 porodnic, takže přebytek vozí do Středočeských porodnic…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.